Sobotní duel rozhodl širší kádr domácího týmu i individuální dovednosti jednotlivců. Bzenečtí ale v Kroměříži nepropadli. Naopak, i bez několika hráčů podali v mrazivém počasí slušný výkon a silného protivníka pořádně potrápili. „Celkový dojem byl slušný. Na to, že jsme hráli s třetiligovým týmem, tak to bylo dobré," uvedl záložník Slovanu Tomáš Reška.

Hosté hlavně v úvodní části zaskočili Hanáky důrazem, pohybem a aktivní hrou. „V prvním poločase jsme Kroměříži byli rovnocenným soupeřem. Místy jsme byli i lepší," tvrdí Reška.

„Dařilo se nám hlavně ve středu hřiště, kde si to David Šmahaj s Petrem Horňákem a Liborem Škodíkem dobře dávali," chválil zkušenější spoluhráče mladý fotbalista.

Slovan poslal do vedení právě středopolař Škodík. Trenérův syn se hlavou trefil po rohovém kopu. Domácí dokázali odpovědět, ale vzápětí znovu inkasovali. Vedení na stranu Bzence vrátil Tomáš Zůbek. Třetiligista ovšem ještě do přestávky srovnal na 2:2. „První půle byla z naší strany určitě lepší. Po přestávce už se nám tolik nedařilo, naopak Kroměříž hrála po změně stran lépe. Domácí hrozili hlavně po rychlých akcích, přečíslovali nás," uvedl bzenecký obránce Lukáš Mlýnek.

Jeho slova potvrdil i Reška. „Po prostřídání už to bylo horší. Ve druhém poločase jsme trošku odešly fyzicky," přiznal bývalý hráč Hodonína.

Trenér Škodík dal ve druhém poločase příležitost i dvěma nováčkům. Dres Slovanu navlékli i Martin Riedl z Kyjova a Tomáš Petrucha z Vacenovic, kteří Bzenci v Kroměříži vypomohli.

Předposlední tým MSFL ovšem ve druhé půli vyměnil téměř celou jedenáctku, což bylo na výkonu sešívaných znát.

Hanácká Slavia ve druhé pětačtyřiceti­minutovce potvrdila roli favorita a dvěma góly strhla vítězství na svoji stranu. „Bylo poznat, že se sestava pozměnila. Nebyli jsme už tak sehraní a kompaktní. Určitě musíme hodně věcí zlepšit. Byla to však pro nás cenná zkušenost," říká Mlýnek.

Zatímco kádr Bzence zatím žádných změn nedoznal, Kroměříži podzimní část absolutně nevyšla, a tak se vedení klubu zaměřilo na posílení mužstva. S týmem trénují Tomáš Matoušek, Dominik Krhut, Marián Kovář a Petr Kobylík. Nejpikantnější je testování univerzálního dua Matoušek-Krhut. Oba totiž naposledy patřili mezi opory konkurenčního Hulína.

Zmiňovaná čtveřice by měla v mužstvu nahradit Netopila, Steinera, Šustra, Hromka a Silného. O místo v jarním kádru mimo čtyř nových tváří bojuje také pětice dorostenců a hráči navrátivší se z hostování.

Příprava:

SK Hanácká Slavia Kroměříž – TJ Slovan Bzenec 4:2 (2:2)

Branky Bzence: Libor Škodík, Tomáš Zůbek

Bzenec: Kůřil – Mokrý, Chromeček, M. Petrucha, Mlýnek – Reška, Horňák, Škodík, Zůbek – Šmahaj – Kasala (Košut, Riedl, T. Petrucha).