Kyjov fanoušky v prvním kole krajského přeboru nezklamal. I když ve hře omlazeného týmu byly vidět i nedostatky, pohárová porážka z Veselí nad Moravou je dávno zapomenuta.

V základní sestavě Kyjova nastoupili z loňského kádru brankář Kůřil, obránci Půček, Víšek a Červinek, středopolaři Vančura s Bartoněm a Zdeňkem Možíšem. Šanci od první minuty dostal i navrátilec z hostování Holeček a mladíci Gebhard, Mlýnek a střelec dvou branek Fridrich.

Kyjov byl v první půle lepším týmem. Domácí se několikrát dostali i do zakončení, ve finální fázi však postrádal omlazený tým klid a přesnost.

Střelecké trápení protrhl ve 30. minutě Jakub Fridrich. Odchovanec Sobůlek dostal přihrávku od Vančury a přesnou přízemní ranou prostřelil brankáře Rettegyho. O minutu později vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana Holeček. Jeho technický lob však skončil nad brankou Olympie. V závěru první půle ohrozil veterána Rettegyho z trestného kopu Vančura.

Ráječko v úvodní části zklamalo. Olympia vyslala první ránu na domácího brankáře až po změně stran. Gólman Kůřil si však s pokusem Víta Sehnala lehce poradil.

Na druhé straně se prokličkoval do šance Vančura. Jeho přihrávku ovšem mladík Gebhard nedokázal využít. Slabá rána osmnáctiletého záložníka nemohla Rettegyho ohrozit.

Na druhé straně dvakrát vyzkoušel Kůřilovu pozornost Viktor Lajcman.

V této fázi zápasu přestali Kyjovští hrát. Hosté ovládli střed hřiště a začali domácí tým přehrávat. V 74. minutě ale unikl obraně Ráječka dobře hrající Vančura. Ten však místo přihrávky na osamoceného Půčka volil kličku, kterou hostující zadák přečetl.

O tři minuty později se aktivní Vančura ocitl v další dobré příležitosti. Rettegy byl ale na místě a nebezpečnou střelu zlikvidoval.

Kyjov se druhé branky dočkal až v 84. minutě, kdy se po Holečkově přihrávce prosadil Jakub Fridrich. Celek z Blanenska se ale nevzdal a duel ještě zdramatizoval. Kontaktní gól zaznamenal Martin Sehnal.

Domácí tým mohl v hektickém závěru svůj náskok navýšit, ale Červinek penaltu nařízenou za faul Rettegyho na Zdeňka Bartoně neproměnil. Kyjov ale zahozený pokutový kop mrzet nemusel, neboť Ráječko už nemělo na vyrovnání čas.

„Kluci bojovali, snažili se. Kromě závěrečných minut, kdy jsme trochu vypadli z organizace hry, jsme byli lepším týmem. Rozhodnout jsme měli daleko dříve. Ale i přes několik neproměněných šancí jsme moc rád, jak se uvedl mladý střelec Fridrich," uvedl domácí trenér Alexandr Hrabal.

Hosté na Hodonínsku zklamali. „První půlka byla z naší strana žalostná. Soupeř nás předčil v především v pohybu. O poločasové přestávce jsem udělal změny v sestavě. Ty nám sice pomohly, ale dostaly jsme druhý gól z dálky. Hned na to jsme sice dali kontaktní gól, ale Kyjov si zasloužené vítězství nenechal vzít," pravil kouč Olympie Lubomír Zapletal.