Milotický rodák společně se spoluhráči pobavil diváky pohledným fotbalem a nádhernými brankami. Kostelec neměl proti rozjetému protivníkovi nárok. „Věděl jsem, že když v prvním poločase dáme nějaké góly, tak to půjde a bude to tam padat. Kdyby Kostelec v první půli neinkasoval, měl by asi šanci. Teď máme fakt formu,“ říká Vacula.

Zkušený fotbalista patří k ústředním postavám Šardic v letošní sezoně. Bývalému diviznímu týmu pomohl k postupu do okresního přeboru i vítězství v poháru.

Sedmadvacetiletý hráč letos střelecky září. V devatenácti zápasech III. třídy skupiny A zaznamenal devětadvacet branek, v poháru přidal dalších deset gólů. Proti Kostelci byl blízko hattricku, ale penaltu za rozhodnutého stavu galantně přenechal spoluhráči Romanu Hálovi. „On si pořád stěžuje, že to kopu jenom já, tak jsem ho k tomu pustil a vyšlo to,“ usmíval se Vacula, který si po dvou rychlých trefách na hattrick věřil.

„Tři branky by byly pěkné, ale máme za sebou docela náročný týden. Už jsme toho ke konci měli i dost. Navíc jsem chtěl, aby si góly dali i jiní kluci,“ říká.

Šardice v letošním soutěžním ročníku neztratily ani bod a motivaci neztrácejí ani na konci úžasné sezony. „Samozřejmě na finále poháru jsme se nemuseli nijak zvlášť hecovat. Naším cílem ale bylo dát padesát gólů v poháru,“ přiznává Vacula.

V mistrovské sezoně zase chtějí Šardiští pokořit stogólovou hranici. K dovršení mety jim schází devět branek. Do konce sezony však zbývají pouze dvě kola. „Věřím, že to taky zvládneme,“ zůstává Vacula optimistou.

Fotbalisté Šardic ovšem nechtějí polevit ani po letní přestávce. Okresní přebor by pro nadupaný tým neměl být konečnou stanicí. „Chceme postoupit i příští rok,“ přiznává Vacula.