Výsledek ovšem hosty spíše rozladil. Nováček první A třídy dělbu bodů rozhodně nebral, neboť byl v sobotním duelu herně lepším týmem a vypracoval si pět vyložených šancí. Navíc v utkání zahodil dva pokutové kopy. V prvním poločase neuspěl Pavel Hoša. Bývalý hráč Šardic, Hodonína či Bzence pálil pouze do břevna.

Zajímavý duel mohl definitivně rozseknout Martin Kmeť, kterého v nastaveném čase bravurním zákrokem vychytal nejlepší kyjovský hráč, brankář Michal Kůřil. „Zklamání je velké. Zápas jsme měli vyhrát. Bohužel jsme nedali dvě penalty a další vyložené šance," litoval kouč Krumvíře Viktor Linhart.

Naproti tomu soupeř byl rád i bodu. „Krumvíř má velmi kvalitní tým, což u nás potvrdil. Pokud bychom prohráli 1:5, nikdo by se nemohl divit. Snad nás remíza povzbudí do další práce," věří asistent kyjovského kouče Miroslav Čada.

Rozhodující okamžik střetnutí přišel v nastaveném čase. Sporný moment viděly obě strany jinak. Domácí bek Kuchař naháněl unikajícího Rozkydala, který se při zakončení skácel k zemi. Hlavní rozhodčí Kocman stál poměrně blízko, bez váhání odpískal nedovolený zákrok a ukázal na bílý puntík. Kyjovský obránce se divil, protestoval, ale po druhé žluté kartě musel ze hřiště. „Byla to dobře nafilmovaná penalta. Hostující hráč šlápl na balon a upadl," nabídl svůj pohled dlouholetý kyjovský sekretář Rostislav Řihák.

Zatímco domácí diváci spílali sudímu, hosté zůstali po sporném verdiktu v klidu. „Když ji rozhodčí pískne, tak penalta je," řekl útočník Krumvíře Martin Doležal.

Celek z Břeclavska nakonec nabídnutou možnost nezužitkoval, přízemní ránu Kmetě k pravé tyči vystihl gólman Kůřil.

Pětadvacetiletý brankář byl suverénně nejlepším mužem v domácím dresu. Staronová kyjovská jednička zastínila i posily Dufka, Víška, Dulovcze či Patáka. „Opravdu nás podržel. Jenom v prvním poločase zneškodnil tři tutovky," připomněl Čada.

Na výtečného Kůřila si v úvodní části nepřišli Doležal, Petr Zvonič ani Michna. Nejblíže vedoucímu gólu byl Pavel Hoša. Známý okresní fotbalista ale při penaltě nařízené za ruku Klimeše napálil břevno.

Kyjovským fotbalistům se herně příliš nedařilo. Domácím vázla kombinace, do šancí se dostávali spíše výjimečně.

Zato nováček první A třídy ukázal, že nebude ve vyšší soutěži rozhodně do počtu. Krumvíř hrál i po přestávce dobře. Sokol do zaslouženého vedení v 56. minutě poslal krajní bek Marek Heča.

Hosté pak mohli přidat další branky, ale v koncovce se soužili. A tak přišel trest. Střela Martina Dufka zpoza šestnáctky skončila přesně u pravé tyče Prachařovy svatyně.

Kyjov vycítil šanci. V hektickém závěru měli domácí více sil, ale blíže třem bodům byl tým z Břeclavska. Hoša ale nebyl v zakončení dostatečně důrazný a diskutabilní penaltu zmařil Kůřil. „S tím, co jsme tady předvedli, jsem spokojený," chválil i po ztrátě dvou bodů svěřence Linhart, který správně přečetl protivníka a mužstvu naordinoval účinnou taktiku. „Byl jsem se na Kyjov podívat, takže jsem věděl, co budou domácí hrát. Připravení jsme byli dobře. Soupeře jsme do ničeho nepustili, přesto jsme získali pouze bod," pronesl bývalý hráč Šardic a Bzence.

Krumvíř na soupeře vyrukoval i s obráncem Adamcem, jenž na jaře působil právě v Kyjově. Dalšími nováčky jsou mladík Rozkydal a mazák Doležal. Ten se do týmu vrátil z Rakouska. Kabinu naopak opustili Strnad, Koníček a Kocman, stoper Dobeš se zase vrátil do Dambořic. „Chceme hrát do pátého místa," říká sebevědomě Linhart. „Sice jsme na zimním turnaji porazili i soupeře z vyšší soutěže, ale na druhé straně jsme nebyli schopní přehrát třeba Kněždub," přidal.

Na vyšší příčky pomýšlejí i v Kyjově. Kouč Kalinec s asistentem Čadou mají k dispozici zkušenější hráče než v předcházejícím ročníku. Domů se po dlouhých letech vrátili Radomír Víšek a Martin Dufek, posilami jsou i bzenecký zadák Michal Dulovecz a útočník Adam Paták. „Chceme se rovněž pohybovat v popředí tabulky," dodal Čada.

Pomoci k lepším výsledkům má Kyjovu i netradiční termín domácích zápasů. Na městský stadion se už nebude chodit v neděli dopoledne, nýbrž v sobotu odpoledne. „Bylo to na přání představitelů města a hlavně hráčů, kterým sobotní termín sedí víc," uvedl Čada.

Vedení kyjovského klubu věří ve zvýšení návštěvnosti. „Víme ale, že v sobotu odpoledne hrají i některé další týmy z okolí. Třeba Bzenec nebo Hodonín. Možná to bude změna k lepšímu, třeba ale taky ne," dodal Čada. Na první duel nové sezony přišlo tradičních sto padesát diváků.

1. A třída skupina B, 2. kolo –

FC Kyjov 1919 – Sokol Krumvíř 1:1 (0:0)

Branky: 78. Martin Dufek – 56. Marek Heča

Rozhodčí: Kocman – Ostrovský, Vondryska (Kordula)

Žluté karty: Kuchař – Michna

Červená karta: 90+2 Dominik Kuchař (Kyjov)

Diváci: 150

Kyjov: Kůřil – Kuchař, Víšek, M. Dulovecz (85. Jančík) – Svoboda (46. Rubík), Riedl, Bartoň, Čada (74. Měsíček), Klimeš – Paták, Dufek.

Krumvíř: Prachař – Heča, P. Zvonič (79. M. Zvonič), Adamec, R. Luskač – Kmeť, Hoša, Michna, O. Luskač – Doležal (65. Kobylka), Bíza (74. Rozkydal).