Domácí oproti poslední sezoně nastoupili v hodně pozměněné sestavě. Na trenérském postu vystřídal Jana Dohnálka (nyní trenér staršího dorostu) bývalý kouč FC Veselí a útočník pražské Sparty Vratislav Chaloupka.

Mezi kyjovské tyče se po zranění vrátil Nedvědický. Obranu doplnili z FC Veselí P. Chaloupka (přestup) a Schmeister (hostování z Blatnice). Do záložní řady zapadli nejlepší střelec a špílmachr Veselanů Velecký (přestup z FC Slovácko) a žarošický Přikryl (hrál divizi v Rousínově). V útoku se dobře ukázal ořechovský Ondráš.

První překvapení přivítalo diváky již při vstupu, když kyjovskou bílomodrou kombinaci vystřídaly oranžové dresy. V úvodu utkání se domácí nemohli prosadit, zahrozili pouze hlavičkou Dobeše. Kyjovanou se tak ulevilo až po půlhodině hry. Ondráš se probíjel pokutovým území, kde ho trochu zbytečně zastavil nedovoleně hostující gólman. Penaltu proměnil kyjovský kapitán Holeček. Poté se obrana Mokré zhroutila. Do přestávky zvýšil po centru Ondráše hlavou Půček.

Druhou půli odstartovala Bůžkova střela, 3:0. Poté zvýšil Žaroský na 4:0, opět Dobeš na 5:0 a na 6:0 Ondráš. Hosté šťastně snížili tečovanou střelou Pokorného. Pětigólový náskok však domácím nestačil. V 72. minutě se trefil Velecký a na 8:1 dal Dobeš. Hostující Matula sice dokázal snížit, ale poslední slovo patřilo Kyjovu. Po faulu na Přikryla uzavřel skóre z penalty Velecký. Domácí tak přispěli vysokým vítězstvím k oslavám sedmnáctého kyjovského Slováckého roku. „Mokrá nebyla soupeřem pro nás. Samozřejmě jsem spokojený se vstřelenými brankami, protože jsme s tím měli v přípravě problémy. Naši hráči byli v pohybu a chtěli hrát. Ve druhém poločase jsme hráli kombinačně a vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou. Teď nás čeká Moravský Krumlov, což bude o hodně těžší soupeř. Tam se pozná síla našeho mančaftu,“ uzavírá kyjovský trenér Vratislav Chaloupka.

Jedenáct gólů bude určitě dobrým lákadlem pro diváky. „Již dnes byla v Kyjově vyšší návštěva. Myslím si, že na Šardice příjde rekordní návštěva. Určitě jak já, tak hráči se na zápas těší, že to bude kvalitní fotbal,“ uzavřel Chaloupka.

 

I. FC Kyjov – FC CVM Mokrá-Horákov 9:2 (2:0).

Branky: 58. a 87. Dobeš, 72. a 90. (druhá z pen.) Velecký, 30. Holeček (p.), 44. Půček, 47. Bužek, 51. Žaroský, 64. Ondráš – 68. Pokorný, 88. Matula.

ŽK: Velecký, Bužek, Půček, Přibyl – Pokorný, Fousek.

Rozhodčí: Hytych – Zach, Ševela.

Diváci: 180.

Kyjov: Nedvědický – Schmeister, P. Chaloupka, Žaroský – Půček (65. T. Macek), Holeček, Bužek (58. Hrbáček), Velecký, Přikryl – Ondráš (70. Kučera), Dobeš.

Mokrá: Said – Holý, Drnovský, Jakubec, Machek – Matula, Gale (46. Gale), Pokorný, Paták – Trávníček, Markus (73. Bébar).