Bezstarostný nedělní duel čtyřmi brankami rozhodl hostující útočník Filip Koryčánek. Slovácký celek nasměroval se třemi body už 
v páté minutě Michal Soldán, který po akci hodonínských dorostenců Nogy s Chaloupkou překonal domácího gólmana Chromka.

Rozjeté hosty nepřibrzdilo ani zranění Příkazského, který dostal šanci v základní sestavě, ale po střetu se stoperem Hlaváčem musel v 16. minutě se zlomeným nosem střídat. Do hry šel Blaha. Hlavní postavou ovšem byl Koryčánek, který ve 24. minutě přidal po Svitákově asistenci druhý gól Baníku a vzápětí zvyšoval po Nogově přihrávce na 3:0.

Velké Pavlovice vrátila do hry standardní situace a chyba zkušeného gólmana Myšáka, kterou potrestal Gremmel. Baník však měl i po přestávce jasně navrch.

V 55. minutě výtečný Koryčánek po Pochylého vysunutí završil hattrick a v 72. minutě po přihrávce střídajícího Bidmona udeřil počtvrté. Slavoj dokázal výsledek pouze zkorigovat, když nedůraz v dubňanské defenzivě potrestal kanonýr Šabata.

Baník mohl vyhrát i vyšším rozdílem, Koryčánek, Sviták ani Bidmon své slibné příležitosti nevyužili. „Jsem samozřejmě spokojený. Závěr i celá sezona nám vyšly. Výsledek ve Velkých Pavlovicích hovoří za vše. Šancí jsme měli daleko víc, pět dva je ale slušné," uvedl dubňanský kouč Milan Bidmon.

Ten je se sezonou v Dubňanech spokojený. „Mužstvo se dávalo dohromady za pochodu, druhé místo je krásné," pronesl Bidmon.

Rohatec ztratil vedení 4:2

Nečekanou divočinu přinesl poslední zápas rohateckých fotbalistů 
v letošním ročníku první A třídy. Slavoj ztratil v Šaraticích vedení 4:2 a nakonec bral na Vyškovsku pouze bod za remízu 4:4.

Závěr sobotního střetnutí ale přinesl nečekané emoce, dva vyloučené domácí hráče, urážky a výhrůžky. „Domácí fanoušci celý zápas nadávali jak nám, tak i rozhodčím. Vše vygradovalo při odchodu ze hřiště, kdy se do sudího pustil Kalouda, který uviděl po skončení utkání červenou kartu," informoval rohatecký kouč Marek Antoš.

Hosté byli rádi, že po hodině čekání mohli odjet domů. „Byla to komedie. 
V Šaraticích to tak ale bývá každý rok. Teď jsme čekali před autobusem, až sudí dopíší zápis," kroutil hlavou Antoš.

Přitom šedesát diváků dlouho sledovalo bezstarostné utkání. „Někteří naši hráči opravdu jeli do Šaratic pouze na výlet a udělat si žízeň a podle toho to taky tak vypadalo," uvedl Antoš.

Hosté se přitom ve 13. minutě ujali vedení, když šaratického brankáře Plchuta po Rezkově přistrčení překonal Jiří Jüstel. Domácí ale okamžitě odpověděli. Na 1:1 z protiútoku srovnal Jan Smetana.

Slavoj si v přestřelce vzal vedení rychle zpět. Střelu Tomšeje usměrnil do sítě Vanda. Hosté ale o náskok znovu přišli a ve 32. minutě se po trefě Klašky začínalo od začátku.

Do kabin šli o poločasové přestávce spokojenější hosté. K dalšímu trháku zavelel loučící se mladík Jüstel. Rohatci patřil i vstup do druhého poločasu. Když v 51. minutě Vašek po rohu zvýšil na 4:2, zdálo se být rozhodnuto. Šaratice to ale ani za nepříznivého stavu nezabalily a manko protivníka dohnaly. Nejprve po faulu Netíka proměnil pokutový kop Pavel Kalouda, následně na konečných 4:4 srovnal Lukáš Cenek.

Závěr už neměl s fotbalem nic společného. Nejprve byl v 86. minutě za kritiku rozhodčího a použití pohoršujících, urážlivých a ponižujících výroků vyloučen domácí kapitán Galia, červenou kartu po skončení utkání uviděl i Pavel Kalouda. Bratr záložníka ligového Slovácka rovněž neudržel při odchodu ze hřiště nervy na uzdě a počastoval sudího Hovorku urážkami a vulgárními výrazy.

Na výsledek to žádný vliv nemělo. Rohatec v posledním kole uhájil čtvrtou příčku. „Spokojený nemohu být. Chtěli jsme skončit na bedně, což se nám nepodařilo. Po podzimu jsem si myslel, že uhrajeme alespoň padesát bodů, což jsme taky nesplnili. Pokud chceme hrát v příští sezoně na špici, nesmíme hlavně doma ztrácet tolik bodů," dodal.