Hostující trenér Jan Ondra bral hlavně výsledek a tři body. „Věřím, že nám výhra pomůže do dalších zápasů,“ říká nový blatnický kouč, který stejně jako předchůdce Nemček pod svatým Antonínkem bojuje především s úzkým kádrem. „Při rozcvičce se navíc zranil David Vaněk, takže nás bylo jedenáct,“ uvedl Ondra.

K výkonu mužstva měl i přes výhru v derby oprávněné výhrady. „Učíme se nový fotbalový systém. Chci, abychom více drželi balon a nehráli tak jako v předchozích sezonách na brejky. Fotbal, který Blatnice dříve produkovala, byl na mě moc přímočarý,“ přiznává Ondra. S přístupem nových svěřenců byl ale spokojený. „Zápas nám ukázal charakter mužstva. Kluci ukázali, že mají fotbalové srdce a že chtějí vyhrávat, což je základ všeho,“ říká Ondra.

Blatnici pomohla rychlá branka Peřiny, který se prosadil ve 2. minutě po zisku míče ve středu hřiště a po pohledné kombinaci. Hostující obránce zakončil z křídla podél gólmana Sládečka. „Pěkná branka soupeře dost zaskočila,“ všiml si Ondra.

Jinak toho diváci v první půli mnoho neviděli. Kordárna sice měla herně navrch, ale z územní převahy nic nevytěžila. Domácí hrozili hlavně po standardních situacích a dlouhých nákopech. Dalekonosná rána Marka Spaziera sice zatřásla břevnem, další situace ale nestojí za zmínku. „Nebyl to moc hezký fotbal. Spíše boj se spoustou soubojů,“ říká Ondra. Na nerovný terén se ale nevymlouval. „Pro oba týmy byl stejný,“ připomíná blatnický kouč. Rozdíl spíš našel ve hře obou okresních rivalů. „My se snažíme kombinovat a hrát fotbal, o což Velká nestojí. Domácí spíše nakopávají balony dopředu a chodí do soubojů. To je jejich filozofie,“ upozorňuje Ondra.

Důležitý okamžik přišel ve 44. minutě. Hostující stoper Rybníkář fauloval unikajícího Robina Jandu a byl vyloučen. Blatničané se v deseti zatáhli a trpělivě čekali na reakci Kordárny. Domácí si ovšem proti oslabenému soupeři nevěděli rady a složitě se prosazovali. V 73. minutě navíc po rychlém kontru inkasovali druhý gól. Veličané dál útočili, ale kontaktní branka Mičky přišla pozdě. „Blatnici pomohl rychlý gól. Pak hrála zkušeně to, co potřebovala. My jsme na konci první půlky měli tlak, ale v koncovce jsme se trápili. Druhý poločas byl stejný. My jsme hráli, soupeř po brejku a našem nedůrazu dal na 2:0. V závěru už si hosté náskok pohlídali. Měli jsme tři tutovky, ale nedali jsme,“ uvedl velický záložník Marek Spazier.

Trenér Veselí Hrotek dělbu bodů bral 

Jak začali letošní ročník, tak odstartovali i jarní část sezony. Fotbalisté FC Veselí nad Moravou si na hřišti Lednice připsali druhou bezbrankovou remízu. Hostující trenér Richard Hrotek nerozhodný výsledek nakonec bral. „Do Lednice jsme samozřejmě jeli vyhrát. Chtěli jsme tam získat tři body. I když s bezbrankovou remízou nejsem spokojený, vzhledem k dění na trávníku musím výsledek brát. Kluci do toho dali hodně, nemohu jim nic vyčíst. V naší hře byla bojovnost, snaha,“ chválil svěřence veselský kouč.

Bývalý ligový stoper ocenil i výkony Moravanu. „Lednice byla nepříjemný soupeř. Hrála bojovný, kontaktní fotbal. Rozhodně měla svoji kvalitu,“ říká Hrotek.

Hosty v úvodní čtvrthodině více než připravený protivník potrápil přírodní pažit, který dělal Veselanům především při útočných akcích velké potíže. „Přechod z umělky není jednoduchý. Balon nám různě odskakoval, k vidění byla spousta nepřesností,“ uvedl Hrotek.

Lednice měla na začátku sobotního střetnutí navrch, své příležitosti ale nevyužila. „Soupeř měl dvě šance, mohl jít do vedení,“ ví Hrotek.

Hosté postupem času vyrovnali hru a rovněž několikrát zahrozili. Hlavička Polláka měla gólové parametry, ale v síti stejně jako několik závarů po rohových kopech neskončila.

Po změně stran Veselané hru ovládli, ale většina jejich akcí končila před šestnáctkou protivníka. Hosté to zkoušeli několikrát z dálky, povedené střely Šebesty a Radmila vytěsnil výborný gólman Fibingr, který bravurně zneškodnil únik kapitána Polláka z boku. Moravan takové šance ve druhé půli neměl. „Přesto je remíza zasloužená,“ tvrdí Hrotek.

Veselský kouč na začátku jara postrádá stopera Smějsu a Jakuba Grabce, kteří budou mužstvu chybět delší dobu. Jediným nováčkem v sestavě druhého týmu tabulky je Robin Valenta, který přišel do Veselí z Vlkoše.