Hostující trenér Richard Hrotek nebyl po nedělním utkání spokojený s výsledkem ani s předvedenou hrou v úvodní půlhodině. „Tato pasáž hry v našem podání neměla s fotbalem nic společného. I když jsme se ve druhém poločase zlepšili, nic jiného než prohrát jsme si nezasloužili,“ uznal Hrotek.

Boskovice měly herně navrch a svoji převahu vyjádřily také vedoucí brankou. Výtečného gólmana Motyčku překonal pouze Živný. „Pětadvacet minut jsme hráli katastrofálně. Poločasový výsledek 0:1 byl ještě milosrdný. Pokud bychom prohrávali větším rozdílem, nemohli bychom se vůbec divit. Brankář Motyčka nás zachránil od dalších tří branek,“ uvedl Hrotek. Hosté sice postupem času hru srovnali, ale do vyložené šance se v první půli nedostali.

Zaskočeným Veselanům pomohla až poločasová přestávka. Nováček krajského přeboru se po změně stran zvedl a byl nebezpečnější, na vyrovnání ale nedosáhl. Nejblíže gólu byl David Joch. Navrátilec ve veselské sestavě ale mířil nepřesně. „Ve chvíli, kdy to vypadalo, že bychom mohli skóre srovnat, tak jsme se dopustili tří individuálních hrubých chyb. Soupeři jsme nabídli tutovky a Boskovice jednu z nich využily,“ prohlásil Hrotek. Výhru domácího celku v 82. minutě pojistil Müller. Fotbalisté Veselí jsou po dvou odehraných zápasech v tabulce krajského přeboru až dvanáctí.

Vylepšit svoje postavení mohou v týdnu hned dvakrát. Už ve středu se Radmil a spol. představí na hřišti brněnských Bosonoh, v sobotu zase doma hostí Moravský Krumlov.

Krajský přebor, 3. kolo

FC Boskovice – FC Veselí nad Moravou 2:0 (1:0)

Branky: 20. Viktor Živný, 81. Robin Müller

Rozhodčí: Mach – Marinč, Krchňák (Jelínek)

Žluté karty: Horák, Živný, Martínek – Klimek, Tomčal

Diváci: 150