Klíčové momenty středečního střetnutí přinesla již úvodní půlhodina. Milotice sice vstoupily do pohárového utkání lépe, ale Hofr v jasné šanci nepřelstil Mačudu, který svůj tým podržel i při střelách Habáně a Gergela. „Prvních patnáct minut bylo takových chaotických. Možná to bylo i kvůli tomu, že jsme poprvé hráli s Petrákem na pozici stopera. Kapitán Netík nám bude v prvním kole chybět, tak jsme vyzkoušeli novou variantu. Postupem času si kluci na sebe zvykli, začali na sebe mluvit a bylo to solidní," řekl domácí kouč Roman Zicho.

Zato Slavoj udeřil hned z druhé vážnější příležitosti. Po rohovém kopu Kolaříka se zblízka hlavou prosadil neobsazený útočník Marek Duchoslav. „Po vedoucí brance hlavně naše pravá strana začala dělat soupeři problémy. Něco podobného jsem čekal i od té levé," pronesl Zicho.

Klid na domácí kopačky přinesla až druhá branka Tomšeje, který ve 27. minutě prostřelil nepříliš jistého brankáře Vaculu.

V prvním poločase se hrál na hřišti Slavoje svižný fotbal s šancemi na obou stranách. Pokus důrazného Antoše skončil mimo. Mezi tři tyče soupeřovy svatyně se nevešla ani hlavička rohateckého Mikésky, trestný kop Vandy zase zastavila dobře postavená zeď.

V závěru úvodní části mohl po chybě Petráka snížit Budík, milotický záložník však v těžké pozici míč do sítě neusměrnil.

Hostující šestka se gólu dočkala až na začátku druhé půle. Po centru střídajícího Nováka osamocený Budík neměl problém doklepnout balon do odkryté Mačudovy branky.

Slavoj po obdrženém gólu přidal a po hodině hry opět udeřil. Na konečných 3:1 upravil za pomoci břevna a jednoho z protihráčů forvard Mikéska.

Rohatec ve zbytku utkání v klidu kontroloval hru a nikam se nehnal. Náskok mohl navýšit Tomšej. Jeho prudkou a dobře umístěnou ránu vyrazil Vacula na roh. Na druhé straně se Mačuda vyznamenal při trestném kopu Habáně.

Další šance ani branky už slušná návštěva, kterou nezaskočila ani dešťová přeháňka, neviděla.

„Byl to solidní zápas. My jsme si potřebovali ověřit nějaké varianty. Kluky totiž vůbec neznám. Duel nám ukázal dobré i špatné věci," uvedl nový kouč Milotic Petr Vybíral.

Podle hrajícího trenéra Agra, který do hry tentokrát vůbec nezasáhl, odpovídal výsledek dění na trávníku „Šance, které nám soupeř nabídl, jsme nevyužili, naopak šanci nabídnuté námi Rohatec využil," pravil Vybíral.

Výhrady k předvedené hře měl i domácí kormidelník. „Ve druhém poločase mi chyběla větší kvalita směrem dopředu. Bylo to takové upracované, ubojované. Některým klukům možná došly na těžkém terénu síly. Vítězství i postup jsou ale zasloužené," prohlásil Zicho.

Ten se bude muset na podzim obejít bez dlouhodobě zraněného útočníka Schenela a univerzála Rezka, který se vrátil do Ořechova. „Bohužel jsme se nedomluvili na jeho pokračování. Takový typ hráče nám v záloze chyběl," uvedl Zicho. „Vanda s Tomšejem jsou techničtější a ofenzivnější, rádi si hrají s balonem, ale dozadu je to z jejich strany slabší," doplnil.

Rohatecký kouč věří, že se vedení Slavoje s Ořechovem domluví alespoň po skončení první poloviny sezony. „V zimě se k Rezkovi vrátíme," řekl Zicho.

Rohatec v letní přestávce opustili i Korbel s Vrbou. Naproti tomu Milotice zůstaly i po sestupu do první B třídy pohromadě. Jediný, kdo skončil, je brankář Nedvědický. Toho mezi třemi tyčemi Agra nejspíše nahradí Ján Jankovič, který naposledy působil v Lovčicích. „Jsem rád, že klíčový post gólmana máme dořešený," oddechl si Vybíral.

Toho i tak čeká v Miloticích spousta práce. Agro trápí především ofenziva. „Mužstvo budeme budovat trochu jiným způsobem. Pokusíme se co nejdříve najít ideální sestavu. Některé návyky jsou ale špatné," dodal Vybíral.

2. předkolo krajského poháru FAČR 

TJ Slavoj Rohatec – Agro Milotice 3:1 (2:0)

Branky: 15. Marek Duchoslav, 27. Jakub Tomšej, 61. František Mikéska – 55. Petr Budík

Rozhodčí: Štipský – Vašek, J. Zima

Žluté karty: Páleník, M. Duchoslav – Antoš, Habáň, Nedvědický

Diváci: 220

Rohatec: Mačuda – Dohnálek, Ščevík, Petrák (84. Elšík), Páleník – Kolařík, Tomšej, Vanda (62. Netík), Janík (73. O. Duchoslav) – M. Duchoslav (61. Semotán), F. Mikéska.

Milotice: Vacula – M. Mikéska, Balous, Habáň, Šeďa – Budík, Zajíc, Dobeš (71. Nikl), M. Antoš (46. M. Nedvědický) – Hofr (46. Novák), Gergel.

Další výsledky 2. předkola: FC Veselí nad Moravou – FC Kyjov 1919 3:1 (0:1), Slavkov u Brna – Ratíškovice 1:3 (0:0), Hovorany – Bučovice 3:1 (1:0), Velká nad Veličkou – FK Blatnice 1:7 (0:4).