Blatničané se ale na Břeclavsku semkli a i v deseti urvali cenný bod. „Samozřejmě nejsem spokojený s tím, že jsme znovu inkasovali tři branky. Na druhé straně kluci po zbytečném vyloučení Dušana Macka mákli. Remízu jsme si za předvedený výkon zasloužili," uvedl hostující trenér Jaroslav Bíla.

Blatnice odehrála v Pavlovicích slušné utkání. Hosté poprvé udeřili ve 24. minutě, kdy brankáři Chromkovi pokazil sedmadvacáté narozeniny Jan Peřina. Slavoj stačil do přestávky srovnat. Pokutový kop nařízený za zbytečný faul Peřiny v roku šestnáctky proměnil Jakub Gremmel.

Další rána Blatnici postihla ve 29. minutě. Hostující středopolař Macko byl v krátkém sledu dvakrát napomínám za protesty a kritiku hlavního rozhodčího Martina, který neváhal a klíčového blatnického hráče po dvou žlutých kartách vyloučil.

V té chvíli už nebyl na trávníku ani Patrik Janík. Hostující forvard si poranil kotník a přenechal své místo hrajícímu předsedovi Blatnice Davidu Vaňkovi. Byl to právě zkušený útočník, který v rozmezí dvou minut dokonal obrat. Vaněk nejprve v 55. minutě srovnal na 2:2, vzápětí se prosadil podruhé.

Divokou čtvrthodinu zakončil Záblacký, který napodobil Šabatu a srovnal na konečných 3:3. Oba týmy mohly ve zbytku utkání strhnout vítězství na svoji stranu, skóre se ale ani přes několik slibných příležitostí a střel nezměnilo. Dělba bodů udržela nedělní soupeře vedle sebe v tabulce. Blatnice je sedmá, Velké Pavlovice osmé.

Baník rozhodl v prvním poločase

Ratíškovičtí fotbalisté po dvou porážkách v první A třídě zase zabrali a proti Rakvicím si připsali nejvyšší jarní výhru. Oslabený Baník ve 22. kole přehrál soupeře z Břeclavska 5:1, když čtyři góly zaznamenal už v prvním poločase. Dvakrát skóroval Lukáš Vrba, o další góly se podělili Lukáš Koplík, Denis Homola a střídající Daniel Macek. Za hosty porážku mírnil Martin Pátek.

Ratíškovický kouč Petr Kopl měl ze zápasu obavy, nakonec s mužstvem slavil jednoznačný triumf. „Jsem spokojený. Splnili jsme úkol a doma získali tři body," uvedl jednašedesáti­letý kouč.

V poklidném utkání soupeř výraznější odpor nekladl. „První poločas rozhodl o všem. Dali jsme čtyři branky, hosté navíc byli odevzdaní," pravil Kopl.

Zatímco nedávno v Blatnici skórovaly Ratíškovice hlavně po standardních situacích, v sobotu vstřelily všechny branky ze hry. Skóre otevřel po čtvrthodině hry středopolař Lukáš Koplík, druhý gól přidal Denis Homola a na 3:0 zvyšoval Lukáš Vrba.

Domácí trenér za rozhodnutého stavu za hřiště raději stáhl útočníka Vacenovského, který si před týdnem v Bučovicích poranil lýtko a zatím není stoprocentně fit. „Schválně jsme ho šetřili," vysvětlil své střídání Kopl. Do hry šel Daniel Macek, který krátce po svém příchodu na trávník upravil na poločasových 4:0. Rakvice v úvodní části nijak nebezpečné nebyly a plnily spíš roli komparsu.

Druhý poločas se dohrával pouze z povinnosti. Hrstka diváků viděla průměrný fotbal. Hosté se čestného úspěchu dočkali v 78. minutě, kdy Martin Pátek připravil ratíškovického gólmana Doležala o vychytanou nulu. Poslední slovo měl ale Baník. Výhru favorita pečetil Vrba.