„Utrpěli jsme další vítězství. Herně to bylo hrozné. Na druhé straně moc dobře vím, že předvedená hra byla ovlivněna sestavou. Přesto jsem si představoval daleko lepší výkon. Ani Morenda však není v optimální formě, což dokazují její letošní výsledky, které stejně jako postavení v tabulce není náhodné,“ uvedl hostující trenér Petr Zemánek.

Známý kouč měl o víkendu velké starosti se složením základní jedenáctky. Vinařům v Brně scházelo hned pět hráčů. Kromě dlouhodobých marodů Koštuříka, Kupčíka a Trávníka také Lamáček s Drápalem.

Od první minuty tak nastoupili třeba Matěj Valíček či Pavel Hanák. A byl to překvapivě právě dvaadvacetiletý obránce, který sobotní duel rozhodl. Po závaru a zmatcích v domácí obraně se mezi obránce soupeře dostal mutěnický krajní bek Hanák, jenž hlavou trefil odkrytou branku.

Další vyložené šance Mutěnice neměly. „V prvním poločase jsme byli herně lepší a o něco fotbalovější, ale k pořádnému zakončení jsme se nedostali,“ řekl Zemánek.

Po přestávce už hosté zalezli a odolávali útokům protivníka. Zato Brňané vycítili šanci, vedoucí tým tabulky zatlačili a sahali po vyrovnání. Moravská Slavia si ve druhém poločase vypracovala dvě tutovky. Nejprve jeden z domácích hráčů ve vyložené pozici překopl mutěnickou branku, vzápětí se vyznamenal gólman Šupa, který nebezpečný pokus soupeře vytáhl na roh. „Ve druhém poločase jsme se pouze bránili a odkopávali balony dopředu. Nebyli jsme vůbec ve hře a až do poslední vteřiny se strachovali o vítězství. Byli jsme rádi, že jsme udrželi čisté konto a vyhráli,“ přiznal Zemánek.

Hosté navíc dohrávali utkání bez vyloučeného útočníka Čepila. Čtyřiadvacetiletý forvard byl dvakrát napomínán za zbytečné fauly a v 85. minutě musel ze hřiště. „Bylo to z přemíry snahy,“ dodal Zemánek. Vinařům tak nejspíše bude chybět v nedělním domácím utkání s Bystrcí.

Krajský přebor, 24. kolo

SK Moravská Slavia – FK Mutěnice 0:1 (0:1)

Branka: 26. Pavel Hanák

Rozhodčí: Chabiča – Pátek, Špaček (Laca)

Žlutá karta: Čepil (Mutěnice)

Červená karta: 85. Marcel Čepil (Mutěnice)

Diváci: 50

Mutěnice: Šupa – Hanák (76. P. Lamáček), H. Maršálek, Novotný, Vydařilý – J. Maršálek, Benešovský, L. Koplík, Hromek, Valíček (90. Jagoš) - Čepil