Zatímco většina fotbalistů by se v jeho pozici raději šetřila, šardický rodák v posledních týdnech vždy absolvoval náročnou cestu z Nitry do Kyjova a zase zpět. „Naštěstí to vždycky vyšlo tak, že jsme hráli v pátek odpoledne nebo v sobotu dopoledne, takže se to dalo stíhat,“ usmívá se Žák. O tom, že by po náročných trénincích nebo zápasech na Slovensku raději odpočíval, neuvažoval. Touha zahrát si s bývalý spoluhráči prostě byla větší.

Klubové povinnosti asi ale šikovný mladík musí plnit, takže i před finále Kyjovské halové ligy absolvoval přípravný duel v Nitře. Čtvrtý tým západní skupiny druhé slovenské ligy v sobotu dopoledne přehrál maďarský celek Dorogi FC 2:0. Skóre v 60. minutě otevřel právě Žák, který se hlavou trefil po centru Ďureka.

Talentovaný fotbalista věří, že mu branka pomůže do základní sestavy jednoho z aspirantů na postup do nejvyšší soutěže. „V Nitře se mi líbí. Na podzim jsem sice moc nehrával, ale v zimě přišel nový trenér Ivan Galád. Je to výborný profesionál. Trénoval reprezentaci Slovenska do jednadvaceti let nebo Ružomberok. Má skvělý přístup. Vypadá to, že bychom konečně mohli nakouknout do ligy,“ věří Žák.

Situace Nitry ale není příliš komfortní. Tým hrající na stadionu pod Zoborom půjde do jarních odvet až ze čtvrtého místa a s šestibodovým mankem na vedoucí Skalici. „Nebude to jednoduché, ale věřím, že to zvládneme,“ říká Žák.

Podle něj má druhá slovenská liga slušnou úroveň. „Řekl bych, že nejlepší týmy jsou něco mezi první a druhou českou ligou. Zbytek už se rovná třeba MSFL,“ srovnává jednadvacetiletý hráč, který s fotbalem začínal v Regionálním středisku mládeže v Šardicích, odkud zamířil do Zbrojovky Brno, kde strávil rok mezi staršími žáky. Společně s rodiči odmítl nabídky Slavie i Sparty a odešel do Olomouce. V Sigmě prošel celou akademií a dostal se do juniorky.

Talentovaný mladík nakoukl i do olomouckého áčka, kvůli velké konkurenci ale odešel na hostování do Kroměříže, další půlrok strávil v Mohelnici. „Chtěl jsem jít někam, kde bych víc hrál,“ vysvětluje. V létě se Žákovi ozval trenér Barborík, který ho zlákal do Nitry. Pod Zoborom bude hrát i na jaře.