Na kopanou se v Těmicích chodilo ještě nedávno. Domácí hráči však nastupovali pod názvem Bzenec B. Sousední klub ale pro nedostatek fotbalistů rezervu zrušil, těmický stadion tak osiřel. Dlouholetý brankář Petr Rachvala se ale nechtěl se zánikem smířit a po domluvě s kamarády znovu vrátil fotbal do obce.

Sokol Těmice bude v příští sezoně hrát III. třídu skupinu C. Obnovenou premiéru si odbude doma proti Louce. „Už se na utkání i sezonu moc těšíme,“ říká předseda klubu Petr Rachvala.

Dlouholetá opora Sokola a později i bzeneckého béčka s myšlenkou založit nový fotbalový oddíl žila již před dvěma lety. „Byl to můj tajný sen,“ přiznává. „Chtěl jsem, aby se v Těmicích zase hrál fotbal,“ přidává.

Bláznivý nápad začal brzy dostávat reálné obrysy. „Loni na podzim jsem oslovil skupinu kluků, kteří se v té době scházeli pravidelně na hřišti na tradiční fotbálky, zda by zkusili soutěž. Šli do toho s jedinou podmínkou, že budou hrát za Těmice,“ říká Rachvala.

Zapálení fotbalisté si zvolili nový výkonný výbor, předsedou oddílu se stal právě Rachvala, který zaregistroval nově vzniklý klub na svazu a později ho přihlásil do soutěže. „Připomínám, že někdy před třemi lety se pokoušel pan Melicher poskládat mužstvo. Začali jsme i trénovat, ale pro malý zájem to brzy skončilo. Nyní se nám to podařilo dotáhnout,“ těší Rachvalu, který nic nepodcenil a na nový soutěžní ročník se společně s kolegy z týmu připravuje již od zimy.

Sokol na jaře odehrál několik přípravných zápasů, kromě nich absolvoval také spoustu tréninkových jednotek. „Někteří kluci začali s fotbalem po delší odmlce. Utkání byly spíše na to, aby si hráči zvykli na herní zatížení a pohyb na velkém hřišti. Ze začátku to bylo takové chaotické, postupem času se ale kluci zlepšují. Hlavně musím vyzvednout jejich bojovnost,“ prohlásil Rachvala.

Těmice v letní přestávce odehrají dva přípravné utkání. Už v neděli 16. července doma vyzvou béčko Vnorov, o týden později se utkají s Ježovem. První soutěžní duel je na programu 30. července, kdy se doma v předkole Okresního poháru postaví Čejkovicím.

Mistrovské boje přijdou na řadu až v srpnu. O první body si to Těmice rozdají s Loukou. „Žádné velké cíle nemáme. Chceme se prostě fotbalem bavit,“ dodává Rachvala.

Přípravné zápasy Sokola Těmice
Neděle 16. července v 17.00: Sokol Těmice – Vnorovy B (přípravný zápas)
Neděle 23. července v 17.00: Těmice – Ježov (přípravný zápas)
Neděle 30. července v 17:00: Sokol Těmice – Čejkovice (předkolo Okresního poháru)
Neděle 6. srpna v 16.30: Sokol Těmice – Louka (1. kolo III. třídy sk. C)