Tým vedený koučem Petrem Zemánkem uštědřil soupeři z Břeclavska lekci z produktivity. Poprvé mutěničtí hráči udeřili v 7. minutě, kdy se po parádním centru Drápala prosadil nekrytý Jiří Maršálek. Zbytek prvního poločasu ale patřil domácím, kteří si sice vytvořili trvalou územní převahu, ale v koncovce a finální fázi se soužili.

Srovnat mohl Čambal, ale jeho hlava do protipohybu Šupy těsně minula branku. Nebezpečnou střelu Straky pak Šupa dokázal vyrazit na roh. Střelecké trápení Sokola, jehož dres navlékl i bývalý vinař Josef Chromeček, vygradovalo ve 32. minutě. To domácí Čambal neproměnil pokutový kop a z deseti metrů pálil vysoko nad.

Výkon Mutěnic zůstal v prvním poločase za očekáváním. Slovácký celek se ale po přestávce zvedl. Hosté zlepšili pohyb, rychleji začali přistupovat k soupeři a čím dál častěji se po rychlých výpadech dostávali před gólmana Bartoše. „Soupeř sice měl míč častěji na kopačkách, ale mnoho vyložených šancí neměl. Naopak my jsme hrozili z brejků," uvedl mutěnický trenér Petr Zemánek.

Na 2:0 zvýšil v 65. minutě Jiří Maršálek, třetí gól přidal Jakub Pavelka. Domácí stačili porážku už pouze zmírnit, když brankáře Šupu o čisté konto připravil Tomáš Pálka. „Jsem rád, že jsme sezonu zakončili výhrou," pronesl Zemánek.

Mutěnice přesto po sestupu z divize na medailovou pozici nedosáhly, 
v krajském přeboru skončily čtvrté. „Spokojení jsme tak na půl. Jsem rád, že jsme zastavili propad i sérii porážek. Po podzimu jsem ale čekal, že na jaře budeme hrát o něco lépe. V zimní přestávce jsme chtěli získat více hráčů. Určitě nám chyběl Koplík, který rok a půl patřil do základní sestavy. Navíc se nakupila zranění a zápasy jsme v oslabené sestavě nedokázali zvládnout," prohlásil Zemánek.

Ten Pod Búdama stejně jako většina kádru zůstává. Vedení klubu se navíc poohlíží po posilách. Z Ratíškovic se vrací zmiňovaný záložník Koplík, v jednání je i příchod dalších hráčů. „Pokud se nám mužstvo podaří vhodně doplnit, zase budeme čeřit v krajském přeboru nejvyšší příčky," věří Zemánek.

Krajský přebor, 34. kolo:

Sokol Lanžhot – FK Mutěnice 1:3 (0:1)

Branky: 87. Tomáš Pálka – 7. a 65. Jiří Maršálek, 72. Jakub Pavelka. Rozhodčí: Marinč – Lenfeld, Chabiča (Dofek). Žluté karty: Velický, Hílek – Lamáček. Diváci: 150.