Hosty výsledek mrzel. „Škoda, že domů odjíždíme bez bodu. Na remízu jsme totiž měli,“ uvedl bzenecký stoper Tomáš Petrucha.

Utkání mohlo pro Žďár začít šokem, protože hned v první minutě šel po chybě domácí defenzivy sám na Konráda hostující Jüstel, devatenáctiletý gólman však svůj tým podržel.

O chvíli později tak udeřilo na druhé straně. Po rohovém kopu se hlavou prosadil stoper Šindelka. „Začátek nám nevyšel podle představ. Úvodních deset minut jsme hráli špatně. Postupem času jsme se však zlepšili a se Žďárem hráli rovnocennou partii,“ řekl Petrucha.

Hra se poté přelévala ze strany na stranu. V další šanci se ve 24. minutě ocitl Vopršal, který se elegantně zbavil protihráče, ale v dobré pozici pálil nad branku Bzence.

To mohlo domácí mrzet o minutu později, neboť Kasala vymíchal celou obranu, ale Konrád opět výborně zasáhl. Vyrovnání se hosté dočkali v poslední minutě první půle, svoji druhou šanci v zápase již Kasala využil. Na vyrovnávací brance se podílel také nahrávač Jüstel.

Kvalitní fotbalová podívaná pokračovala také po změně stran. Po hodině hry byl ve výborné příležitosti Kunstmüller. Zeva postupoval sám na Maňáka, ale zakončil pouze do jeho hrudi. O tři minuty později přišla rychlá akce, kterou zahájil táhlým odkopem Konrád. Jurnečka míč hlavou prodloužil na Vopršala a ten tvrdou střelou vrátil Žďáru vedení.

Fotbalisté Žďáru dál pokračovali v otevřené partii, což se jim mohlo vymstít v 73. minutě. Střídající Kůřil byl sotva minutu na hřišti a hned se zjevil v obrovské šanci, ale míč napálil pouze do Konráda.

Deset minut před koncem si Vopršal pěkně zpracoval dlouhý nákop, ale jeho bomba mířila nad branku. O minutu později poslali hosté přetažený centr na pravou stranu a hlavičkující Jüstel orazítkoval tyčku svatyně Konráda.

Definitivně rozhodnout mohl Trojánek. Hezky se uvolnil, ale levačkou nemířil přesně. „Je to škoda. Ve druhém poločase to byl vyrovnaný fotbal. Soupeř byl produktivnější. Dal o jeden gól víc a nakonec zvítězil,“ pronesl Petrucha.

V závěru zápasu si hráči Žďáru dokázali výsledek pohlídat a do tabulky si připsali další cenné tři body. Díky nim zůstávají ve špičce tabulky. Slovan je až jedenáctý. „Máme špatné vstupy do utkání. Už třetí zápas po sobě dostaneme gól do desáté minuty a až potom začneme hrát. Jinak to ale bylo vyrovnané utkáni. Střetnutí by víc slušela remíza,“ říká bzenecký kapitán Petr Kasala.

Vylepšit svoje postavení může už v sobotu, kdy doma hostí nováčka ze Strání. Duel 4. kola divize D bude odvetou za předkolo MOL Cupu, který patřil celku z Uherskohradišťska.

Divize D, 3. kolo:

FC Žďas Žďár nad Sázavou – TJ Slovan Bzenec 2:1 (1:1)

Branky: 3. Jakub Šindelka, 64. Matěj Vopršal – 45. Petr Kasala. Rozhodčí: Jahoda – Nápravník, Nejedlý (Bobek). Žluté karty: Šindelka, Fiala, Wasserbauer, Vopršal, Štursa – Mokrý, Šmahaj, Hubr, Kasala, Pelikán. Diváci: 210.

Žďár nad Sázavou: Konrád – Ločárek (50. Štursa), Wasserbauer, Šindelka, Fiala – Bureš (78. Komínek), Kunstmüller, R. Sodomka, Trojánek – Jurnečka (69. Mašek), Vopršal.

Bzenec: Maňák – Mokrý, Košut, Petrucha, Hubr – Horňák, Šmahaj, Jüstel, Pelikán, Mlýnek (17. Pollák, 72. Kůřil) – Kasala.