Dvě stě padesát diváků se v Krumvíři náramně bavilo fotbalem. Oba týmy hrály útočně, nikdo nevyčkával ani příliš nefauloval. „Hlavně v prvním poločase diváci viděli výborný fotbal, který by se svojí kvalitou neztratil ani v krajském přeboru. Krumvíř musím pochválit. Má kompaktní a asi i nejlepší mančaft v soutěži," prohlásil bývalý ligový stoper Richard Hrotek.

Kouč Veselí svým svěřencům naordinoval útočnou taktiku. Hosté vysoko napadali soupeřovu rozehrávku, hrálo se nahoru dolů. Celek z Hodonínska byl za svoji aktivitu odměněný ve 23. minutě. Pokutový kop, nařízený za ruku jednoho z domácích hráčů, s přehledem proměnil šestnáctiletý dorostenec David Šebesta.

Veselané se však dlouho neradovali. Krumvíř srovnal ihned po rozehrávce. Brankáře Motyčku překonal Petr Zvonič.

Veselí mohlo v prvním poločase přidat další góly, ale Vaďura samostatný únik na brankáře Prachaře neproměnil a Pollák s Klimkem mířili nepřesně. Na druhé straně se několikrát vyznamenal pohotový Motyčka.

Vstup do druhého poločasu měl lepší Krumvíř, který protivníka zatlačil a několikrát byl blízko druhé brance. „Začátek nebyl z naší strany dobrý. Chybami, nepřesnou rozehrávkou i špatným řešením situací jsme se dostali pod tlak," uvedl Hrotek.

Hosté však nepříjemné chvíle přečkali a postupem času hru znovu srovnali. Veselané se s přibývajícími minutami zvedli a začali soupeře zlobit. Rozhodnutí přinesla až 77. minuta, kdy Pollákova nechytatelná střela skončil v síti.

Závěr ale klidný rozhodně nebyl. Deset minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen mladý zadák Symerský a Veselí dohrávalo v oslabení. „Byl to nesmyslný zákrok. Vyloučení bylo správné," uznal Hrotek. Krumvíř si vypracoval obrovský tlak, ale výtečný gólman Motyčka hosty několikrát podržel. Hlavně díky třiadvacetiletému brankáři si Veselí odvezlo domů po těsné výhře 2:1 všechny body. „Zápas ale klidně mohl skončit remízou. Na rozdíl od některých předcházejících zápasů se k nám tentokrát obrátilo štěstí čelem," prohlásil Hrotek.

Podle Linharta byla porážka Krumvíře nezasloužená. „Byl to remízový zápas s šancemi na obou stranách. Zatímco my jsme svoje neproměnili, soupeř dvě z nich využil," řekl domácí kouč, který se na setkání s Hrotkovou družinou těšil. „Zápas dostal ještě větší náboj. I když tentokrát to bylo spíš bojovnější než fotbalové, utkání proti Veselí pokaždé bývají nad úrovní soutěže, ve které se spolu potkáváme," říká Linhart. „Bohužel nám to s nimi nejde. Znovu se nám je nepodařilo porazit," pokračoval. „Samozřejmě soupeři a hlavně Richardovi tímto gratuluji ke třem bodům," dodal.

Veselí se díky výhře přiblížilo sobotnímu soupeři na rozdíl čtyř bodů. „Pokud bychom prohráli, měl by Krumvíř velký náskok. Takto bude soutěž dál zajímavá," těší Hrotka.

Rohatec vyhrál 2:1 a je před Blatnicí

Rohatec – Rohatečtí fotbalisté si v první A třídě dál drží domácí neporazitelnost. Slavoj před vlastním publikem uspěl znovu po týdnu. Po Rakvicích proti Antošově partě neuspěla ani Blatnice, která si domů odvezla těsnou porážku 1:2 a vyloučeného Petra Vavříka k tomu.

„Jsem rád, že jsme ve dvou domácích zápasech vyválčili šest bodů. S tím jsme do nich taky šli," řekl kouč rohatce Marek Antoš, který proti okresnímu rivalovi postrádal dlouhodobě zraněného Páleníka a Vandu.

V prvním poločase se navíc zranil obránce Dohnálek, který nešťastně spadl na rameno a s poraněnou klíční kostí musel střídat. Ani Blatnice nebyla v Rohatci kompletní. Hosté ale soupeře dlouho drželi zkrátka. „Naše očekávání se naplnilo. Blatnice se ukázala jako bojovný soupeř. Hosté hráli hodně vysoko a nenechali nám ani metr prostoru. Asi pětadvacet minut nám trvalo, než jsme se s tím srovnali a pochopili, že balony musíme rychleji odevzdávat od nohy," řekl Antoš.

Rohatečtí se rozehráli až po půlhodině hry. Domácí se s přibývajícími minutami tlačili do zakončení, v koncovce však neměli štěstí. Rána Tomšeje skončila stejně jako trestný kop Petráka na tyči. Gólu se domácí dočkali až ve 42. minutě. Po Tomšejově přihrávce se prosadil mladý útočník. Hráči Slavoje se ve druhé půli nikam nehnali. Rohatec hrál po přestávce na jediného útočníka. A byl to právě Šimánek, kdo potřetí v zápase orazítkoval po úniku tyč.

Devatenáctiletý mladík podruhé udeřil v 71. minutě, kdy po samostatném úniku z poloviny hřiště. zvýšil na 2:0. Houževnatá Blatnice se ovšem nevzdávala a bojovný duel trefou mladíka Naňáka pořádně zdramatizovala. Na zvrat ale hosté neměli. V 88. minutě byl navíc po kritice rozhodčího zbytečně vyloučen Vavřík. Hráči Slavoje už si těsný náskok pohlídali. Rohatec je po desátém kole šestý, Blatnice klesla na sedmou pozici.

Velká přišla o vedení a znovu remizovala 1:1

Velká nad Veličkou si v první A třídě připsala třetí remízu 
z posledních čtyř utkání a 
v tabulce je až jedenáctá. Kordárna však byla na hřišti vyškovské rezervy blízko třetí letošní výhře, když od 49. minuty po brance Marka Spaziera vedla 1:0. Domácí fotbalisté ale v závěru zásluhou střídajícího mladíka Tomáše Horvátha srovnali na konečných 1:1.

Slabá návštěva viděla ve Vyškově oboustranně vyrovnaný fotbal. Domácí béčko bylo od začátku aktivnější, ale šance měl i soupeř z Horňácka. Veličané dobře bránili a soupeřova gólmana Štěpána ohrožovali hlavně po dlouhých nákopech a standardních situacích. Kordárna se branky dočkala až na začátku druhého poločasu, kdy se prosadil Marek Spazier. Hosté se za stavu 1:0 zatáhli a trpělivě bránili hubený náskok. Vyškovská rezerva se snažila o vyrovnání, ale přes pozornou defenzivu protivníka se dostávala hodně složitě. Velkou několikrát podržel gólman Sládeček, který kapituloval až v 89. minutě, kdy se trefil sedmnáctiletý dorostenec Tomáš Horváth. Dělba bodů byla nakonec spravedlivá, i když hosty ztráta náskoku po cestě na Horňácko hodně štvala. Zlepšit náladu si Veličané mohou v sobotu proti Ratíškovicím.