„Byl to těžký zápas. Na začátku jsme tam měli slušné kombinace, ale celkově nám scházel lepší pohyb. Góly jsme dostali po zbytečných ztrátách, kterých tentokrát bylo až dost. Tasovice chodily hodně do přečíslení a několikrát nás vyšachovali. Na druhé straně jsme šance měli i my, ale nedokázali jsme je využit,“ zhodnotil nedělní utkání bzenecký obránce Tomáš Petrucha.

Hosté nastoupili do utkání oslabení o několik hráčů a do Tasovic odjeli s jediným náhradníkem. Slovanu scházeli náhradní brankář Mrkvica, nemocný Chromeček se Sasínkem i dlouhodobí marodi Michal Petrucha s Pyclíkem. Na lavičce byl jediný Reška.

V základní sestavě Slovanu se tak objevil třeba útočník Jakub Bábíček. Ratíškovický odchovanec přišel do Bzence před letošní sezonou, ale ještě v přípravě se vážně zranil a po dvou operacích kolene naskakoval na poslední minuty nebo nehrál vůbec. V Tasovicích však dostal příležitost na celý zápas, porážce slováckého celku ale nezabránil.

Kapitán Mutěnic Michal Vydařilý (na snímku) rozhodl nedělní domácí zápas s brněnskou Bystrcí. Vinaři zvítězili 2:1 a dál vedou krajský přebor.
Mutěnice otočily duel s Bystrcí a dál vedou krajský přebor

Skóre v 17. minutě otevřel po výborně vyřešené brejkové akci domácí útočník Paul, který poslal svůj projektil z hranice šestnáctky přesně na zadní tyč. Hostující gólman Kůřil neměl nárok zasáhnout.

Bzenečtí se po obdržené brance zvedli a začali protivníka zlobit. Střelu Zůbka vytáhl pohotový gólman Konvalina, kapitán Kasala zase po spolupráci s Bábíčkem zakončoval slabě a vedle.

Hosté srovnali skóre i krok až po půlhodině hry. Bábíček sklepl míč Mlýnkovi, jenž prošel po lajně přes tři protihráče a přesným centrem našel hlavu Kasalovi a ten poslal balon do prázdné branky. Byla to jubilejní dvacátá trefa známého okresního kanonýra v divizi.

Fotbalisté Bzence dál soupeře ve středu pole přehrávali, ale po zbytečné ztrátě podruhé inkasovali. Rychlý protiútok výtečně vyřešili Paul s Blahoudkem a druhý jmenovaný překonal Kůřila.

Dubňanští fotbalisté s přehledem zvítězili ve Velkých Pavlovicích 4:1. Na výsledku se podílel také záložník Dušan Sviták (v zeleném dresu).
Dubňany jasně zvítězily ve Velkých Pavlovicích. Velká hrála bez branek

Tasovice měly ve druhém poločase navrch. Domácí tým byl běhavější i kombinačně zdatnější. Třetí gól přidal z penalty, kterou sudí Machač odpískal po faulu stopera Šmahaje, výborně hrající Paul.

Hosté mohli poklidný zápas alespoň zdramatizovat. Na centr Zůbka ale nikdo ze spoluhráčů nedosáhl a Kasala v poslední minutě sám na malém vápně zakončoval mimo. „Myslím, že to byl poměrně vyrovnaný zápas a nebýt dvou našich hrubých chyb v prvním poločase, tak utkání skončilo remízou. Bohužel celé jaro hrajeme ve dvanácti lidech a byla jen otázka času, kdy únava na nás padne,“ říká bzenecký útočník Petr Kasala.

Slovan i po porážce 1:3 zůstal v divizní tabulce na osmém místě a hůře už v premiérové sezoně neskončí. S věrnými fanoušky se hráči Slovanu rozloučí už ve čtvrtek, kdy doma v předehrávce 28. kola hostí Bystřici nad Pernštejnem. Zápas začíná v osmnáct hodin.

Divize D, 27. kolo

Sokol Tasovice – TJ Slovan Bzenec 3:1 (2:1)

Branky: 17. a 67. z penalty Miroslav Paul, 40. Marcel Blahoudek – 31. Petr Kasala

Rozhodčí: Machač – Švehla, Nápravník (Bábíček)

Žluté karty: Hrobař – Mlýnek

Diváci: 190

Tasovice: Konvalinka – Švarc, Hrazdílek, Mička, Horáček - Hrobař, Blahoudek, Čermák (84. Lapeš), Fiedler (46. Veselý) – Landšperský (76. Fukal), Paul

Bzenec: Kůřil – Mokrý, Šmahaj, T. Petrucha, Mlýnek – Košut (66. Reška), Škodík, Horňák, Zůbek - Kasala, Bábíček