Zatímco derby se za rozhodnutého stavu změnilo v drama, v nedělním utkání si hráči Baníku výsledek bez problémů pohlídali. „S Miloticemi jsme měli jasně navrch. Byl to jednoznačný zápas. Vedli jsme 4:1, ale závěr jsme podcenili a po zbytečných chybách jsme nechali soupeře snížit na rozdíl jednoho gólu,“ uvedl Bidmon. Miloticím trefy Kundraty a Hofra ke zvrat nepomohly.

Nedělní střetnutí fotbalisté Dubňan rozhodli už v prvním poločase. „Začátek byl z naší strany takový ospalý. Soupeř promarnil dvě vyložené šance, což bylo asi rozhodující,“ řek Bidmon.

Jeho tým nepříjemné chvíle přečkal a pak udeřil. Soldán s Bimonem ve slušných příležitostech ještě selhali, ale později se už trenérův syn radoval.

Na druhém gólu Baníku měl obří podíl důrazný Sviták, který vybojoval balon, jenž si jeden ze slovenských hráčů nešťastně srazil do sítě. Na poločasových 3:0 upravil Soldán. Ještě předtím zahodil penaltu Krejčiřík. Jeho nepovedený pokus soupeřův brankář kryl.

Účastník jihomoravské první A třídy měl i po přestávce navrch, v koncovce se však soužil. Tutovku zahodil Horný, před brankou protivníka selhal také Sviták, který byl hlavním dubňanským spalovačem.

Hodonínský rodák se dočkal až v závěru, kdy upravil na 4:0. Gbely už výsledek z ojedinělého útoku pouze zkorigovaly.

Pořádnou divočinu nabídl souboj Rohatce s Miloticemi. Hned v první minutě padly dva góly. Nejprve se krátce po rozehrávce prosadil Petr Holub, vzápětí srovnal Bidmon na 1:1. „Myslel jsem si, že zápas skončí 10:10,“ kroutil hlavou kouč Slavoje Marek Antoš.

Rohatec proti okresnímu rivalovi třikrát vedl, ale Milotice vždy srovnaly. Ve 43. minutě vrátil vedení na stranu Slavoje Šimánek.

Soupeř z první B třídy srovnal ve druhém poločase z penalty. Dohnálkův faul potrestal Radek Kundrata, který se po změně stran trefil ještě jednou. Zkušeného záložníka ale v nedělním zápase zastínil mladý rohatecký útočník David Šimánek. Hodonínský odchovanec nejprve vrátil Rohatci vedení a čtvrt hodiny před koncem završil hattrick, když gólmana protivníka zaskočil z trestného kopu. „Zápas jsme vyhráli, ale dojmy už byly všelijaké. Byly jsme rádi, že už je konec utkání i celého turnaje,“ prohlásil Antoš.

Jeho tým stejně jako Milotice o víkendu odehrál hned dva duely. „Měli jsme v nohách páteční duel v Mutěnicích. Na druhé straně víme, že Milotice zase hrály s Dubňany. Kluci toho však měli dost. V závěru to bylo znát, v sedmdesáté minutě nám došly síly,“ dodal Antoš.

V sobotních zápasech Hovorany prohrály s Osvětimany 0:7 a Mokrý Háj se rozešel s Koryčany bez branek. Nejlepším střelcem zimního turnaje v Dubňanech se stal Ondřej Zýbal. Bývalý útočník Vracova a Kyjova se v sedmi zápasech trefil hned třináctkrát. Forvard Osvětiman pokořil Hovorany hned čtyřikrát.

Zimní turnaj Dubňany 2017
Výsledky 7. kola:
Mokrý Háj – Koryčany 0:0. Hovorany - Osvětimany 0:7 (0:1), Ondřej Zýbal 4, Pavel Šmatelka, M. Dufka, Jaroslav Válek.
Rohatec – Milotice 4:3 (2:1), David Šimánek 3, Petr Bidmon – Radek Kundrata 2, Petr Holub.
Dubňany – Gbely 4:1 (3:0), Michal Bidmon, Michal Soldán, Dušan Sviták, vlastní – T. Kratochvíl.

Dohrávka 4. kola:
Dubňany – Milotice 4:3 (1:1), Michal Soldán 2, Filip Chaloupka, Tomáš Pochylý – Radek Kundrata, Tomáš Kasan, Lukáš Hofr.

Nejlepší střelci: 13 – Ondřej Zýbal (Osvětimany), 8 – Michael Hubr (Koryčany), Dominik Němec (Gbely), 7. Petr Holub (Milotice), David Šimánek (Rohatec).