Nerozhodný výsledek nakonec braly oba týmy, i když domácí Bzenec stejně jako hosté z Brumova v zápase pomýšleli na výhru. Zatímco hráči a fanoušci Slovanu se po přísně odpískaném faulu stopera Lysoňka, po kterém Valaši skóre srovnali, zřejmě oprávněně zlobili na sudího Deneva, Kovář a spol. doplatili na Slovácku na ležérní koncovku. Pokud by hosté ve Bzenci proměnili každou druhou šanci, nebylo by v závěru o co hrát. „Po prvním poločase jsme měli vést 3:0 a mohlo být po zápase. Nakonec jsme možná rádi i za bod. Přitom jsme měli mít všechny tři," věděl asistent trenéra Brumova Ivan Pecha.

Podobně to viděl i Libor Snopek. „Proti dobře hrajícímu soupeři jsme to v deseti lidech měli složité. Hosté měli snad pět tutovek. Kluci se ale kousli a výsledek otočili. Na to, že jsme skoro celý zápas hráli v oslabení, jsme nakonec mohli tři body urvat. Nakonec jsme rádi i bodu," uvedl jeden z domácích koučů.

První poločas byl zcela v režii Elserema. Hned na začátku sice vypálil tvrdě domácí Reška, to ale bylo ze strany Slovanu až do přestávky skoro vše. Brumov odpověděl pokusy Kováře a Bartozela.

Valaši gólově udeřili až v 19. minutě. Po autu Chovance a Kovářově sklepnutí se prosadil neobsazený Naňák, který zblízka uklidil balon k bližší pravé tyči.

Bzenečtí byli nejblíže vyrovnání ve 25. minutě, ale pohotový brankář Semanko sebral Zůbkovy gól přímo z kopačky.

Brumov byl mnohem nebezpečnější. Únik Kováře skončil dorážkou do boční sítě. Bývalý hráč Slovácka a Jablonce pořádně zaměstnával domácí zadáky, v koncovce se však soužil. Další ránu Kováře vyrazil připravený gólman Mrkvica, dorážka hrajícího kouče Nováka skončila mimo.

V té chvíli už ale Slovan hrál bez vyloučeného obránce Košuta. Domácí krajní bek uviděl červenou kartu ve 27. minutě, kdy fauloval unikajícího Bartozela a sudí Denev správně poslal bzeneckého zadáka do vyhřáté kabiny.

Brumov měl proti deseti navrch, ale vyloženou šanci Bartozela zmařil výtečný Mrkvica. „Brumov je sice v tabulce vzadu, ale svoji kvalitu určitě má. Kovář je ligový útočník, vpředu byli i další šikovní hráči," řekl Snopek.

Zatímco v úvodní části zůstal výkon Slovanu za očekáváním diváků, ve druhém poločase se Bzenečtí neuvěřitelně semkli a začali ofenzivnímu protivníkovi zle zatápět. Středopolař Škodík mířil v dorážce nad.

Šance si však dál vytvářeli i nebezpeční hosté. Kovář ovšem špatný Zůbkův odkop nepotrestal, Naňák zase po centru Bartozela v jasné šanci poslal balon pouze do Mrkvicových rukavic. „Nejenom v tomto zápase nás srazily neproměněné šance. Nehrajeme špatně, ale nejsme schopni dát gól," kroutí hlavou Pecha. „Pokud se budeme takto dál trápit v koncovce a ve finální fázi, zůstaneme na chvostu," tuší brumovský asistent.

Hosté nakonec byli za svoji laxnost v koncovce potrestáni. Kapitán Kasala se po Šmahajově přihrávce obtočil kolem dvojice zadáků Elserema a pohotově uklidil balon k levé tyči. Brankář Semanko neměl nárok zasáhnout.

Fotbalisté Brumova si mohli vzít vedení zpět, ale Habanec s Kovářem proti Mrkvicovi neuspěli.

Slovan nepříjemné chvále ustál a v 82. minutě nečekaně udeřil. Po dlouhém nákopu Horňáka důrazný Kasala propálil gólmana a přiblížil Slovan důležité výhře. Bzeneckou euforii však rázně utnul Marián Kovář. Exligový forvard po standardní situaci ukončil střelecké trápení a srovnal na konečných 2:2.

Domácí se po inkasovaném gólu hodně zlobili na sudího Deneva, který chybně posoudil souboj Lysoňka s protihráčem jako nedovolený. Po následném trestném kopu Brumov vyrovnal. „Standardní situace neměla být. Lysoněk normálně vyvezl míč. Ale situaci potom jsme špatně pohlídali," řekl Snopek, který se na hlavního rozhodčího nevymlouval. Jeden z bzeneckých trenérů měl spíše výhrady k výkonu mužstva. „Někdy moc vymýšlíme, některé věci děláme zbytečně složitě nebo obráceně. Fotbal bychom měli trochu zjednodušit," ví Snopek.

Podle něj může týmu duel s Brumovem pomoct. „Já si myslím, že to zase půjde," věří asistent Slovanu. „Chce to jenom nahodit," přidal.

V ideálním rozpoložení momentálně nejsou ani hráči Brumova. Celek z Valašska sice nehraje špatně, ale nedává góly a výsledkově klopýtá. „Pro nás to jsou další jednoznačně ztracené dva body. Ve Bzenci jsme to měli dobře rozehrané, měli jsme tady vyhrát," pravil Pecha, který ocenil i výkon snaživého protivníka. „Soupeř dokud cítil šanci, bojoval. Hráče jsem upozorňoval na to, že domácí nemají co ztratit. Bzenec ve druhém poločase otevřel hru a po zásluze srovnal," dodal Pecha.

Divize D, 10. kolo –

TJ Slovan Bzenec – FC Elseremo Brumov 2:2 (0:1)

Branky: 56. a 82. Petr Kasala – 19. Pavel Naňák, 85. Marián Kovář

Rozhodčí: Denev – Hlubinka, P. Mayer (Peřinka)

Žluté karty: Kasala, Petrucha – Kovář

Červená karta: 28. Tomáš Košut (Bzenec)

Diváci: 168

Bzenec: Mrkvica – Košut, Chromeček, Lysoněk, Petrucha – Horňák – Reška, Škodík, Zůbek (52. Mlýnek) – Šmahaj – Kasala (90. Hudec).

Brumov: Semanko – Ritter, Kolář, Sucháček, Chovanec – Habanec (66. Juřica), Vítek, Novák – Bartozel, Naňák (79. Bůbela) – Kovář.