Veselané brali porážku i vyřazení s nadhledem. „Samozřejmě jsme v Mikulově chtěli vyhrát. Na druhé straně všichni víme, že bychom v semifinále byli v podobné situaci jako teď ve středu a neměli k dispozici stejné hráče jako proti Mikulovu. Výkon mužstva ale hlavně v prvním poločase neomlouvám. Z naší strany to bylo špatné. Až druhé půle měla určité parametry,“ přiznává hostující trenér Richard Hrotek.

Bývalý ligový obránce udělal oproti sobotnímu mistrovskému zápasu s Břeclaví čtyři změny. „Radmil s Klimkem si plnili pracovní povinnosti a Joch je na vysoké škole. Jedinému Valentovi jsem dal volno, protože má menší problémy s kotníkem,“ vysvětluje Hrotek.

V základní sestavě FC Veselí zůstali kromě kapitána Pollák také obránci Symerský, Prajza a Vardan či záložníci Dominik Hodonský s Šebestou a Vaďurou. V brance se objevil patnáctiletý Ondřej Malík, od začátku hráli také dorostenci Růžička s Janem Hodonským, na hrotu nastoupil Komínek. „Dostali příležitosti kluci, kteří tolik nehrávají a jsou v širším kádru,“ uvedl Hrotek.

První poločas ale hostům vůbec nevyšel. Pálava naopak byla produktivnější a využila obě šance. Skóre hned ve 2. minutě otevřel Martin Halčišák. Tentýž domácí hráč pak po půlhodině hry zvyšoval na 2:0. Zaskočeným fotbalistům Veselí nad Moravou to na Břeclavsku nešlo. Druhému týmu první A třídy se za sněhu a deště nedařila kombinace, práce s míčem hostujícím hráčům trvala déle než obvykle, hlavně proto se favorit nedostával tolik do hry ani do pořádných šancí.
Veselané se zlepšili až po změně stran. Hosté sice měli herně navrch a byli častěji u míče, nebezpeční ale příliš nebyli. Šanci na zvrat oživil až v 86. minutě Šebesta, který snížil na 2:1. „Věřím, že kdyby kontaktní branka přišla o deset minut dřív, stihli bychom skóre srovnat a dovést zápas do penalt. Takto už jsme moc času neměli,“ uvedl Hrotek.

Mikulov si těsný náskok za nevlídného aprílového počasí pohlídal a nečekaně slavil postup mezi nejlepší čtyři týmy. Již dříve si účast v semifinále krajského poháru zajistili hráči Ráječka a Rousínova. Zmiňovanou trojici doplní lepší z dvojice Nikolčice – Tišnov. Utkání se hraje ve 26. dubna.

Čtvrtfinále krajského poháru FAČR

FC Pálava Mikulov – FC Veselí nad Moravou 2:1 (2:0)

Branky: 2. a 29. Martin Halčišák – 86. David Šebesta

Rozhodčí: Petko – Papuga, Bělák

Žluté karty: Křivánek – Prajza

Diváci: 20

Veselí nad Moravou: O. Malík – J. Hodonský, Prajza, Symerský, Vardan – Růžička, Vaďura (46. Tomčal), Šebesta, D. Hodonský – Pollák (46. Janík), Komínek

Předehráno: Moravský Krumlov – Ráječko 2:3 (2:3), Rousínov – Bohunice 1:1 (1:1), 4:2 na penalty. Nikolčice – Tišnov hraje se ve středu 26. dubna v 17.00