„Za celý výkonný výbor bzeneckého fotbalového klubu, hráče, i fanoušky mu k životnímu jubileu přeji jenom to nejlepší. Do dalších let pak hodně zdraví, energie a rodinné pohody,“ říká jednatel Slovanu Luboš Drozdy.

Vítek patří mezi výjimečné okresní osobnosti a výjimečné trenéry. V minulosti v Hodoníně vedl hokejisty Dukly i fotbalisty VTJ. Nesmazatelnou stopu zanechal i ve Skalici či Mutěnicích. Doma je ale ve Bzenci, kde spoustu let působil jako sekretář klubu a současně byl i trenérem jak prvního mužstva, tak i mládeže. „Zaslouží si velký dík od všech funkcionářů, hráčů, diváků, ale i občanů města Bzence, neboť se již dříve stal další sportovní legendou klubu TJ Slovan. I vedení města děkuje Jiřímu za jeho celoživotní práci pro sport a jeho lidský přístup," prohlásil bzenecký starosta Pavel Čejka.

Jiří Vítek se narodil 24. dubna 1937 v Lietavské Lůčke. Sportovní kariéru však odstartoval až ve Bzenci, kam se rodina po válce v roce 1945 přestěhovala. Jako mládežník strávil dvě sezony v Brně, kde hrával za Královopolskou fotbal i hokej. Po vojně se do Brna vrátil. Hrával za Rudou Hvězdu B a po roce přešel do Hrušovan u Brna. Po změně zaměstnání, kdy odešel pracovat do Zlína, se vrátil zpět do Bzence.

Aktivní činnost hráče ukončil v roce 1966. Fotbal ale překvapivě vyměnil za hokej, když byl jmenován mladším trenérem Dukly Hodonín. Po postupu do druhé ligy přijal nabídku trénovat Skalici, kde byl dva roky. Po návratu ze Slovenska se Vítek vrátil zpět k fotbalu. Ve VTJ Hodonín pracoval jako trenér a funkcionář třiadvacet let. V Hodoníně si známý činovník dokončil kvalifikaci a získal trenérskou licenci druhé třídy jak v hokeji, tak i ve fotbale.

Vítek kromě Dukly Hodonín čtyři roky pracoval jako trenér ve Slovanu Hodonín a dvakrát působil jako trenér v sousedních Mutěnicích, kde má dosud mnoho sportovních přátel. Po ukončení aktivní činnosti v posádce Hodonín se s rodinou vrátil zpět do Bzence, kde se zapojil do práce pro VTJ Slovan. Spoustu let působil jako sekretář klubu a současně byl i trenérem prvního mužstva i mládeže.