Hanáci soupeře ze Slovácka předčili hlavně v efektivitě. „Předvedená hra byla lepší než výsledek,“ tvrdí asistent hodonínského kouče Vladimír Malár. „Soupeře jsme za bezbrankového stavu přehrávali, vytvořili jsme si velkou šanci,“ přidává bývalý ligový fotbalista.

Hostující kanonýr Masaryk sice ve vyložené pozici překonal domácího gólmana Muchu, ale jeden z olomouckých zadáků balon na poslední chvíli odvrátil z brankové čáry do bezpečí.

Úvodní nápor divizního Hodonín nečekaně zastavil dalekonosný lob Řeháka, který si všiml vysoko postaveného brankáře Petráše a střílenou rozehrávkou standardní situace z vlastní poloviny poslal míč přesně pod břevno.

Hodonínský tlak po inkasované brance opadl, naopak Hanáci hru vyrovnali a ještě do přestávky skóre navýšili. Další branku přidal ve 30. minutě Filip Žák. Nováček v dresu HFK hlavou na zadní tyči přehodil brankáře a bylo to 2:0.

Svěřenci známého trenéra Vlastimila Paličky hráli dobře. Třetiligovému týmu hlavně v záložní řadě dobře fungovalo spojení Bučka s Weinlichem. „Domácím hrál do karet poločasový výsledek. Hráči Holic byli organizovaní a směrem dopředu nebezpeční,“ říká Malár. Hosté útočili hlavně po stranách, ale jejich výpady končili na výborně sehrané obraně holického týmu.

Po změně stran přidali domácí fotbalisté ještě třetí branku. V 57. minutě se po přesném centru Kováče hlavou prosadil neobsazený Jakub Marek.

Hodonínští se snažili utkání zdramatizovat, ale výborně chytající dvojici brankářů HFK Muchu a Snášela překonali pouze jednou. Na konečných 3:1 upravil střídající Čambal. „Po jeho brance jsme měli ještě spoustu času výsledek zkorigovat nebo třeba vyrovnat, další góly jsme ale nepřidali,“ posteskl si Malár.

Parta kouče Komňackého se v závěru střetnutí zvedla a protivníka z vyšší soutěže zatlačila k jeho šestnáctce. Územní převaha Hodonína přinesla i vyložené šance, v zakončení se však hosté soužili. Dvakrát se sám před domácím brankářem ocitl střídající Dovhanyuk. Mladý Ukrajinec ale v koncovce nebyl přesný. Gól nedal ani Holešinský, jenž z malého vápna hlavičkoval přímo do připraveného gólmana. „Takové šance musíme proměňovat, abychom byli úspěšní a podobné zápasy dotáhli do vítězného konce,“ ví Malár.

Vedoucí tým divize D se v dalším přípravném utkání představí v Břeclavi, kde vyzve soupeře ze čtvrté nejvyšší soutěže. Derby se hraje na stadionu Slovanu v sobotu ve třináct hodin. „Doufám, že už se nic nezmění a že si konečně zahrajeme na přírodní trávě,“ věří Malár. „Do startu jarní části sezony schází dva týdny, moc času na přechod není,“ přidává známý trenér.

Hodonín více než nepřesvědčivé výsledky znervózňuje zdravotní stav špílmachra Polácha. Zkušený záložník totiž neodehrál ani jeden zápas. „Šance, že by proti Uherskému Brodu nastoupit, ale je,“ tvrdí Malár. „Tomáš začal běhat na trenažéru, připravuje se individuálně,“ doplňuje.

Dlouhodobě mimo hru je i Voříšek. Jedinou zimní posilou tak zůstává Radek Sasín, který přišel do Hodonína z třetiligového Hlučína.

Přípravný fotbal

1. HFK Olomouc - FK Hodonín 3:1 (2:0)

Branky: 17. Alex Řehák, 30. Filip Žák, 57. Jakub Marek – 62. Lukáš Čambal

1.HFK Olomouc: Mucha (67. Snášel) - Wolf, Horka, Řehák, Vedral - Kováč (60. Krumpolc, 75. Havlas), Buček, Weinlich, Žák (46. Marek), Pyclík (67. Hornich) - Krejčí (75. Vodička). Trenér: Vlastimil Palička

Hodonín: Petráš – Holešinský, Kyselka, Konečný, Fojtík – Červinek - Sasín, Paděra, Bartoš, Šturma - Masaryk (Hesek, Dovhanyuk, Čambal) Trenér František Komňacký