Vacenovice přijely do Podivína bez zraněného Bízy, který má natáhnuté vazy v koleni a letošní sezona pro něj skončila. Hostům na Břeclavsku scházel také veterán Radek Příkazský. Jeho pozici ve středové řadě zaujal stoper Špaček. Tento tah kouči Bezouškovi náramně vyšel.

Bývalý hráč Hodonína a Bzence skóroval hned ve 3. minutě. Devětadvacetiletý fotbalista se prosadil po centru Knotka ze strany na zadní tyč. Domácí obránce na míč nedosáhl a pro nepokrytého hráče Vacenovic nebyl problém uklidit balon do sítě.

Špaček mohl dát v prvním poločase ještě jeden gól, ale hlavou po standardní situaci mířil pouze do tyče. Jinak toho čtyřicet diváků moc nevidělo. „Herně jsme byli lepší, ale do šancí jsme se v první půli až tolik nedostávali. Domácí se snažili, ale bylo vidět, že nejsou v pohodě. Hráli v křeči, navíc byli až nepříjemně důrazní,“ uvedl vacenovický brankář a člen výkonného výboru klubu Marek Jaštík.

Celek z Hodonínska měl i po přestávce navrch. Druhou branku měl na kopačce Rehák. Slovenský útočník ale samostatný únik nezakončil přesně. Klid hostům dodala až technická střela Špačka, který chytře obstřelil brankáře Létala.
Vacenovice za stavu 2:0 kontrolovaly hru i výsledek, Podivín na zvrat neměl. Domácí si za devadesát minut vypracovali jednu vyloženou šanci, ale brankář Žigo spoluhráče po centru a dorážce k tyči podržel. Jinak domácí borci nebezpeční nebyli. „Naše vítězství je zcela zasloužené,“ dodal Jaštík.

Hrající trenér Uhřic Tomáš Valihrach (na snímku) byl po domácím vítězném zápase s Hroznovou Lhotou samozřejmě spokojený.
Hroznová Lhota prohrála po devíti zápasech. Milotice vedou tabulku o 4 body

Hovorany zvýšily šanci na záchranu krajské soutěže

Hovoranům se proti Křepicím náramně daří. Parta kouče Nedoby zdolala soupeře z Břeclavska na podzim a všechny body ve vzájemném duelu urvala také v neděli, kdy doma zvítězila po dvou gólech Jaromíra Hudce a jedné trefě Pavla Košuliče 3:0.

Hovorany se po páté letošní výhře přiblížily poslednímu soupeři na rozdíl jediného bodu a znovu zvýšili svoji šanci na záchranu nejnižší krajské soutěže.

Nedělní duel odpovídal postavení obou mužstev v tabulce. Diváci viděli vyrovnaný fotbal o důležité body. Domácím pomohla vedoucí branka Košuliče ve 34. minutě. Křepice se snažily o vyrovnání, žádné šance ovšem v první půli neměly. Hovorany mohly své vedení do přestávky ještě navýšit, ale žádnou z nadějných akcí nedotáhly.

Domácí podruhé udeřili ve 48. minutě, kdy se po centru Stehlíka z levé strany prosadil nekrytý Hudec. Hovorany se za stavu 2:0 uklidnily, kdežto výkon protivníka šel dolů. Křepice se snažily, ale přes organizovanou obranu se těžko prosazovaly.

Naopak domácí hráči chodili do otevřené obrany a zahazovali šance. Ondroušek s Hudcem ani Martinem Ivanem se neprosadili. Na druhé straně se dvakrát v krátkém sledu vyznamenal gólman Doležal, který bravurně zneškodnil soupeři šance. Výhru Hovoran pečetil dalekonosným nákopem ze sedmdesáti metrů Hudec. Bývalý hráč Bzence zaskočil hostujícího gólmana Franka. Ten vystřídal v 80. minutě jedničku Kokeše a na konci střetnutí inkasoval lacinou branku. „Je to pro nás důležitá výhra. Body jsme nutně potřebovali. Dobře už jsme hráli i před týdnem v Kněždubu, uspěli jsme ale až teď,“ uvedl šéf FK Hovorany Vlastimil Podivínský.