Výsledek 2:2 se jim vůbec nezamlouval. „Všem, kteří byli na hřišti, patří neskutečné poděkování za výkon, bojovnost a hlavně za bod, i když nám rozhodčí ve třiadevadesáté minutě při nesmyslné penaltě sebral tři," uvedl na sociální síti rozhořčený asistent kyjovského kouče Miroslav Čada.

Blatnice i tentokrát remízu 2:2 brala. Začátek zápasu totiž patřil Kyjovu, který zaskočil okresního rivala hned ve 2. minutě. Po autu se míče v pokutovém území soupeře zmocnil Jakub Rubík, který překonal gólmana Lipára a hosté brzy vedli.

Kyjov po vedoucí brance ožil. Hosté pečlivě bránili a spoléhali na rychlé protiútoky. Tým vedený trenérem Kalincem měl navrch i v hlavičkových a osobních soubojích. Domácí se přesto dostávali do slibných příležitostí i střeleckých pozic, výborný brankář Kůřil hosty několikrát podržel. „V koncovce jsme se bohužel trápili," posteskl si Bíla. Ten při zahozených šancích Janíka a Štefánka kroutil hlavou.

Zkušený kouč se snažil hru mužstva o přestávce oživit, a tak místo obránce Říhy poslal na trávník středopolaře Hrbka. Celek z Veselska byl aktivnější, zoufalá koncovka ale domácí hráče brzdila. Střelecky se nedařilo Blatnici se nakonec vyplatila alespoň bojovnost. Na 1:1 v 75. minutě srovnal Radek Vyskočil.

Kyjov ale dlouho nesmutnil. Sudí Tunka po hrubé chybě a nedovoleném zákroku Vavříka ve vlastní šestnáctce nařídil pokutový kop. Míče se zmocnil Dominik Kuchař, který hosty přiblížil důležité výhře. Předposlední tým první A třídy ale těsný náskok 
v hektickém závěru neudržel. Nejlepší blatnický hráč v zápase, Radek Vyskočil, byl v pokutovém území soupeře faulován a domácí kopali v nastaveném čase penaltu.

Zodpovědnost na sebe vzal Hrbek, který srovnal na konečných 2:2. „Remíza je asi spravedlivá," řekl Bíla.

„Šancí jsme měli na víc gólů, ale realizace byla špatná," dodal domácí trenér. Blatnici nyní čeká derby v Dubňanech. Kyjov doma hostí Rohatec.

Pouze týden vydrželi v čele první A třídy fotbalisté Rohatce, kteří nedokázali v domácím prostředí potvrdit výhru z Lednice a před vlastním publikem v 17. kole pouze remizovali s břeclavskou rezervou 1:1. Alespoň bod zachránil Slavoji v 86. minutě Jakub Tomšej.

Syn bývalého předsedy rohateckého klubu skóroval i před týdnem v Lednici. V neděli ale měla jeho trefa pouze bodovou hodnotu. „Škoda, že jsme na začátku utkání, kdy jsme hráli opravdu výborně, nedali první gól. Kdybychom vedli, asi by se zápas vyvíjel jinak. Bohužel jsme se střelecky neprosadili, což soupeř potrestal," uvedl kouč Slavoje Marek Antoš.

Jeho tým vstoupil do utkání opravdu dobře. Do dvaceti minut si vypracoval několik vyložených šancí, ale vedoucí branku nedal. Tutovky zazdili Schenel s Jüstelem, Kolařík trefil pouze tyč.

Rohatecký nápor se postupem času rozplynul a mladý hostující tým se čím dál častěji osměloval.

Hráči MSK pozorně bránili a vyráželi k rychlým protiútokům. Ve 36. minutě zaskočil favorita Kruták, který zakončil brejkovou akci a poslal hosty do vedení.

Rohatečtí fotbalisté po přestávce přidali na pohybu i důrazu, herně se ale domácím příliš nedařilo. Dlouhým nákopům i centrům scházela přesnosti i lepší načasování, dalekonosné pokusy i střely 
z vápna končily většinou mimo. „Těžko jsme se se do šestnáctky soupeře dostávali. Naštěstí jsme alespoň bojovností vyrovnávací gól v závěru urvali," pravil Antoš.

Rohatecké trápení utnul až Jakub Tomšej, který po Vaškově a Jüstelově šanci umístěnou ranou z hranice pokutového území nedal brankáři Lešňovskému žádnou šanci. Ještě předtím orazítkoval mladý útočník Jüstel břevno. Nadějný únik Salajky skončil zbrklou střelou vedle.

Domácí kromě vedoucí příčky přišli i o obránce Rezka, který střídal kvůli problémům s třísly. „Smůle se nám lepší na paty. Uvidíme, jak to bude vypadat dál," dodal Antoš.

Parádní obrat prožili fotbalisté Dubňan v Dražovicích. Baník na Vyškovsku ve 24. minutě prohrával 0:2 a byl na odpis. Hosté ale i bez Krejčiříka, Habáně a Bekera výsledek otočili. Hrdinou nedělního utkání byl hostující stoper Patrik Hlaváč, který nejprve v 79. minutě srovnal a vzápětí strhl vítězství na dubňanskou stranu.

Tým vedený trenérem Milan Bidmonem triumfoval v první A třídě podruhé řadě a v tabulce se stále drží v těsném závěsu za vedoucí trojicí. „Výhře jsme rádi, ale rodila se těžce," přiznal dubňanský kouč.

Oslabený Baník zapsal začátek a po hrubých chybách prohrával 0:2. Nejprve se po standardní situaci prosadil nekrytý Vlach, následně zbytečnou ztrátu kapitána Pochylého ve středu hřiště potrestal Starý, který překonal bezmocného Novotného.

Dubňany se po těžkých direktech složitě vraceli do utkání. Šanci na zvrat oživil po půlhodině hry Dušan Sviták. Po jeho kontaktní brance na 1:2 Dražovice nepochopitelně vyklidily střed hřiště a nechaly soupeře hrát. Další góly padly až ve druhém poločase. Hosté měli navrch, ale v kocnvoce dlouho nebyli přesní. Ofenzivní manévry přinesly gólový výsledek až v závěrečné čtvrthodině.

Roli hlavního kanonýra na sebe vzal obránce Hlaváč. Sváteční střelec nejprve po centru Blahy srovnal na 2:2 a vzápětí po standardní situaci zajistil Dubňanům tři body.

Dražovice se už na odpověď nezmohly. „Za výkon ve druhém poločase jsme si vítězství zasloužili. Domácí se sice snažili, ale na nás neměli," dodal Bidmon.