„Bylo to utrpěné vítězství,“ přiznal po nedělním střetnutí mutěnický kouč, který byl spokojený hlavně s body a výsledkem. „Nadřeli jsme se ale pořádně,“ uvedl Zemánek.

Výkon celku z Hodonínska nebyl tak suverénní jako v předcházejících zápasech. „Nevím, jestli nám nervozita z prvního místa svazovala nohy, ale nehráli jsme optimálně. V zápase jsme udělali docela dost chyb a zkazili spoustu jednoduchých balonů,“ říká Zemánek.

Tomu kromě nepřesvědčivého výkonu přidělalo starosti především zranění stopera Kupčíka. Mladý obránce po útočné standardní situaci a nezaviněném souboji špatně dopadl na loket a na stadion Pod Búdy pro něj přijela sanitka. „Má nateklou ruku. Uvidíme, co s tím bude mít. Snad to nebude nic vážného,“ věří Zemánek. Místo Kupčíka šel do hry už v 17. minutě Trávník, který si však obnovil zranění třísel a ve druhé půli rovněž musel střídat. Domácím navíc proti Ráječku citelně scházel kanonýr Koštuřík. Zkušený útočník má problémy s kolenem a jeho start v dalších zápasech je nejistý. „Nějak se nám to hromadí,“ posteskl si Zemánek.

Jeho tým nezačal proti Ráječku dobře a od 18. minuty prohrával. Po standardní situaci se trefil mimo dosah gólmana Kratochvíly hostující obránce Bárta. Vinaři byli blízko vyrovnání po půlhodině hry, ale Čepil penaltu nařízenou za faul gólmana Němce na Benešovského neproměnil, když trefil pouze tyč. Domácí to nezlomilo. Naopak, mutěničtí hráči výsledek ještě do přestávky otočili.

Ve 40. minutě srovnal po parádní individuální akci Koplíka dorážející Čepil. Tentýž hráč pak těsně před odchodem do kabin završil obrat. Krajní záložník Jiří Maršálek šel z boku sám na gólmana. Střela mu sice nesedla, balon se však dostal až před nekrytého Čepila, který ho zasunul do odkryté klece.

Čepil mohl na začátku druhé půle završit hattrick, ale po samostatném úniku střílel nad. Branku Olympie ve slibné šanci netrefil ani Jiří Maršálek. Bývalý hráč divizního Hodonína zakončoval po centru Benešovského mimo. Střelu Drápala z boku zase vyrazil Němec na roh.

I když domácí měli dost šancí na zvýšení náskoku, herně jim to až tolik nešlo a až posledních vteřin se třepali o těsný náskok. „Soupeř neměl co ztratit a dost nám zatápěl,“ přiznal Zemánek.

Nejblíže vyrovnání byl po standardní situaci střídající Pšikal. Bývalý hráč Rosic dorážel z malého vápna nad.

Mutěnice se snažily výsledek pojistit, žádný z brejků ale nedotáhly. Výhra 2:1 udržela Mutěnice v čele krajského přeboru. Vinaři v týdnu čekají dva zápasy. Už ve středu ve vloženém třicátém kole krajského přeboru hostí Boskovice, v sobotu pak hrají v Brně s Moravskou Slavií.

Krajský přebor, 23. kolo

FK Mutěnice – SK Olympia Ráječko 2:1 (2:1)

Branky: 40. a 45. Marcel Čepil – 18. Vítězslav Bárta

Rozhodčí: Vodák – Petrucha, Richter (Lasovský)

Žluté karty: Koplík – Němec, Horáček, Pšikal

Diváci: 140

Mutěnice: Kratochvíla – H. Maršálek, Kupčík (17. Trávník, 63. Lamáček), Novotný, Vydařilý – J. Maršálek, Koplík, Hromek, Drápal - Čepil (90. Hanák)