Zatímco hosté oslavovali žolíka a slavili cennou výhru, vinaři dlouho po utkání spílali sudímu Kosičkovi, který zápas podle nich vůbec nezvládl a Mutěnice několikrát poškodil. Domácí trenér Petr Zemánek neměl stejně jako hráči a fanoušci pro rozhodování pětatřicetiletého arbitra pochopení. „Nepodal adekvátní výkon. Zápas byl oboustranně výborný, hlavně ve druhém poločase gradoval, ale sudí ho svými chybami úplně znehodnotil," zlobil se Zemánek.

Hrubých chyb a přehmatů našel v nedělním duelu hned několik. Nejvíce domácí dopálila situace z poslední minuty, po které dala Morenda vítězný gól. „Branka stoprocentně nebyla regulérní," přesvědčivě tvrdil Zemánek.

„Hostující Záruba šel po brejku sám na našeho brankáře Šupu, přepadl přes něj a rozhodčí pískl. Nevím, jestli to byl faul, nebo ne, ale sudí ukázal směrem na branku soupeře. Brali jsme to tak, že rozhodčí odpískal simulování a že budeme hrát my. Zničehonic ale uznal gól," popsal rozhodující situaci Zemánek.

Tomu dal za pravdu i internetový záznam, který prokázal, že sudí Kosička opravdu pískl do píšťalky již v momentě, kdy střídající Černý teprve kopl do míče, takže gól neměl platit.

Vinaři se na arbitra zlobili už na začátku druhé půle, kdy po nastřelené ruce Hromka nařídil proti domácím velmi přísnou penaltu. „Neznám přesně výklad podle pravidel. Jara ji měl trochu od těla, ale proti ráně ze dvou metrů nikdo neudělá nic," řekl Zemánek.

Sudí navíc celku z Hodonínska ve 43. minutě neuznali ani gól pro ofsajd. „Toto nehodnotím. Těžko říct, zda Koštuřík, který míč po trestném kopu tečoval, stál za posledním hostujícím hráčem," pravil bývalý ligový útočník.

Podle Zemánka ale muž s píšťalkou vinařům nepřál. „Sudí měl stoprocentně vyloučit hostujícího Zárubu, který měl žlutou kartu a pak úmyslně bez snahy zasáhnout míč kopl zezadu Drápala," řekl Zemánek.

Ten po nedělním zápase přemýšlel, zda vůbec má smysl fotbal dál dělat. „Mužstvo týden připravujeme na těžký zápas, pak nám ho rozhodčí vyloženě pokazí, což člověku bere chuť do sportu," prohlásil mutěnický trenér.

Slováckému celku k další výhře nestačil ani rychlý gól Lukáše Trávníka. Starší bratr záložníka ligového Jablonce nastoupil netradičně v útoku a hned v 6. minutě otevřel skóre zápasu. Moravská Slavia, která poprvé v sezoně nastoupila kompletní, ale Pod Búdy přijela bez hlavního trenéra Karla Jarůška, brzy srovnala. Brankáře Šupu překonal Jan Veselý. „Soupeř vyrovnal zaslouženě," uznal Zemánek.

Diváci viděli ofenzivní partii s řadou šancí. Domácí měli víc vyložených příležitostí, v koncovce se jim však nedařilo. Trávník nejprve po centru Lamáčka hlavičkoval nad, vzápětí parádně trefil spojnici břevna a tyče. Gól dal však pouze Jiří Maršálek, který ve 22. minutě vrátil Mutěnicím zasloužené vedení.

Hosté srovnali na začátku druhé půle z penalty, kterou bezpečně proměnil Mica. Vinaři za nerozhodného stavu 2:2 protivníka zmáčkli. Místy až drtivá převaha přinesla šance i střely, výborný gólman Dvořák ale spoluhráče skvělými zákroky několikrát podržel. „Zneškodnil pět jasných šancí," řekl Zemánek.

Vinaři sahali po třetím gólu, v koncovce se však soužili. Navíc neměli ani štěstí, když Koštuřík orazítkoval břevno. Domácí kapitán pak šel sám na Dvořáka, který šanci soupeře chytil. „Zápas jsme mohli několikrát rozhodnout, znovu se ale potvrdilo to otřepané klišé nedáš – dostaneš," prohlásil Zemánek.

Ten proti Morendě postrádal zkušeného záložníka Milana Válka i nejlepšího střelce přeboru Marcela Čepila. Zcela fit nebyli ani Radek Benešovský s Michalem Vydařilým, kteří začali pouze mezi náhradníky a na trávník se dostali až ve druhém poločase.