Trenér Kněždubu Libor Grabec starší tři body bral, s výsledkem až tolik spokojený nebyl. „Kdybychom proměnili alespoň polovinu šancí, tak zápas skončil 6:2. Mohlo to dopadnout pro nás ještě lépe. Na druhé straně kdyby Žarošice měly více standardních situací, klidně u nás mohly urvat bod,“ přemítá domácí kouč.

Kněždubu vyšel začátek utkání. Sokol poprvé skóroval v 5. minutě, kdy se po vyšachování soupeřovy obrany prosadil Libor Smištík, kterému asistoval Janík. Autor vedoucí branky se pak proměnil v nahrávače, když přihrával na druhý gól Davidu Grabcovi.

Kněždub mohl do přestávky svůj náskok ještě navýšit, domácí hráči se ale v koncovce neuvěřitelně soužili. „Musel bych vyjmenovat snad půlku mužstva, která neproměnila vyloženou šanci. Nějakou příležitost měli všichni kluci kromě stoperů,“ řekl Grabec.

Naproti tomu Žarošice se po většinu prvního poločasu pouze bránily, hosté dlouho nijak nebezpeční nebyli. „Byl to jednoznačný zápas,“ pravil domácí trenér.

Krátce po změně stran měl třetí branku na kopačce Janík, který sám před Holubem střílel mimo. Vzápětí bývalý hráč Rohatce a Veselí nad Moravou přehodil žarošickou branku. Hosté nepříjemné chvíle přečkali a ve 48. minutě nečekaně udeřili. Po standardní situaci dorazil balon do sítě nepokrytý Jan Strmiska.

Kněždub se i za stavu 2:1 tlačil dopředu. Za útočnou aktivitu byli domácí fotbalisté odměněni po hodině hry. První střelu po rohovém kopu vyrazil gólman Holub, dorážka Smištíka už se ale dokutálela do sítě. „Myslel jsem si, že máme hru pod kontrolou, protože Žarošice spíše bránily a hrozily pouze po ojedinělých protiútocích,“ uvedl Grabec.

Jeho tým si ale sváteční duel znovu zkomplikoval. Po další standardní situaci se prosadil neobsazený Jaroslav Luskač. Žarošice vycítily šanci, ale na vyrovnání nedosáhly. Kněždub mohl utkání definitivně rozhodnout, ale osamocený Janík zblízka překopl hostující branku.

Třiadvacetiletý útočník se gólu dočkal až v 87. minutě. Hlavní rozhodčí Malimánek po faulu na Marka Bílu ponechal domácím výhodu a důsledný Janík propálil Holuba, který míč sice ztlumil, ale balon mu přepadl přes záda do sítě. „První dvě branky byly vypracované, druhé šťastné, ale taky se počítaly. My jsme byli rádi, že jsme závěr dokočírovali,“ oddechl si Grabec.

Bíla by výhru s Mikulovem vyměnil za zdravé hráče

Povinnou výhru v sedmnáctém kole první B třídy zaznamenali fotbalisté Hroznové Lhoty, kteří doma porazili Mikulov 2:0. Tři body Traubenu zajistily branky Kamila Schwarzbiera a Michala Vaverky.

Domácí trenér Jaroslav Bíla by výhru klidně vyměnil za zdraví třech hráčů, kteří nedohráli nedělní duel. „Z vítězství nemáme žádnou radost. Radši bychom prohráli nula pět než mít tolik zraněných. Body bych radši přenechal Mikulovu a my bychom v klidu dál pokračovali v sezoně. Už do zápasu polovina hráčů nastupovala se zdravotními problémy, teď je to ještě horší,“ lamentuje zkušený kouč, který v nedělním svátečním utkání přišel o syna Ondřeje, Podrazila a Bartoška.

„Nechci být špatným prorokem, ale vypadá to, že nám kluci budou scházet do konce jara,“ tuší Jaroslav Bíla.

Podrazil má pochroumaný kotník, Bílu trápí svalové zranění a Bartoška soupeř zbytečně zranil v devadesáté minutě u rohového praporku, když mu šlápl na kotník. „Ke konci se to zbytečně přitvrdilo. Přišlo mi, jako kdyby to hosté psychicky nezvládli,“ uvedl kouč Hroznové Lhoty.

Domácí sice dohrávali utkání s Mikulovem v deseti, přesto zaslouženě brali všechny body. Na čtvrtou jarní výhru se ale dost nadřeli. „Od začátku jsme hráli velmi špatně. Nevím, jestli hráči byli myšlenkami na koštu nebo u velikonoční pomlázky, ale podali jsme nejslabší jarní výkon,“ přiznává Bíla.

Hroznovku nasměroval za povinnými body zkušený stoper Kamil Schwarzbier. Domácí kapitán si naběhl na přední tyč a po rohu se hlavou trefil přesně mezi nohy gólmana Pálavy. Trauben se ve zbytku první půle utápěl ve složitých kombinacích, ofenzivní akce brzdily nepřesnosti a zbytečné ztráty.

Mikulov, který přijel na Veselsko bez náhradníků, směrem dopředu nijak zvlášť nebezpečný nebyl, přesto favorita dlouho trápil. Hroznovou Lhotu vysvobodil až devatenáctiletý mladík Vaverka, který z hranice šestnáctky prostřelil všechno, co mu stálo v cestě, a upravil na konečných 2:0.