Podzim vám neskutečně vyšel. Může to po čtrnácti výhrách a dvou remízách lepší?

Určitě může (úsměv). Hlavní je, že jsme splnili cíl, který jsme si před sezonou dali. Chceme hrát o postup do vyšší soutěže. Za první půlrok jsme udělali důležitý krok, nicméně soutěž je teprve v poločase. Máme motivaci do zimního přípravného období a do druhé poloviny sezony. Chceme, aby mužstvo pokračovalo v těch slušných výkonech a výsledcích. Věřím, že naše snažení dotáhneme až do konce.

Na podzim jste ztratili pouze čtyři body. Jak moc vás remízy ve Slavičíně a doma s Rosicemi mrzí?

Obě remízy nás samozřejmě trochu mrzí. Hlavně výsledek s Rosicemi byl pro nás ztrátou. Na druhé straně jsme doháněli náskok soupeře a hru jsme neměli až tolik pod kontrolou. Bod ve Slavičíně byl zasloužený. Tam jsme nebyli lepším týmem a nezasloužili jsme si vyhrát.

Výsledky určitě byly nad očekávání. Co ale říkáte na výkony? Přiblížila se hra vaším představám?

K ideálu to pořád mělo hodně daleko. Na hráče a tým musíme být nároční. Nemusíme si nic nalhávat. Hodonín má podmínky, kvalitní kádr a každý jiný výsledek než první místo v soutěži by bylo špatně a neodpovídalo by to možnostem, která nám tady MND v čele s panem Komárkem vytvářejí. Můžeme být spokojení s tím, že vedeme soutěž, ale k výkonům v některých zápasech máme připomínky. I když jsme většinu utkání dotáhli do vítězného konce, v určitých fázích a úsecích jsme to neměli úplně pod kontrolou. Soupeři nás místy přehráli a přetlačili. Těžko si ale mohu představit, že by mužstvo odehrálo celý podzim bez chyby. Některé pasáže ale byly horší. Na tom musíme pracovat. Po hráčích chceme, aby v zápasech dominovali, aby o našem vítězství nikdy nebylo pochyb.

Skvělý výsledek jste uhráli hlavně v Polné, kde jste zvítězili 9:3. Byl to váš nejlepší podzimní zápas?

Určitě jsme tam odehráli nejlepší poločas. Po pětačtyřiceti minutách jsme vedli 5:0. Na co jsme sáhli, to skončilo v síti. Druhá půle už byla divočina, hrálo se nahoru dolů. Žádný zápas jsme ale neodehráli bez chyby a mých připomínek. To si ale u divizního mužstva ani nedovedu představit. Nejlepší zápas jsme asi odehráli v Uherském Brodě. Tam jsme si vydobyli velký respekt a utkání měli pod kontrolou.

Které střetnutí vám naopak nejméně vyšlo?

Žádný zápas jsme neprohráli, takže se mi to těžko hodnotí. Ale třeba s Velkou Bíteší jsme doma na dvacet minut vypadli z role a nehráli vůbec dobře. Když ale bylo potřeba, tak jsme zapnuli a zápas rozhodli. Nespokojený jsem spíš byl s některými úseky hry.

Takže kde máte největší rezervy a na čem budete v dlouhé zimní přestávce nejvíce pracovat?

Samozřejmě rezervy máme jak v obraně, tak i v útočné fázi. Dostali jsme relativně dost gólů. Těch nul, které si brankáři počítají, až tolik nebylo. Celkem pět, což je vzhledem ke zkušeným a kvalitním obráncům, poměrně hodně. Na druhé straně jsme asi jenom ve dvou zápasech dostali více než jeden gól, takže nemohu říct, že by obrana byla slabinou. Pořád máme co dohánět. Třeba při standardních situacích musí mužstvo hrát zodpovědně.

Celý rozhovor s trenérem hodonínských fotbalistů Františkem Komňackým najdete v úterním vydání týdeníku Slovácko.