S posilami z třetiligového áčka mutěnická rezerva dokázala bodovat, jindy většinou odcházela ze hřiště se sklopenými hlavami. Desáté místo zřejmě odpovídá předváděné hře i kvalitě kádru.

První výhru zaznamenali vinaři až v pátém kole. Na rozdíl od předchozích sezon se však béčko Mutěnic dokázalo vyvarovat ostudných debaklů. „Měli jsme nevyrovnané výkony i výsledky. Tak to v těch rezervách ale chodí. Jednou jsme zahráli dobře, podruhé to bylo horší,“ poznamenal Petr Zemánek.

Čtrnáct bodů za čtyři výhry a dvě domácí remízy s nováčky soutěže je ale podle hrajícího kouče málo. „Čekal jsem, že bodů budeme mít o něco víc,“ přiznal Zemánek.

Mutěnice většinou bodovaly doma. Venku vyhrály pouze jednou. Předposlední Hlohovec deklasovaly na jeho půdě 8:2. „Doma se nám hraje o něco lépe. Na druhou stranu jsme byli několikrát posilnění i venku, a přesto jsme nedokázali bodovat,“ pravil Zemánek.

Největší pozitivum podzimní části jsou výkony talentovaných dorostenců, kteří béčku pravidelně vypomáhali. „Určitě bych je chtěl vyzdvihnout. Měli v nohách dorostenecký zápas a chodili i s námi. A i když jsme zápas prohráli, tak byli na hřišti vidět,“ pochválil mladé svěřence Zemánek.

Jeho tým se musel obejít bez tradičního střelce. Pět branek vstřelil zkušený matador Bílek, hattrick zaznamenal Lacko. Útočníci paběrkovali. Nejlepší Joch se trefil pouze dvakrát.

Mluvit na začátku prosince Pod Búdama o změnách, je více než předčasné. „Změny budou asi minimální,“ sdělil Zemánek.

Bývalý útočník Ratíškovic, Zlína a Drnovic zatím sám neví, jestli u mutěnické rezervy zůstane. „Měl jsem jít do Dubňan, ozvaly se i Ratíškovice. Zatím nemám ponětí, co bude. Pořád mám měsíc čas. Hlavně záleží na prezidentu Jagošovi, jestli by mě někam uvolnil,“ uvedl Zemánek.

Béčko Mutěnic jednu jistotu přece jenom má. Tým se bude připravovat v domácích podmínkách a rovněž se zúčastní domácího zimního turnaje. „Je pro nás ideální. Turnaj máme dome, nemusíme nikam cestovat. O výsledky nám ale nejde, musíme se co nejlépe připravit na jaro, protože nás opět čeká boj o záchranu,“ uvědomuje si Zemánek.

10. FK Mutěnice B

Celková bilance: 13 – 4 2 7 – 22:22 – 14 bodů

Doma: 8. 7 – 3 2 2 – 11:7 – 11 bodů

Venku: 11. 6 – 1 0 5 – 11:15 – 3 body

1. poločasy: 8. 13 3 8 2 12 : 6 17
2. poločasy: 10. 13 4 2 7 10 : 16 14

Střelci: 5 – Bílek, 3 – Lacko, 2 – Joch, Vojtíšek, Macek, 1 – Trnovec, Koubek, Kašpar, Kourek, Polakovič, Trávník, Holešínský, Koštuřík

ČK: Šebek, Trávník