Ján Matúš a Luděk Durďák si to spolu rozdali po dvou dnech i na Burčákové šestce. A stejně jako v pátek se i v neděli z vítězství radoval slovenský běžec, který měl na svého pronásledovatel již po prvním okruhu měl desetimetrový náskok, a ten dokázal do cíle ještě navýšit. Matúš vyhrál časem 19:56 minuty a do cíle šestikilometrového závodu doběhl s šestnáctivte­řinovou ztrátou.

„Po náročném pátku se mi moc dobře neběželo. První kolo bylo takové seznamovací. Oťukávali jsme trať, kde by se dalo zrychlit a kde ne. Soupeři překvapivě odpadli, s čímž jsem ani moc nepočítal. Z vítězství mám samozřejmě radost. Byl to povedený víkend," usmíval se v cíli Matúš.

Spokojený byl i Durďák. „Jáno byl znovu lepší, neměl jsem na něj," řekl poslední vítěz Moravsko-Slovenského běžeckého poháru.

Na výkonu rohateckého závodníka se podepsala únava. „Páteční závod se na mém výkonu projevil. Vzal mi víc sil než jsem čekal. V prvním kole jsem plantal nohama," přiznal Durďák.

Ten se Matúše držel celé jedno kolo. „Jak jsme probíhali cílem do druhého kola, tak mi utekl na rozdíl deseti metrů a já už jsem začal tuhnout. Nakonec jsem byl rád, že jsem udržel druhé místo," pronesl Durďák, který se do Dolních Bojanovic vždy moc rád vrací. „Jezdím sem moc rád. Nejen kvůli burčáku, ale také šestikilometrové trati, která mi pasuje. Letos navíc vyšlo počasí. Byl to fajn závod, běželo se mi dobře," prohlásil Durďák.

Mezi ženami triumfovala Erika Farkašová, která porazila druhou Adrianu Slavíkovou o téměř devadesát vteřin. Třetí doběhla veteránka nad pětačtyřicet let Marta Durnová.

V dalších kategoriích se z vítězství radovali Jan Miškeřík, Peter Portašík, Vladimír Varmuža, Josef Šohaj, Jindřich Tomíšek, Miroslava Zíšková a zmiňovaná Marta Durnová.

„Tentokrát to bylo bez deště, trochu foukalo a zrádná zvlněná trať pořádně prověřila početné startovní pole. Na trať dlouhou šest kilometrů vyběhlo 112 závodníků a s nimi dalších dvanáct na poloviční tříkilometrovou trať určenou juniorům a dorostencům. „Když k nim připočteme 137 dětských závodníků, tak šestnáctý ročník zaznamenal rekordní účast 261 závodníků z České a Slovenské republiky," informoval ředitel Moravsko-Slovenského běžeckého poháru 2013.

Pětadvacátý závod populárního běžeckého seriálu měl opět úžasnou atmosféru. „Po závodě a slavnostním vyhlášení běžci a diváci poseděli při burčáku. Kéž by to pořadatelům hodně dlouho vydrželo. A hlavně ať to baví Tondu Bábíka, duši tohoto závodu," pronesl Bíla.