Blatnice přitom po debaklu s Lednicí vůbec nepůsobila odevzdaným dojmem. Naopak, Vaněk a spol. derby odmakali. Hosté si vypracovali hned několik tutovek, brankáře Sládečka ale nepřekonali. V závěru navíc neubránili jeden z rohových kopů okresního rivala, domů tak odjeli s prázdnou. „My jsme to opět nezvládli. Domácí dali gól a nakonec byli šťastnější,“ povzdechl si blatnický kouč Jan Ondra.

Pětatřicetiletý kouč až na mizernou koncovku neměl snaživým svěřencům co vyčítat. „Herně to bylo mnohem lepší než před týdnem s Lednicí. Chvílemi se na naši hru dalo dívat. Bohužel nám chybí zakončení,“ ví Ondra.

Hosté poprvé zahrozili v 10. minutě. Aktivní Peřina se hezky uvolnil a dostal se s míčem až do šestnáctky soupeře. Ve výhodné pozici ale pálil pouze do připraveného Sládečka. Slibné přečíslení tří blatnických hráčů na dva velické zadáky zase zazdil nepřesný Bilavčík.

Kordárna odpověděla nepříliš povedeným trestným kopem Horáka, který se následně prezentoval dvěma dalekonosnými střelami. Oba pokusy šly ale mimo tři tyče. Branku soupeře netrefil ani Marek Spazier.

Veličané v první půli hrozili pouze ze standardních situacích. Kombinací se do pokutového území organizovaného protivníka nedostávali. Blatnice byla v úvodní části nebezpečnější, Jana Cíchu ve 36. minutě vychytal výtečný gólman Sládeček. „Takové šance se musí proměňovat,“ říká Ondra.

Kordárna začala pořádně útočit až po přestávce. Ihned po nástupu z kabiny zahrozil Marek Spazier. Nejlepší střelec Velké nad Veličkou v minulém soutěžním ročníku si ale na připraveného brankáře Posoldu nepřišel. Na druhé straně po rohu zazdil šanci středopolař Schmeister.

Ve druhé půli ustal déšť, který ztěžoval hráčům pohyb na mokrém trávníku i kombinaci, zato začaly přibývat šance a zajímavé momenty.

Gól na kopačce měl v 53. minutě Hrbáč. Domácí forvard však po Beňově zaváhání a Spazierově přihrávce mířil nepřesně.

Rozhodující chvíle přišla až v 77. minutě. Marek Spazier našel po rohu hlavu staršího bratra Ondřeje, který nechytatelně zatloukl balon do sítě. Brankář Posolda neměl nárok zasáhnout. „Byl to pěkně načechraný centr. Už při předcházejících rohových kopech jsem si všiml, že soupeř má v obraně okno. Konečně to vyšlo,“ radoval se šťastný střelec.

Kordárna mohla v závěru svůj hubený náskok ještě pojistit, ale Horák ani střídající Robin Janda své příležitosti neproměnili. „Pořád nám schází typický kanonýr. Čekám, že se chytne Petr Kohůt,“ řekl domácí trenér Miroslav Hainc.

Blatnice nepříjemné chvíle přečkala, na vyrovnání ale nedosáhla. Hosté dohrávali derby v deseti, když byl v 88. minutě vyloučen stoper Rybnikář. „Kvůli tomu jsem naštvaný nejvíc. Není nás osmnáct, takže každý hráč nám velmi chybí. A Rybnikář zřejmě dostane dva zápasy stop,“ tuší Ondra.

Tomu se závěr zápasu nejen kvůli obdržené brance a vyloučení příliš nelíbil. „Od sedmdesáté minuty se nehrál fotbal. Bylo to o emocích,“ prohlásil blatnický trenér.

Veličané nakonec prokázali větší vůli po vítězství a zápas pro sebe rozhodli. „Byl to vyrovnaný zápas. Šance měly oba týmy. Blatnice byla nebezpečná, místy nás ve středu hřiště přehrávala. My jsme to taktickým výkonem zvládli,“ uvedl Ondřej Spazier.

Podle kouče Kordárny bylo vítězství domácího týmu zasloužené. „Výhru jsme sice vydřeli, vyložených šancí jsme ale měli víc,“ tvrdí Hanic, který ale nečekal jednoduchý zápas. „Věděli jsme, že se nebude opakovat duel Blatnice s Lednicí. Derby nikdy nemá favorita,“ upozorňuje slovenský odborník.

„Diváci si přišli na své. Hrálo se nahoru dolů,“ přidal Hainc.

Zatímco Blatnice se po dvou odehraných kolech krčí na spodku I. B třídy, celek z Horňácka se vyšvihl do popředí tabulky. „Nečekali jsme, že se nám vstup takto povede. Snad se nám bude dařit i dál,“ věří Ondřej Spazier. Kordárnu nyní čeká střetnutí v Kyjově, Blatnice doma hostí Milotice.

I. A třída skupina B, 3. kolo:

TJ Kordárna Velká nad Veličkou – FK Blatnice 1:0 (0:0)

Branka: 77. Ondřej Spazier. Rozhodčí: Hrubý – Budovič, Janík (Chromek). Žluté karty: Horák, Mička – Schmeister, Jan Cícha, Beňa. Červená karta: 87. Ondřej Rybnikář (Blatnice). Diváci: 150.

Velká nad Veličkou: Sládeček – Novotný, Valášek, O. Spazier, Mikeska – M. Spazier (90. Štefánek), P. Janda (89. Rumíšek), Horák, Janás – P. Kohůt (46. Mička), Hrbáč (69. R. Janda).

Blatnice: Posolda – Vavřík, Rybnikář, Šeda, Beňa – Peřina, Jakub Cícha, Schmeister (72. K. Vaněk), Bilavčík, Jan Cícha – D. Vaněk.