Poznámky o drogách a neznámém pobytu matky provázejí tragický případ z Mikulčic na Hodonínsku. Před koncem roku zemřela v brněnské nemocnici dvouměsíční holčička z vesnice a jejího třiadvacetiletého otce teď policie podezírá z jejího zabití. Muž původně tvrdil, že mu dítě upadlo při přebalování.

Později se ale přiznal, že je uhodil. Rodina malé Lenky žila v domě na návsi. Někteří lidé z okolí se domnívají, že za smrtí malého dítěte jsou drogy.

Místo narkomanů

V domě se prý totiž scházeli pravidelně narkomané. Varna pervitinu, kterou vloni zlikvidovali příslušníci protidrogové centrály, byla jen kousek odtud.

„Každý tady v okolí ví, že se tam scházeli narkomani. Třeba si ten osudový den dal některý z nich dávku a pak nevěděl, co se s ním děje. Nevěřím, že by někdo sáhl na malé dítě a přitom byl při smyslech,“ řekl známý muže obviněného ze zabití Petr Šůňák.

Podle něj otec holčičky čin možná ani nespáchal. „Třeba to musel vzít na sebe. Kdoví. Dal se lehce zviklat a prý se své přítelkyně docela bál,“ dodal Šůňák.

Lenčina matka Martina Bečicová se údajně s narkomany stýkala. Nikdy se ale kvůli tomu nedostala do konfliktu se zákonem. „Tato žena zatím nefiguruje v naší evidenci řešených případů,“ potvrdil hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Bečicová po smrti své dcery zmizela a nevědí o ní ani její příbuzní. Kde je, netuší třeba patnáctiletá sestřenice Lucie Bílíková. „Naposledy jsem ji viděla, když byla těhotná. Pak už za mnou nepřišla,“ uvedla Bílíková. Podobně mluví také bratranec Radek Bečica. „Setkal jsem se s ní na Vánoce a zdála se mi v pohodě. Neměl jsem pocit, že by měla se svým přítelem nějaké neshody,“ řekl Bečica.

Z domku zřejmě odešel i otec Martiny Bečicové, Jiří Bečica. Právě on se o miminko údajně někdy staral. Občas totiž mladá dvojice chodila společně do hospody a na diskotéky. „Možná ho hlídal otec Martiny. Přece by nenechali dvouměsíční dítě úplně samotné. Ale kdoví, je to celé nějaké divné,“ myslí si vrchní z blízké restaurace Oldřich Tůma.

Normální kluk

Podle něj byl mladý otec normální host. Neopíjel se a choval se slušně. Také jeho kamarádi o něm mluví jako o nekonfliktním člověku. „Hráli jsme spolu fotbal. Později dělal fotbalového rozhodčího. V myšlení byl sice pomalejší, trochu ovlivnitelný, ale že by zabil dítě, to se mi vůbec nezdá,“ řekl jeho kamarád z Moravské Nové Vsi, který nechtěl zveřejnit své jméno.

Tragédií je stále zaskočený i starosta Mikulčic Josef Helešic. „Je mi líto mladé maminky, musí prožívat hrozné peklo. Kdoví, co se jí stalo. Nejhorší je, že nemá za kým jít,“ naznačil starosta.

Matka Martiny Bečicové Irena se s dcerou už delší čas nevídá. „Nevím, kde je má dcera. Jenom je mi ze všeho špatně. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu,“ řekla žena redaktorovi Deníku mezi dveřmi.