„Rozhodli jsme se, že do kádru vůbec nebudeme sahat. Máme ho slušný i celkem široký, takže když nás nepostihnou zranění nebo jiné problémy, mělo by to být dobré," říká kouč Mutěnic Petr Zemánek.

Známý trenér o žádné nové hráče nestojí. Bývalý ligový útočník věří stávajícímu kádru. „Chceme, aby mužstvo zůstalo pohromadě. Kluci si na podzim uhráli první místo, o moc lepší už to být nemůžeme," usmívá se Zemánek.

Vinaři mají za sebou rušný podzim. Celek z Hodonínska po sestupu z divize nijak neoslabil, proto od začátku sezony patřil k favoritům krajského přeboru. Koštuřík a spol. předsezonní prognózy naplňovali a po šesti kolech se vyhřívaly v čele tabulky s plným počtem osmnácti bodů.

Pak ale přišla ledová sprcha a návrat do reality. Mutěnice doma prohrály s ambiciózním Tišnovem 0:3 a znejistěly. Slovácký celek začal klopýtat a klesat.

Vinaři se po třech nepovedených duelech znovu probrali a povedeným finišem se katapultovali do čela soutěže. „Po několika ztrátách jsme s tím už moc nepočítali. Kluci se ale semkli, zabrali a začali znovu vyhrávat," připomíná závěr podzimu Zemánek.

Jeho týmu nahráli i výsledky soupeřů. „Bylo překvapení, že hlavně Tišnov začal hlavně doma ztrácet," přiznává.

Mutěnice tak vstoupí do druhé poloviny sezony s jednobodovým náskokem. Druhý je zmiňovaný Tišnov s několika exligovými hráči v sestavě, na divizi pomýšlí i třetí Bystrc. „Moc informací o soupeřích nemám. Jenom to, co čtu v novinách. Na špici ale zůstane Tišnov, Bystrc, poslední slovo neřekly Bohunice. Ani poslední Sparta Brno nebude chtít sestoupit," ví Zemánek.

Podle něj čeká nejen hráče, ale i trenéry a fanoušky hodně zajímavé jaro. „Bude to vyrovnané a napínavé až do konce," míní známý kouč. „Týmy se budou bít do posledního kola. Nebude to tak jako vloni, kdy po podzimu bylo o postupujícím i sestupujícím rozhodnuto," je přesvědčený Zemánek.

Mutěnice si svoji pozici užívají, na druhé straně se před dlouhou zimní přestávkou dostaly pod tlak příznivců, soupeřů i veřejnosti. „Je to zavazující, na druhé straně kdo nás zná, tak ví, že vždycky chceme být co nejvýš," říká Zemánek. „Před sezonou jsme si řekli, že chceme být na bedně. To platí i nadále. Pokud se podaří uhrát první místo, budeme jenom rádi. Chceme v čele tabulky zůstat. Bylo by alibistické říkat, že nám stačí páté místo," přidává.

O návratu do divize se ovšem Pod Búdama nemluví. „Všechno záleží na našich výkonech, výsledcích a vedení klubu. Uvidíme, co bude po sezoně," zůstává Zemánek v klidu.

Kádr Mutěnic téměř žádných změn nedozná. Dlouhodobě mimo hru je kapitán Milan Válek. Zkušený záložník se podrobil operaci křížového vazu a jaro určitě vynechá. Od fotbalu si odpočine i stoper Pavel Varmuža, který odletěl na Nový Zéland.

Trenér Zemánek dá v zimní přestávce šanci mladíkům Valíčkovi s Lučanem, kteří na podzim hráli za Hovorany. „Příprava bude klasická. Trénovat budeme třikrát týdně, v sobotu nás čeká zápas," informuje Zemánek.

Zpestřením pro mutěnické fotbalisty bude soustředění ve Štítné nad Vláří, které je na programu začátkem února.