Pod Búdama bylo hotovo za čtvrt hodiny. Na vlastní gól hostujícího Radka Keprta totiž brzy navázali Tomáš Drápal s Jiřím Maršálkem, triumf vinařů v závěru završil střídající Marcel Čepil. Čestný úspěch Olympie zaznamenal v 73. minutě Jakub Mičko. Více toho slovácký celek v sobotním duelu soupeři z Blanenska nepovolil. „Jsem spokojený s výsledkem i předvedenou hrou. Náš výkon měl oproti pohárovému zápasu v Šardicích slušné parametry. Kluci si uvědomili, kdo proti nám stojí a zápas odehráli zodpovědně a se vší vážností, čemuž nasvědčoval i začátek,“ říká mutěnický trenér Petr Zemánek.

Vinařům proti nepříjemnému protivníkovi pomohl úvod utkání. Domácí měli snový začátek a už ve ve 3. minutě po parádní akci a centru Benešovského vedli. Krajní záložník Jiří Maršálek šel na přední tyči odvážně do souboje s hostujícím Keprtem, který si balon nešťastně srazil o tyč do vlastní branky.

Druhý úder zasadil zaskočenému Ráječkuv Drápal. Jeho nákop i díky větru zapadl za záda hostujícího gólmana Němce. Vinaři se chytili, navíc hned v 15. minutě zvýšili na 3:0. Načechraný centr Drápala usměrnil do sítě Jiří Maršálek.

Od té chvíle domácí tým zápas i výsledek bez problémů kontroloval. Ráječko se sice snažilo, do vyložených šancí se ale příliš nedostávalo. Pozorní vinaři dobře bránili a vyráželi k rychlým kontrům. „V tu chvíli jsme měli hru ve své moci,“ řekl Zemánek.

Mutěnice po přestávce hrály proti větru a díky třígólovému náskoku se směrem dopředu tolik nehnaly. „Ve druhé půli se hrálo většinou ve středu pole. Moc šancí nebylo,“ uvedl Zemánek.

Hostující fotbalisté sice byli častěji u míče, ale příliš nebezpeční nebyli. Olympia se snažila rozhodnuté utkání zdramatizovat, což se jí v 73. minutě částečně povedlo. Ráječku trefa Mička pomohla, na zvrat ale hosté neměli. „Soupeř se na rozdíl od minulých let trochu omladil, ale osa zůstala stejná. Skončil tam pouze Pšikal, který u nich tvořil hru,“ všiml si Zemánek.

Houževnatého soupeře definitivně dorazil střídající Čepil, který z hranice šestnáctky prostřelil hostujícího brankáře a upravil na konečných 4:1.

Mutěnicím k jasnému výsledku pomohl i obránce Tomáš Novotný. Dvaadvacetiletý zadák sice trénuje s třetiligovým Hodonínem, jeho přestup ale stále není dořešený. „Až na dlouhodobě zraněného Lamáčka jsme byli kompletní,“ dodal Zemánek.

Jeho tým chce na přesvědčivou výhru navázat za týden v Brně, kde vyzve ambiciózního Svratku.

Krajský přebor, 2. kolo -

FK Mutěnice – SK Olympia Ráječko 4:1 (3:0)

Branky: 3. Radek Keprt vlastní, 5. Tomáš Drápal, 15. Jiří Maršálek, 85. Marcel Čepil – 73. Jakub Mičko
Rozhodčí: Novák – Mach, Julínek (Benda)
Žluté karty: Benešovský, Novotný – Sedlák
Diváci: 130
Mutěnice: Kratochvíla – Trávník (46. Čepil), H. Maršálek, Novotný, Vydařilý – J. Maršálek (80. Hlaváč), Benešovský, Hromek (86. Weigl), L. Koplík (85. Kupčík), Drápal (86. Valíček) – Koštuřík.