Žádnou blamáž dvě stovky zvědavých diváků ve středu odpoledne neviděly. Domácí příznivci sice poznaly sotva polovinu týmu, ale mladíci, kteří dostali proti Mutěnicím šanci, rozhodně nezklamali. Kyjov byl hlavně v prvním poločase lepším týmem. V úvodu utkání protivníka přitlačil na jeho polovinu a vytvořil si několik vyložených šancí. Hostující brankář Lupač však byl pozorný a hlavně forvarda Lukáše Možíše několikrát vychytal.

„S úvodním přípravným zápasem jsem spokojený. Mladí kluci to mezi muži nemají jednoduché. Všichni ale proti silnému soupeři obstáli. Navíc hráli s velkou chutí," uvedl staronový kyjovský kouč Alexander Hrabal.

Ten byl spokojený především s úvodní částí. „První poločas byl z naší strany lepší. Líbilo se mi to. Věřím, že i diváci byli spokojení. Podle mě jsme měli větší šance než soupeř. Na výsledku ale až tak moc nezáleží, pořád je to jen příprava. Škoda že zápasu chyběly góly," řekl Hrabal.

Zkušený trenér nahradil na lavičce Kyjova Františka Ondrůška, který u ambiciózního týmu skončil po sezoně společně s šéfem klubu Markem Fricem a řadou hráčů. „Snažíme se okysličit kabinu. Po tom průvanu začleňujeme do mužstva mladé hráče a kluky z okolí. Chceme tým stabilizovat. Takovou šanci zařadit se do kádru prvního mužstva Kyjova, jakou mají v dnešní době dorostenci, tady neměl nikdo dvacet let," pravil Hrabal.

Dres domácího celku navlékli ve středečním přípravném zápase i vlkošský kanonýr Gabriel David nebo bzenecký forvard Adam Paták. Z hostování se do Kyjova vrátili Jaroslav Holeček, Lukáš Možíš nebo Marek Žandovský.

Za Mutěnic poprvé nastoupil Josef Chormeček. Odchovanec Dolních Bojanovic naposledy působil v třetiligové Břeclavi. „Na jeho příchodu pracujeme. S hráčem jsme domluvení. Problémy by neměl dělat ani mateřský oddíl," pronesl kouč Mutěnic Petr Zemánek.

Bývalý ligový útočník by rád v týmu uvítal ještě jednu posilu. „Hledáme ještě jednoho hráče. Tým chceme ještě doplnit. Kádr nemáme široký a podle mě kluci potřebují konkurenci," říká Zemánek.

Vinaři přijeli do Kyjova bez tří nejzkušenějších hráčů. „Němčický je s dorostem Slovácka, Koštuřík na dovolené a Válek doléčuje zranění. Všichni tři u nás zůstávají," informoval Zemánek.

Bývalý hráč Drnovic a Zlína nebyl s výkonem svých svěřenců příliš spokojený. Mutěnice si sice vytvořily několik slibných příležitostí, ale v koncovce se trápili. Střelecky se nedařilo hlavně Holešinskému a Marcelu Čepilovi. Mladá naděje zazdili několik tutovek.

„Z naší strany to dobré nebylo. Pořád je na čem pracovat. I když to říkám i po vyhraném zápase," usmíval se Zemánek. Z remízy ale tragédii nedělal. „Zkoušeli jsme nové hráče a kluky z dorostu. S přípravou jsme navíc začali až v úterý," řekl Zemánek. „Těší mě, že jsme neprohráli. Soupeř byl o něco fotbalovější. My se zaměříme na své výkony. Věřím, že to půjde jenom nahoru," přidal.

Podle Zemánka navíc Kyjov nebude hrát v krajském přeboru podřadnou roli. „Soupeř prošel obrovskými změnami. V zimní přípravě proti nám nastoupil úplně jiný tým. Kyjov má pořád zkušenou kostru týmu. Pokud budou kluci bojovat, na chvostu hrát určitě nebudou. Viděl jsem pár zápasů krajského přeboru a podle mě budou každému rovnocenným soupeřem," dodal Zemánek.

Přípravný fotbal:

FC Kyjov 1919 – FK Mutěnice 0:0

Rozhodčí: L. Drozdy mladší – L. Drozdy starší, Daněček

Diváci: 200

Kyjov: Kůřil – Červinek, Půček, M. Žandovský, Bartoň, Holeček, Mlýnek, Z. Možíš, Fridrich, Rubík, L. Možíš (Riedl, Mach, Paták, David, Kuchař)

Mutěnice: Lupač – Trávník, Kupčík, Varmuža, Vydařilý – Brablc, Lamáček, Chromeček, Blaha – Holešinský, M. Čepil (J. Čepil, Kourek, Pospíšil).