Hosté brali výsledek s nadhledem. „Není to žádná tragédie. Remíza je spravedlivá,“ uznal člen výkonného výboru FK Milotice Radek Kundrata. Právě zraněný kreativní záložník hostům společně s obráncem Markem Mikeskou citelně scházel.

Celek z Hodonínska začal v Křepicích slušně a v 16. minutě se zásluhou Kasana ujal vedení. Důrazný útočník poslal míč do prázdné branky po pěkné přihrávce Zajíce. Milotice mohly své vedení ještě navýšit, ale Petr Holub ve dvou jasných šancích selhal a domácí hráči výsledek ještě do poločasu otočili. Vyrovnání zařídil po chybě zkušeného stopera Hofra, jenž mohl odehrát balon do zámezí, ale nechal si ho vzít, Jaroslav Mrkvica. Ten se prosadil z následujícího rohu. Obrat završil Erik Příkazský. Domácí hráč ve 42. minutě proměnil penaltu nařízenou po nedovoleném zákroku Hroudného. „Byla jasná,“ uznal Kundrata. Milotice vrátil do hry Kasan, který krátce po změně stran srovnal na 2:2. Přesným centrem mu asistoval Slovák Gergel. Poté měl milotický útočník na kopačce hattrick, ale v další šanci selhal. Oba týmy se ve zbytku utkání snažily urvat vítězství, skóre už se však nezměnilo. Milotice budou vedení v soutěži hájit doma proti Charvátské Nové Vsi. 

Vacenovicím pomohla s Uhřicemi penalta 

Fotbalisté Vacenovic před vlastním publikem potvrdili předcházející venkovní výhru z Nikolčic, když doma v rušném zápase zdolali Uhřice 4:2. Naftařům na hřišti okresního rivala nepomohly ani trefy Daniela Hroudného a Martina Mikšíka z úvodní půlhodiny. Tým trenéra Bezouška totiž duel ve druhém poločase otočil.

„Jsem spokojený. Chtěli jsme Uhřicím vrátit prohru z podzimu, což se nám podařilo. Nebyl to ale jednoduchý zápas. Hosté hrají jednoduše, na tři rychlé útočníky, kteří jsou fakt nebezpeční,“ uvedl domácí trenér Petr Bezouška.

Uhřice začaly ve Vacenovicích výborně a už v 5. minutě šly do vedení. Hosté uplatnili důraz ve středu hřiště, kde vybojovali balon. Šli do rychlého protiútoku a zásluhou Hroudného dali první gól. Domácí, kterým scházel zraněný Bíza, srovnali po rohovém kopu. Hlavou se trefil neobsazený stoper Špaček. Hosté se ale po inkasované brance rychle otřepali a brzy si vzali vedení zpět. Po nepřesné vacenovické rozehrávce přišel další protiútok a branka Mikšíka. Domácí dál bušili do obranných řad protivníka, do vyložených šancí se však těžko dostávali. Když už domácí překonal defenzivní val Uhřic, netrefili branku nebo je vychytal gólman Hovězák. Vacenovicím v závěru první půle pomohla penalta, kterou sudí Hrazdíra nařídil po faulu na kapitána Sladkého. Slovák Marián Rehák se nemýlil a přesnou ranou srovnal na poločasových 2:2.

Uhřice po přestávce pořádně zahrozily pouze jednou. Únik Neumanna zneškodnil brankář Jaštík. „Byl to důležitý okamžik,“ poznamenal Bezouška.

Vstup do druhé půle vyšel lépe domácím. Střela Sladkého se od tyče odrazila do Hovězáka a ven. Vacenovice měly při zakončení smůlu. Další pokus skončil na břevnu. Domácí byli po přestávce herně lepší a více útočili. Vedení na vacenovickou stranu strhl Radek Příkazský. Devětatřicetiletý mazák se prosadil střelou uvnitř šestnáctky. Odpor bojovného soupeře zlomil až v 88. minutě Knotek, který se prosadil po přihrávce Jakubíčka. Ten mohl být rád, že nedělní zápas vůbec dohrál, neboť za stažení protihráče deset minut před koncem uviděl pouze žlutou kartu.