Blatnický trenér Jan Ondra byl po nedělním utkání hodně rozmrzelý. „Pro diváky to sice bylo pohledné utkání se spoustou šancí, já však nejsem spokojený. Nefungujeme jako jeden tým. Nejsme kolektiv, který by chtěl vyhrát a soupeře porazit,“ tvrdí domácí trenér.

Jarní výkony Blatnice opravdu zůstávající za očekáváním. Mužstvo je pouze stínem týmu, který před dvěma lety vybojoval postup do 1.A třídy. „Znovu se ukázalo, že hrajeme bez ducha a většího zápalu. Do zápasu nedáváme všechno,“ ví Ondra.

Blatnice byla ráda, že proti Ratíškovicím hlavně v prvním poločase neinkasovala více branek, neboť hosté měli, stejně jako před dvěma týdny Dubňany, hned několik tutovek.

Střelu Pavla Dobeše po rohu však vyrazil gólman Zeman. Nejlepší domácí hráč si poradil také s hlavičkou dalšího stopera, Maléře. V samostatných únicích selhali Kordula s Bábíčkem,
Baník se prosadil až ve 28. minutě, kdy se po vyhraném souboji bijce Voříška střelou k tyči prosadil Martin Kordula.

Fotbalisté Dambořic si doma poradili s Kostelcem, který přehráli 4:1. Na výhře se podílel i obránce Marek Matula (na snímku).
Kozojídky i Ždánice nastřílely soupeřům sedm branek. Mikulčice skórovaly pětkrát

Hosté mohli jít do kabiny o poločasové přestávce s větším náskokem, ale gólovou střelu kapitána Kundraty vyrazil Zeman a další hlavičku Maléře zastavila levá tyč. „Bylo to něco jiného, než jsme předvedli doma s Rohatcem. Místo toho, abychom po prvním poločase vedli 5:2, to ovšem bylo pouze o gól,“ řekl ratíškovický trenér Petr Kotásek.

Blatnice v úvodní části zahrozila pouze hlavičkami Davida Vaňka a Vyskočila vedle branky. Největší příležitost domácích v první půli zazdil Janík.

Ratíškovice byly i po přestávce nebezpečnější, v koncovce se však soužily. Další zaváhání domácí obrany nepotrestal střídající Robin Dobeš. Na 2:0 zvýšil až Voříšek, který se trefil po rychlém brejku a přihrávce Macka.
Autor druhého gólu Baníku mohl dát ještě jeden gól, ale po průniku Robina Dobeše zakončoval vedle. Pohyblivého Macka zase vychytal Zeman.

Blatnice dlouho nebyla vůbec nebezpečná, v 68. a 70. minutě ale nečekaně udeřila. Nejprve snížil Schmeister, následně rozjásal domácí fanoušky Vyskočil. „Dokázali jsme malý zázrak, když jsme srovnali z 0:2 na 2:2,“ řekl Ondra.

Zato hosté se po těžkých ranách složitě zvedali. „Ve druhém poločase jsme měli desetiminutový výpadek, který protivník zaslouženě potrestal dvěma góly. Za stavu 2:2 jsme byli pod tlakem, naštěstí jsme našli morální síly na to, abychom utkání zvládli a dali rozhodující gól,“ prohlásil Kotásek. Domácí hráči nepokryli v šestnáctce středopolaře Jankůje, který mířil přesně do šibenice. V rušném závěru měl šanci také střídající Koplík. Zeman byl ale na místě.

Konec nedělního utkání neuvěřitelnými chybami a přehmaty pokazili rozhodčí, kteří nejprve po zápasnickém chvatu nevyloučili domácího záložníka Schmeistera a vzápětí odpustili Blatnici penaltu po evidentním zákroku na Michala Voříška, který opustil trávník s krvavým nosem. Chyb však nasekali sudí víc. „Utkání bylo těmito výroky narušené. Konec už byl takový divný,“ shrnul Ondra.

Série skončila. Kyjov prohrál ve Velkých Pavlovicích

Série Kyjova bez porážky po pěti zápasech skončila. Tým vedený trenérem Miroslavem Čadou v neděli dopoledne neuspěl na hřišti ve Velkých Pavlovicích, kde prohrál 2:3. Hostům, kteří v 65. minutě prohrávali o tři branky, k dalším bodům nepomohly ani dvě trefy zkušeného útočníka Martina Dufka.

„Minulý týden s Velkou nad Veličkou jsme nebyli lepší, ale vyhráli jsme. Teď jsme zase měli herně navrch my, ale neproměnili jsme vyložené šance a prohráli. Porazili nás dva domácí hráči, Záblacký a Gremmel. Navíc jsme dostali po hrubých chybách dva góly,“ uvedl hostující trenér Miroslav Čada.

Kyjov, který přijel do Velkých Pavlovic bez nemocného Svobody, vstoupil do utkání výborně a hned v úvodní desetiminutovce si vypracoval tři tutovky. Klimeš šel sám na gólmana Vdolečka, ale v jasné šanci neuspěl. Vzápětí v koncovce selhal také Bartoň. Dorážku Klimeše do prázdné branky zase vykopl jeden z domácích obránců. „Kdybychom v desáté minutě vedli 3:0, nebylo co řešit,“ tvrdí Čada.

Kyjovští ale byli za laxnost v koncovce potrestáni. Domácí Gremmel prošel přes několik hráčů a ranou ze šestnáctky zaskočil brankáře Měchuru. Mladému brankáři prošel míč pod rukama.

Velké Pavlovice ožily a ve 25. minutě podruhé udeřily. Po rohu se hlavou trefil Záblacký a bylo to 2:0. Hosté mohli výsledek ještě do přestávky zkorigovat, ale obránce Michal Dulovecz ve vyložené pozici selhal. Ránu Tomáše Čady zase vyrazil domácí brankář.

Hráči Slavoje byli při zakončení mnohem důslednější. Po nedorozumění kyjovské obrany zvýšil po samostatném úniku mazák Záblacký na 3:0. Rozhodnuto ale ještě nebylo. Vzápětí Dufek využil chybu gólmana Vdolečka a skóre snížil. V 78. minutě se pak zkušený forvard trefil ještě jednou. Velkopavlovický brankář hlavičku Dufka stačil vyrazit, proti dorážce stejného hráče však byl bezmocný. Hostující fotbalista byl v závěru blízko hattricku, ale v samostatném úniku na Vdolečka nevyzrál. Kyjov na konci střetnutí otevřel hru a snažil se o vyrovnání. Domácí už vedení nepustili. Triumf Slavoje mohl v poslední minutě stvrdit Záblacký, který orazítkoval tyč. Kyjov zůstal v tabulce 1.A třídy po těsné porážce 2:3 skupiny B osmý.