Hrající trenér Uhřic Tomáš Valihrach bral po sobotním zápase hlavně výsledek, s předvedenou hrou ale vůbec spokojený nebyl. „Přišlo mi to jako přátelské utkání starých pánů,“ prohlásil Valihrach.

Toho už před utkáním naštval přístup trojice mladých hráčů, Kramáře, Hovězáka a Zemana, kteří před mistrovským zápasem dali přednost zábavě na Majálesu v Brně. Hostům v Podivíně scházel také Vlach. Ten víkend strávil v Miláně, kde zhlédl šlágr italské ligy mezi domácím AC a AS Řím.

Valihrach tak musel povolat i veterána Jindřicha Gálíčka. Dvaačtyřicetiletý fotbalista nastoupil v záloze a pomohl hostům k dalším třem bodům.

První poločas ale přinesl sotva průměrný fotbal bez většího náboje, s řadou nepřesností a minimem vyložených šancí. O něco nebezpečnější byl domácí Podivín. Slavoj v úvodní části zahrozil po třech brejkových akcích, které zakončil střelami z šestnáctkami. Hostující brankář Mokrý však spoluhráče podržel a pokusy soupeře kryl.

Naftaři se na Břeclavsku soužili, ve 33. minutě však nečekaně udeřili. Dlouhý aut Hořavy na přední tyči ještě prodloužil Pěnčík a na zadní tyči nepokrytý Mikšík dorážel balon do odkryté branky.

Hráči Uhřic se snažili o poločasové přestávce nakopnout, druhá půle ovšem žádnou změnu nepřinesla. Hosté dobře bránili a v klidu hlídali hubený náskok. Podivín ve druhém poločase nijak nebezpečný nebyl. Domácí kouč Glíž dvacet minut před koncem vysunul na hrot stopera Švestku, což naftařům nahrálo. Uhřice využily otevřené obrany protivníka a v 72. minutě podruhé udeřily. Mikšík přihrál Neumannovi, jenž si pohrál s domácím obráncem a svůj únik zakončil střelou k tyči.

Závěr už se dohrál bez výraznějších příležitostí. Výhru Uhřic mohl v 80. minutě definitivně pojistit Neumann, který ale po nákopu stopera Valihracha v zakončení selhal. „Podivín mě zklamal. Přišel mi odevzdaný. Tak špatného soupeře jsme letos ještě ovšem nepotkali. Na druhé straně i my jsme hráli hrozně. Paradoxně i s tím naším trapným výkonem jsme tam zvítězili,“ prohlásil natvrdo Valihrach. Jeho tým se i nadále v první B třídě drží na čtvrtém místě.

Žarošice vyšly s Rajhradem bez gólu i bodů

Fotbalisté Žarošic v první B třídě nezvládli další důležitý duel a po domácí porážce s Rajhradem 0:1 se propadli v tabulce nejnižší krajské soutěže na poslední místo. Nedělní duel rozhodl už v 7. minutě hostující Císař. Celku z Kyjovska k dalším bodům nepomohla změna termínu na nedělní odpoledne, několik slibných příležitostí ani znovu spolehlivý brankář Holub.