Rohatec B – Lovčice 3:2

Výhra rohatecké rezervy je překvapivá, ale zcela zasloužená. „Utkání mělo svoji úroveň a muselo se divákům líbit. Těší mě, že jsme silného soupeře ve druhé půli přehrávali a nakonec se po zásluze radujeme z postupu do semifinále. Věřím, že ani v něm ostudu neuděláme. Chceme se dostat až do finále. Pro postup uděláme maximum," vzkázal soupeřům kouč béčka Rohatce Miroslav Jüstel.

Ten proti favorizovaným Lovčicím postavil i Filipa Vandu. Posila z prvního mužstva se sice střelecky neprosadila, ale svým výkonem byla rozhodně platná. Dobře ale hráli i další hráči Rohatce, kteří se do soupeře pustili s vervou. V úvodu měl dvě tutovky domácí Kolařík, který ale v jasných šancích selhal. Aktivitu domácí rezervy neutlumil ani vedoucí gól Lovčic ze sedmnácté minuty.

V té chvíli nic nenasvědčovalo tomu, že favorit z Kyjovska odjede domů s prázdnou. Rohatecké béčko však dokázalo ještě do přestávky srovnat, když se trefil Adam Ruszkowski. Rezervě Slavoje pomohlo i střídání. Kouč Jüstel poslal po přestávce na trávník Lukáše Vyslužila, který zkušenému trenérovi splatil důvěru dvěma brankami v rozmezí patnácti minut. Nejprve se Vyslužil prosadil v 58. minutě, třetí gól přidal v 72. minutě. Hosté dokázali pouze snížit, skóroval ve výborné formě hrající Fotis Maniatis.

Moravany – Bzenec B 2:1

Zatímco lídr okresního přeboru v poháru skončil, druhé Moravany se přiblížily finále, když doma zdolaly béčko Bzence 2:1. Skóre utkání otevřel hned ve 2. minutě útočník Lukáš Možíš, který po přesném pasu dokázal prostřelit kamaráda a bývalého spoluhráče Michala Kůřila. Hosté byli lepším týmem, ale domácí tým několikrát podržel výtečný gólman Ivo Toman. Béčko Slovanu bylo za svoji snahu a aktivitu odměněno ve 20. minutě, kdy se parádní ranou do šibenice z pětatřiceti metrů prosadil Josef Vajdík.

I po změně stran se hrál v Moravanech zajímavý fotbal. Šance na výhru i postup měly oba týmy, šťastnější nakonec byli domácí. Rozhodnutí přinesla 67. minuta, kdy penaltu nařízenou za evidentní ruku proměnil Petr Zbořil. Domácím, kterým scházeli Kříž, Selucký a Měsíček, už náskok nepustili. „Byl to vyrovnaný zápas. Hosté možná měli více vyložených příležitostí, ale nakonec jsme postoupili my," řekl domácí záložník Jaroslav Holeček. Navrátilec z Rakouska stejně jako zbytek mužstva pohárový duel nijak zvlášť neprožíval. „Bereme to spíše jako povinnost. Vyhrát jsme chtěli, ale že by to bylo nějak vyhecované, to ne," pravil Holeček.

Milotice B – Nenkovice 2:2, 4:5 na penalty

Pokutové kopy rozhodly duel v Miloticích, kde posílená rezerva Agra trápila Nenkovice. Domácí poslal do vedení Tomáš Kasan, hosté odpověděli po hodině hry, kdy se prosadil Radim Stehno. Nenkovice vzápětí dokonaly obrat, ale Milan Měchura z penalty srovnal na 2:2. Vítěze a postupujícího tak určila penaltová loterie.

V dramatickém rozstřelu nakonec byli šťastnější hosté. Jediným neúspěšným exekutorem byl Richard Voříšek, který selhal hned v první sérii. I když Knotek, Měchura, Novák a Neduchal byli úspěšní, hráči Nenkovic byli stoprocentní. Brankáře Vaculu překonali hrající kouč Stanislav Slováček, který střídal v 82. minutě, dále Radim Stehno, Filip Koubek, David Pospíšil a Peter Kováč.

Slovenský obránce si ve finále zahrál už loni s ratíškovickým béčkem, letos má velkou šanci si triumf zopakovat. „Pro nás je to ale spíše přítěž, protože i když se třeba hrálo ve státní svátek, v týdnu opravdu složitě dáváme tým dohromady," uvedl nenkovický kouč Stanislav Slováček.

KEN Veselí nad Moravou – Starý Poddvorov 4:2

Překvapivě nejméně dramatický byl duel v Zarazicích. Domácí KEN přehrál Starý Poddvorov 4:2. Hosté se sice zásluhou Lukáše Frolce ujali vedení, ale po dvaceti minutách a po odstoupení obránce Davida Filipa se hra Starého Poddvorova rozpadla a domácí postupně nasázeli odevzdanému soupeři čtyři branky. Dvakrát se trefil Petr Páč, další dva góly přidal Michal Tobiáš. Porážku zmírnil jen Tomáš Cupal, který proměnil za stavu 1:4 pokutový kop. „Samozřejmě každé vítězství potěší, ale vzhledem k situaci v okresním přeboru je naší prioritou záchrana. Postup nás ale těší," uvedl veselský funkcionář Vojtěch Bártek.

Čtvrtfinále okresního poháru

Výsledky: Moravany – Bzenec B 2:1 (1:1), Lukáš Možíš, Petr Zbořil z penalty – Lukáš Vajdík. KEN Veselí nad Moravou – Starý Poddvorov 4:2 (1:1), Petr Páč 2, Michal Tobiáš 2 – Lukáš Frolec, Tomáš Cupal z penalty. Rohatec B – Lovčice 3:2 (1:1), Lukáš Vyslužil 2, Adam Ruskowski – Fotis Maniatis 2. Milotice B – Nenkovice 2:2 (1:0), 4:5 na penalty, Tomáš Kasan, Milan Měchura z penalty – Radim Stehno, vlastní, rozhodující penaltu dal Peter Kováč. Červená karta: Richard Nikl (Milotice).