O branky domácího týmu se podělili pouze dva střelci. Kanonýr Filip Koryčánek se blýskl pěti brankami, kapitán Dušan Sviták zaznamenal hattrick. Debakl hostů v závěru mírnil dorostenec Jakub Malhocký.

Výsledek je pro mladý břeclavský tým ještě milosrdný. „Zápas ani nejde pořádně zhodnotit. Soupeř k nám přijel v jedenácti lidech, bez náhradníků. Nastoupil se samými dorostenci a pětapadesátiletým trenérem. Celý zápas se hrál na jednu branku. Mohli jsme vyhrát ještě vyšším rozdílem. Na druhé straně jsem rád, že kluci k zápasu přistoupili zodpovědně a utkání zvládli,“ uvedl dubňanský trenér Milan Bidmon.

Kouč Baníku svěřence těžko motivoval, neboť duel se odehrál kvůli rekonstrukci hlavního hřiště na umělé trávě. Navíc domácí fotbalisty více než soupeř trápilo vedro, které na Slovácku v sobotu panovalo. „Nebylo to jednoduché, klukům se hlavně po přestávce za rozhodnutého stavu nechtělo moc běhat, ale výsledek je slušný,“ řekl Bidmon. „První poločas byl však daleko lepší než druhý,“ přidal.

Začátek ale nezačal proti Dubňany vůbec dobře, neboť Koryčánek hned ve 2. minutě zahodil penaltu nařízenou za evidentní faul beka Dřevěného na Nogu. Domácí forvard netrefil ani břeclavskou branku.

Čtyřiadvacetiletý útočník si zlepšil náladu o chvíli později, když po přihrávce Krejčiříka zblízka dorazil balon do sítě a odstartoval domácí kanonádu. Ve 13. minutě se Koryčánek prosadil přízemní střelou k pravé tyči a bylo to 2:0.

Pak se známý okresní střelec přeměnil v nahrávače. Po asistenci domácí devítky se trefil kapitán Sviták, který po následné asistenci Krejčiříka přidal čtvrtý gól.

Pohodový poločas završil ve 41. minutě Koryčánek, který po samostatném úniku z poloviny hřiště završil hattrick. Baník mohl jít o přestávce do kabin s ještě větším náskokem, ale Sviták, Soldán a Koryčánek další šance neproměnili.

Břeclavští mladíci se po většinu času pouze bránili. Hosté v úvodní části zahrozili pouze jednou, Malhocký ale jasnou příležitost zazdil. Dubňany měly i po změně stran jasně navrch a svoji trvalou převahu korunovaly dalšími třemi brankami. Na další trefu Koryčánka navázal Sviták, který proti béčku MSK rovněž dosáhl na hattrick.

Domácí trenér Bidmon ve druhé půli prostřídal sestavu. Do hry poslal čtyři nové hráče do pole a zkušeného gólmana Myšáka do branky. Jednačtyřicetiletý mazák moc práce neměl, přesto v 84. minutě inkasoval. Čestný úspěch hostů zaznamenal Malhocký.

Poslední slovo měl Koryčánek, který rozšířil svoji letošní sbírku přesných zásahů na třiadvacet a dostal se před Fóbla, Radmila a Valentu na druhé místo tabulky střelců. Lepší je pouze Veselan Adam Pollák.

Z výhry 8:1 měl velkou radost také vedoucí dubňanského mužstva Olin Vymyslický. Zapálenému činovníkovi předseda Baníku Jan Harca společně se sekretářem oddílu Miroslavem Brunclíkem před sobotním utkáním předali dárkový koš. Důvodem jsou šedesáté narozeniny, které Vymyslický oslaví 23. července.

I. A třída skupina B, 24. kolo:

FK Baník Dubňany – MSK Břeclav B 8:1 (4:0)

Branky: 6., 13., 41., 54. a 89. Filip Koryčánek, 17., 26. a 59. Dušan Sviták - 84. Jakub Malhocký. Rozhodčí: Němeček – Putna, Ševela. Žluté karty: Hakala, Kriton (oba Břeclav B). Diváci: 75.

Dubňany: Novotný (74. Myšák) – Klečka (52. Válek), Janík, Hlaváč, Juřica – Sviták, Chaloupka, Noga (56. Silný), Krejčiřík (76. Kotásek) – Soldán (74. Kordula), Koryčánek.

Břeclav B: Ševela – Hakala, Nejezchleba, Kriston, Tkadlec, Pavlík, Zonyga, Dřevěný, Malhocký, Kurdík, Konečný.