Vracovu stačila k vítězství v nejvyšší krajské soutěži i remíza. Lídr soutěže byl sice celý zápas v Kuřimi jasně lepší, měl několik vyložených příležitostí, ale po ojedinělé příležitosti prohrával. Definitivní jistotu dal hostům Ondřej Zýbal, který vyrovnal na konečných 1:1.

„Pocity jsou fantatsictké. Máme za sebou nejúspěšnější sezonu v historii klubu, přepsali jsme vracovské dějiny," řekl kouč prvního týmu krajského přeboru Karel Lejsal.

Ten na lavičce dlouho trpěl. Ne že by hrál Vracov špatně, ale v koncovce se favorit neuvěřitelně trápil. „V prvním poločase jsme měli pět vyložených šancí," kroutil hlavou Lejsal. Eliáš, Loprais ani Zýbal na domácího brankáře nevyzráli.

Největší tutovku zazdil Zýbal, který mířil po Kudlíkově přihrávce zblízka pouze do tyče. „Zasloužili jsme si v Kuřimi vyhrát. Po celý zápas jsme byli lepším týmem, domácí jsme do vážnější příležitosti nepustili," řekl Lejsal, který nezpanikařil ani po obdržené brance. „Klukům jsem pořád věřil," uvedl Lejsal.

Vyrovnání zařídil pohotový Zýbal. Ve zbytku utkání už branka nepadla. Vracov nakonec neproměněné šance nemrzely, neboť v souběžně hraném duelu remizoval Kyjov s Blanskem 0:0 a v Kuřimi mohli propuknout oslavy.

„Jedů domů autem s manželkou, předsedou Sádovský a jeho přítelkyní. Cestu z Kuřimi si užíváme," usmíval se Lejsal. Zkušený funkcionář děkoval i skvělým fanouškům, kteří si poslední duel sezony nenechali ujít. „Stejně jako proti Zbýšovu byli naším dvanáctým hráčem. Atmosféra byla znovu skvělá," pravil Lejsal.

Velké oslavy propuknou ve Vracově ale až za týden, kdy klub slaví v sobotu osmdesáté narozeniny. Zapíjet se bude po přátelském zápase s Kyjovem i postup do divize. Klub si totiž účast ve čtvrté nejvyšší soutěži nenechá vzít. „Mohu to potvrdit. Už vím, že Vracov bude hrát divizi," prozradil v sobotu večer Lejsal, který chce do do klubu přivést několik nových hráčů. „Změny určitě budou. zatím je na ně ale brzy," dodal Lejsal.