„Jsem spokojený. Sezonu jsme absolvovali bez porážky, což mnoho lidí nečekalo. Je to úspěch celého týmu," prohlásil krátce po sobotním utkání hostující trenér Jiří Chromý.

Ten postrádal v Žarošicích hned několik opor. Lovčice přijely k poslednímu utkání bez náhradníků, v základní sestavě nastoupil dokonce s kapitánskou páskou masér Josef Horáček.

„Na výkonu našeho týmu se podepsala páteční akce, na které jsme se rozloučili se sezonou, a také absence několika stabilních hráčů," řekl Chromý, kterému chyběli Maniatis, Hála nebo Drápal. „Nejde odehrát sezonu ve dvanácti lidech. Je nás málo," povzdechl si Chromý.

Ani domácí ovšem nebyl zdaleka kompletní. Trenérská dvojice Žarošic se musela proti nejlepšímu týmu soutěže obejít bez Sněhoty, Zdeňka Žaroského, Jakuba Chromého a jeho bratra Tomáše.

„I když obě sestavy byly značně okleštěné, diváci viděli slušný zápas s šancemi na obou stranách. Bohužel pro nás duel rozhodl gól, kterému předcházela evidentní ruka hostujícího hráče," pronesl domácí kouč Tibor Zmrzlík.

Jedinou branku dal v 16. minutě David Machálek, který si balon opravdu posunul rukou a po průniku přes několik hráčů Žarošic propálil tvrdou ranou pod břevno bezmocného gólmana Holuba. „Kdyby to sudí pískl, nic by se nestalo," řekl Chromý.

Ještě předtím si Lovčice vytvořily několik slušných brankových příležitostí a palebných pozic. Šance Kyněry, střely Kučery a Machálka ani hlavička Vaculy ovšem v síti neskončily.

Žarošice tahaly v prvním poločase za kratší konec a do šancí se dostávaly pouze výjimečně. Průnik Frýborta zastavila na poslední chvíli obrana soupeře a se střelou Strmisky si poradil pozorný gólman Jankovič. Největší šanci domácího celku pak zahodil ve 38. minutě Frýbort. „Domácí si také zasloužili nějaký gól dát," řekl Chromý.

Žarošice se dočkaly vyrovnání po necelé hodině hry. Sudí Vašek ale na pokyn přesného asistenta Tichánka branku Frýborta kvůli ofsajdovému postavení spoluhráče Marošiho správně neuznal.

Ve zbytku utkání si šance vypracovaly oba okresní rivalové, skóre se již nezměnilo. „Jsme rádi, že už to máme za sebou. Potřebujeme si odpočinout a nachystat se na další sezonu. Konec jsme pouze dohrávali," pravil Zmrzlík.

Výsledky Žarošic, které letos skončily v nejnižší krajské soutěži až deváté, zůstaly pro některé příznivce či funkcionáře za očekáváním. „Umístění v tabulce neodpovídá kvalitám našeho kádru. Na postavení se hodně podepsala ztráta šesti bodů a následná nervozita a křeč v dalších zápasech. Po nevydařeném podzimu jsme se chtěli posunout na vyšší příčky, bohužel jsme byli po kontumačních prohrách výraznou část sezony pod tlakem," připomněl Sychrův neoprávněný start v duelech s Miloticemi a ve Vacenovicích Zmrzlík.

Ten by měl tým vést i v příštím ročníku první B třídy. „Vedení má zájem, abychom pokračovali. Záleží jenom na nás. Kolega Žaroský ale zřejmě skončí, já nejspíše minimálně do zimy zůstanu," prozradil Zmrzlík, který by měl mít na podzim k dispozici podobný kádr jako na jaře.

„Co vím, tak nikdo neodchází ani nekončí. Musíme se poohlédnout po druhém gólmanovi. Celou sezonu jsme totiž odehráli s jedním brankářem, což je v takové soutěži rarita," uvedl Zmrzlík.

Lovčice nasbíraly v šestadvaceti zápasech osmašedesát bodů a daly sto jedna branek. I přes suverénní vítězství zatím není jisté, kdo celek z Kyjovska povede v nadcházejícím ročníku. „Byl to asi můj poslední zápas v Lovčicích. Nevím, co bude, protože se mnou zatím nikdo nemluvil," překvapil po utkání v Žarošicích Chromý.

1.B třída skupina C, 14. kolo

SK Žarošice – TJ Sokol Lovčice 0:1 (0:1)

Branka: 16. David Machálek

Rozhodčí: Vašek – Tichánek, Dohnálek

Bez žlutých karet.

Diváci: 100

Žarošice: Holub – R. Konečný (78. Hrabovský), Poláček, Ždánský, S. Žaroský –Maroši, Vrána, Strmiska, Kroutilík (46. Vágner) – Frýbort, Sychra.

Lovčice: Jankovič – Beker, Víšek, Šprta, Maruška – Kyněra, Šimeček, Vacula, Machálek – Kučera, Horáček.