Právě sporná situace ze 78. minuty vzbudila na hřišti v Žarošicích spoustu vzruchu. Po standardní situaci se hlavou trefil domácí obránce Žaroský. Hlavní rozhodčí Halfar gól neuznal, protože krátce předtím odpískal uvnitř pokutového území Mikulčic nedovolený zákrok hostujícího kapitána Sládka na zkušeného záložníka Vránu. „Díval jsem se na hlavičkujícího hráče. V první moment jsem si myslel, že sudí píská útočný faul. Až potom jsem zjistil, že to byla penalta," řekl kouč Žarošic Tibor Zmrzlík.

Hostující trenér Oldřich Matůšek před střídačkou Baníku zuřil. „Všichni tady viděli, co rozhodčí dovedou ukázat. Hlavní sudí udělal ze slušného utkání tartas, úplnou bramboračku. Opravdu jsou velkou slabinou naší kopané. Nedokážu si představit, co se bude dít v případě, pokud to takto bude pokračovat dál," zlobil se zkušený lodivod.

Hostům nepomohl křik ani protesty. „Pánové z krajského svazu by na takovéto utkání měli jezdit. Nebo by je měl informovat pan delegát, který ale viděl to stejné jako ostatní," pronesl Matůšek.

Přísnou penaltu s přehledem proměnil domácí stoper Poláček, který zajistil svému týmu další tři důležité body. „Spodek tabulky je nesmírně vyrovnaný. Chtěli jsme vyhrát, ale klukům jsem o poločase říkal, že i bod může hrát na konci sezony důležitou roli," pronesl Zmrzlík.

Žarošice si už v hektickém a zbytečně nervózním zápase těsný náskok vzít nenechaly. „Takto se hraje o záchranu. I když to nebyl pěkný fotbal jako minulý týden, nemohu týmu nic vytknout," řekl domácí kormidelník.

Domácí sice byli v prvním poločase o něco lepším týmem, ale ve finální fázi a koncovce se stejně jako proti Krumvíři trápili. Po dlouhém autu hlavičkoval Vrána nad. Ránu Zmrzlíka zblokovala hostující obrana na roh a únik Frýborta zmařil gólman Ševela. Žarošice si největší příležitost první půle vypracovaly v 19. minutě, ale aktivní Zmrzlík pálil z dobré pozice těsně vedle.

Mikulčice se soustředily převážně na defenzivu. Hosté toho do přestávky směrem dopředu mnoho nepředvedli. Přesto mohli v závěru prvního poločasu jít do vedení. Tečovanou střelu Šimka vyrazil pozorný brankář Holub nohou do bezpečí. „Proti Mikulčicím jsme se těžko prosazovali. Krumpíř byl totiž ofenzivnější a chtěl hrát fotbal. Pokud bychom ale po prvním poločase vedli o dvě branky, určitě by se nám po přestávce hrálo mnohem lépe," uvedl Zmrzlík.

Snahu Žarošic o vstřelení branky nezastavil ani vedoucí gól Mikulčic. Po centru Bureše a střele Slobody zblízka doklepl balon do sítě Anovčin. „Soupeř nám dal z jediné šance druhé půle gól a nakonec z toho bylo obrovské drama. Nám se naštěstí opět podařilo výsledek otočit," oddechl si Zmrzlík.

Baník se z vedení dlouho neradoval. Po rohu tvrdě pálil Frýbort a dobře postavený mladík Zmrzlík patou usměrnil míč za Ševelova záda. Obrat dokonal ze zmiňované a hojně diskutované penalty Poláček. „Z porážky viním rozhodčího. Arbitr si vymyslel penaltu. Navíc nám udělil za běžné přestupky pět žlutých karet a domácím nedal na druhé straně žádnou, což není v pořádku," pronesl Matůšek.

Mikulčicím nepomohla za stavu 1:2 ani zvýšená agresivita. „Nedivím se, že hráči pak mají nervy a dopouštějí se zbytečně tvrdých zákroků. Fotbal nikdy nebyl bez emocí," pronesl.

Baník tak vyšel i ve třetím jarním utkání bodově naprázdno a v tabulce zůstal s patnácti body předposlední. „Byl to oboustranně průměrný fotbal. Ostudný výkon jsme rozhodně nepodali. Naopak, mezi námi a soupeřem jsem žádný rozdíl neviděl. Domácí nás v prvním poločase chvíli přehrávali ve středu hřiště, ale po přestávce už to byla pouze plácaná s nakopávanými míči dopředu," dodal Matůšek.

1. B třída, skupina C, 17. kolo: SK Žarošice – TJ Baník Mikulčice 2:1 (0:0)

Branky: 67. Vojtěch Zmrzlík, 78. z penalty Zbyněk Poláček – 65. Josef Anovčin. Rozhodčí: Halfar – Vomastek, Vavřinová (Brtníček). Žluté karty: Ševela, Liščinský, Král, Anovčin, Sládek (všichni Mikulčice). Diváci: 100. Sestavy - Žarošice: Holub – Hořava, Poláček, Ždánský, S. Žaroský – Maroši, Vrána, Zmrzlík, Vágner (86. Řičánek) – Frýbort (72. Konečný), J. Chromý (90. Luskač). Mikulčice: Ševela – Kuchárek (21. Bureš), Král, Sládek, Veselý – Čechovský, Šebestík (61. Macůrek), Liščinský, Sloboda – Anovčin, Šimek.