Známý okresní funkcionář i přes porážku čekal od Holešova lepší výkon. „Domníval jsem se, že domácí, které jsem předtím viděl třikrát a pokaždé hráli výborný fotbal, nás přehrají mnohem víc. Sice s námi přesvědčivě vyhráli, ale všechny branky dali po našich chybách. Soupeř nás předčil v zakončení. Hraje se na góly a v tom byli domácí lepší,“ uznal Lejsal.

Hosté přitom vstoupili do utkání slušně a sestupem namočeného protivníka v úvodní čtvrthodině přehrávali. „Domácí se nás na začátku báli. My jsme jim patnáct minut nepůjčili balon. Několikrát jsme se dostali až do zakončení, ale situace jsme dobře nevyřešili,“ řekl Lejsal.

Naopak domácí udeřili z první střely na branku Slovanu. Gólman Kůřil sice první střelu soupeře vyrazil na roh. Po něm už ale Holešov udeřil. Balon do sítě dopravil Olša a domácí vedli. „Obranná fáze nebyla podle našich představ. Navíc jsme hráli profesorský fotbal mezi šestnáctkami. V pokutovém území soupeře jsme nebyli tolik nebezpeční jako v předcházejících domácích zápasech,“ prohlásil Lejsal.

Slovan živil naději na bodový zisk téměř hodinu. V 53. minutě si však dal stoper Josef Chromeček nešťastný vlastní gól a Bzenec prohrával 0:2. Holešov definitivně uklidnil Lomaka, který využil další zaváhání bzenecké defenzivy a pohotově uklidil balon do sítě. „My jiné branky než po individuálních chybách nedostáváme,“ kroutil hlavou Lejsal.

Bzenečtí fotbalisté mohli utkání alespoň zdramatizovat, ale průnik Michala Petruchy z boku skončil střelou nad, střelu Kasaly zblokoval domácí obránci a střídající Reška na gólovou přihrávku nedosáhl.

Holešov si závěr v klidu pohlídal. Slovan navíc přišel o dva hráče. Nejprve se zranil krajní obránce Michal Petrucha, který přepustil své místo náhradníku Sasínkovi. V 83. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen stoper Košut. „Je to škoda, v dalším zápase nám bude chybět,“ ví Lejsal.

Bzenec má před sebou náročný program. Už v pondělí je na programu dohrávka sedmnáctého kola ve Staré Říši, v sobotu Slovan doma hostí Slavičín. Zápas začíná v 16.30. 

Divize D, 23. kolo

SFK ELKO Holešov – Slovan Bzenec 3:0 (1:0)

Branky: 23. Michal Olša, 53. Josef Chromeček vlastní, 62. Andrij Lomaka

Rozhodčí: Popelák – Kadlec, Zaplatilová (Pelikán)

Žluté karty: Chudárek, Palík – Košut, Škodík, Šmahaj, Kasala, Mlýnek

Červená karta: 83. Tomáš Košut (Bzenec)

Diváci: 250

Holešov: Janalík – Chudárek, Bačík, Čep, Matulík (85.Kotas) – Lomaka, Roubalík (73. Marek), Palík, Polomík – Křenek (79. Uruba), Olša

Bzenec: Kůřil – Mokrý, Chromeček, Košut, M. Petrucha (77. Sasínek) – Zůbek, Horňák, Škodík, Mlýnek (60. Reška) - Šmahaj - Kasala