Nic na tom nezměnil ani závěrečný domácí debakl 1:5 s Rajhradem. Čestný úspěch naftařů v 73. minutě zaznamenal Jan Rotrekl.

Uhřický kouč Valihrach se po nepříjemné porážce na nic nevymlouval. „Výsledek odpovídá dění na hřišti. V posledních zápasech těžko hledáme motivaci. Navíc nám scházejí někteří hráči. Minulý týden se nám zranil Neumann s Mikšíkem, takže jsme znovu museli povolat Gálíčka,“ uvedl domácí trenér.

Uhřice od začátku střetnutí tahaly za kratší konec a pouze odolávaly akcím velmi dobře hrajícího soupeře. „Rajhrad byl nejlepší tým, se kterým jsme letos hráli. Podle mě patří do vyšší soutěže,“ pochválil protivníka Valihrach.
Hosté z Brněnska poprvé udeřili v 6. minutě. Střelu kapitána Podaného stačil domácí brankář Hovězák vyrazit pouze k Haňkovi, který balon uklidil mimo dosah uhřického gólmana. Rajhrad i po vstřelené brance diktoval tempo hry a malému prostoru kraloval. Hosté v pohodě kombinovali a poměrně lehce se dostávali do domácí šestnáctky.

Naftaři pouze s obtížemi odráželi útoky soupeře. Na 2:0 zvyšoval po vyšachování domácí obrany Adam Reitoral, který se prosadil přesnou ranou pod břevno z deseti metrů. Vzápětí hosté díky presinku získali míč a Haňka se v samostatném úniku nemýlil.

Domácí kouč Valihrach udělal za nepříznivého stavu 0:3 změnu v sestavě, když Lukáše Hořavu stáhl na levou stranu zálohy. „Pak už to bylo o něčem jiném,“ říká Valihrach. Uhřice srovnaly hru, ale žádnou pořádnou šanci neměly.
Naftaři se po přestávce několikrát osmělili a dostali se také do zakončení. Po trestném kopu Valihracha hlavičkoval Pěnčík těsně vedle.

Následně sám hrající kouč po odpískaném nepřímém kopu a Rotreklově přistrčení pálil v pokutovém území Rajhradu vysoko nad.

Hosté ve druhé půli zvolnili a v 73. minutě byli za svoji laxnost potrestáni. Rozehrávku Rajhradu skluzem přerušil Pěnčík a Rotrekl si pohrál s bezmocným brankářem Hledíkem a chytrým lobem snížil na 3:1. Závěrečná čtvrthodina už ale znovu patřila celku z Brněnska.

Nejprve se trefil Reitoral, triumf Rajhradu završil Jiří Císař. „Věřím, že ani porážka 1:5 nepokazila naše renomé. Myslím si, že se nemáme za co stydět. Klukům jsem za celou sezonu poděkoval. První rok v krajské soutěži nám vyšel. Šesté místo je na nováčka úspěch. Řekl bych takový malý zázrak. V našich podmínkách jsme na víc neměli,“ prohlásil Valihrach.

Uhřice i příští rok budou hrát I. B třídu. „Nikdo od nás neodchází, kádr zůstává pohromadě. Naopak ještě chceme zvýšit konkurenci a přivést do mužstva jednoho kluka ze Zbrojovky Brno a druhého z regionu,“ dodal Valihrach.

Žarošice sestupují do okresního přeboru

Fotbalisté Žarošic se s nejnižší krajskou soutěží rozloučili porážkou 2:6 v Nikolčicích. Celek z Kyjovska skončil v I.B třídě předposlední a v příští sezoně bude hrát pouze okresní přebor Hodonínska. „Samozřejmě jsme všichni zklamaní, ale taková je realita. Bude těžké se vrátit. Nyní musíme hlavně zkonzolidovat mužstvo, abychom v okrese nehráli podřadnou roli,“ říká žarošický trenér Oskar Sněhota.

Jeho tým přijel do Nikolčic bez několika hráčů a už od 2. minuty prohrával. Skóre otevřel Jakub Jelínek. Oslabené Žarošice ovšem přispěchaly s rychlou odpovědí. Vyrovnání zařídil Jaroslav Luskač a ve 4. minutě se začínalo zase od začátku. Nikolčice měly herně navrch a svoji převahu vyjádřily ještě do přestávky dalšími třemi brankami. Vedení na domácí stranu vrátil Radovan Abudayyeh, který ve 33. minutě upravil na 3:1 a těsně před odchodem do kabin završil čistý hattrick.

Druhá půle už se dohrála v poklidném tempu. Nikolčice se pod vedením trenéra Josefa Foltýna neměly v tabulce kam posunout, přesto věrné fanoušky potěšily atraktivní hrou, dalšími šancemi, střelami i góly. Hosté se po většinu času bránili, občas podnikli výpad do otevřené obrany protivníka, ale směrem dopředu nijak zvlášť nebezpeční nebyli. V 65. minutě se trefil David Petrásek a triumf domácího elku završil výborně hrající Abudayyeh. Ještě předtím ale skórovali také hosté, když si dal Denis Pohl vlastní gól.