Kozojídky – Svatobořice 4:0 (1:0)

Branky: 8., 47. a 61. Ondřej Březina, 82. Robert Nekarda. Rozhodčí: I. Zíma. Diváci: 250.

Kozojídky šly do utkání se Svatobořicemi kompletní a s respektem. Ten však brzy opadl, neboť celek z Veselska nalomil odpor protivníka už v 8. minutě, kdy po hezké akci otevřel skóre Březina.

Domácí měli dál navrch, ve finální fázi a koncovce ovšem nebyl přesní. Spartak několikrát podržel brankář Dvořák. Svatobořice spoléhaly především na zkušené útočníky Kocha se Šalšou, kteří se ale v nedělním střetnutí neprosadili. Herně se nedařilo ani Baťovi, takže hosté nebyli tak nebezpeční jako v předcházejících duelech.

Kozojídky měly navrch i ve druhém poločase. Krátce po změně stran zvýšil Březina na 2:0. Domácí útočník po hodině hry završil hattrick a zbytek utkání se dohrál v poklidné atmosféře. Lídr okresního přeboru mohl přidat další branky, ale samostatné nájezdy Březiny zlikvidoval pohotový Dvořák, který si poradil i s pokusy Nekardy a Hrbka. Rána Patrika Bančáka skončila zase na břevně. Konstrukci branky ve druhém poločase orazítkovali i hosté. „I když jsem měl nějaké informace, tak soupeř mě svým výkonem trochu zklamal," řekl předseda Kozojídek Viktor Kolůch, který stejně jako natěšení domácí fanoušci čekali od Spartaku víc.

V pohodě hrající celek z Veselska v závěru přidal Nekardou ještě čtvrtý gól a poslední minuty se dohrávali v poklidném tempu. „Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Zatímco v první půli nás soupeř ještě trochu zlobil, po přestávce jsme Svatobořice jasně přehráli. Kromě tří branek jsme měli ještě další šance. Naše vítězství je zcela zasloužené," dodal Kolůch.

Mikulčice – Moravany 3:1 (0:1)

Branky: 52. a 81. Michal Novák, 66. Patrik Jánoš – 35. Štěpán Novák. Rozhodčí: Dufek. Diváci: 60.

Mikulčice se po nepříjemném výprasku v Dolních Bojanovicích rychle otřepaly a doma po dvou týdnech získaly důležité tři body. Druhé letošní vítězství se ale nerodilo vůbec lehce, neboť s Moravany po prvním poločase prohrávaly 0:1. Baník ale po přestávce výsledek otočil a nakonec triumfoval 3:1. Dvakrát skóroval Michal Novák, jednou se trefil Eduard Kuchyňka.

„Naše výhra je zasloužená, neboť jsme po celý zápas byli lepší. Nad odevzdaným soupeřem jsme měli navrch v rychlosti i fotbalovosti, ale nedali jsme góly," řekl mikulčický kouč Igor Matůšek.

Jeho tým si v úvodní části vypracoval trvalou územní převahu i spoustu standardních situací, platonická převaha ale branky nepřinesla. Ve slibných příležitostech selhali Novák, Kuchyňka, Jánoš nebo Konečný. Naopak z ojedinělé akce ve 35. minutě udeřil Slavoj. Moravany, které do Mikulčic přijely bez několika opor a bez náhradníků, poslal do vedení Štěpán Antoš. Nejlepší střelec celku z Kyjovska v letošním ročníku se prosadil po zaváhání soupeřovy obrany.

Mikulčice měly i po změně stran navrch. Baník ve druhém poločase dokázal svoji převahu zúročit i gólově. K obratu zavelel Novák, který se trefil ve skrumáži po standardní situaci. Zanedlouho čtyřicetiletý Martin Drobilík, který místo omluveného gólmana Strmisky překvapivě nastoupil v brance Slavoje, neměl proti dorážce nárok. V 66. minutě už domácí vedli. Po hezké individuální akci se prosadil mladík Kuchyňka. Výhru Baníku pečetil Novák, který ve zdi tečoval trestný kop Poláka. Mikulčice si závěr zkušeně pohlídaly, oslabené Moravany na zvrat neměly a nakonec byly rády i za porážku 1:3. „Jsem rád, že jsme se po debaklu v Dolních Bojanovicích zvedli a vyhráli. Okresní přebor letos bude hodně vyrovnaný, proto je každá výhra hodně důležitá," pronesl Matůšek.

Starý Poddvorov – Dolní Bojanovice 2:0 (0:0)

Branky: 58. Huy Hoang Le, 75. Tomáš Cupal. Rozhodčí: Gasnárek. Diváci: 200.

Fotbalisté Starého Poddovora se v šestém kole konečně odpoutali ze dna tabulky. Tým vedený trenérem Dušanem Krupicou starším zabral až v derby se sousedními Dolními Bojanovicemi, které díky brankám Vietnamce Huy Hoang Le a Tomáše Cupala před dvěma stovkami diváků porazil 2:0.

Hosté na hřišti rivala zklamali, naopak domácí po jedné remíze a čtyřech porážkách slavili zasloužené vítězství.

Dolní Bojanovice v prvním poločase pořádně zahrozily pouze dvakrát. S trestným kopem Siwiece, který střílel k pravé tyči, si poradil zkušený brankář Beneš. Jednička Starého Poddvorova, jenž ve středu slaví devětadvacáté narozeniny, proti umístěné ráně vytáhla skvělý zákrok a míč vytěsnila na roh.

V úvodní části na sebe upozornil i osmnáctiletý Kuchyňka. Šikovný mladík, který s rodiči žije právě ve Starém Poddvorově, hezky prošel po pravé straně mezi třemi obránci, ale na pozorného gólmana Beneše nevyzrál. Domácí měli místy navrch a do přestávky si vypracovali tři tutovky.

Ve 13. minutě zahrozil bývalý hráč Dolních Bojanovic Pavel Janů. Ten v samostatném úniku proti vyběhnutému brankáři Bílíkovi neuspěl a balon napálil pouze do něj.

Ve 35. minutě v koncovce znovu selhal Janů. Osamocená letní posila Poddvorova hlavičkovala po úniku a přesném centru Bařiny z pravé strany mimo. V závěru první půle měl vedoucí gól na kopačce Huy Hoang Le. Domácí forvard šel sám na Bílíka, ale v úniku ukvapeně pálil nad.

Dolní Bojanovice v derby spoléhaly především na rychlé kontry a standardní situace. V 57. minutě mířil Siwiec z trestného kopu nad.

Dlouhé čekání na první branku utnul až Vietnamec Huy Hoang Le, který se zmocnil míče na levé straně a z nulového úhlu zaskočil Bílíka.

Hosté mohli srovnat v 70. minutě, ale po rohu mladíka Siwiece a závaru před Benešem balon do sítě nedostali. Následně poslal poddvorovský kouč do hry talentovaného Daniela. Šikovný mladík, který se v nedělním dorosteneckém zápase blýskl čtyřmi góly do sítě Čejkovice, měl po necelé minutě pobytu na hřišti velkou šanci, ale po dlouhém pasu pálil sám před Bílíkem ukvapeně nad.

Svůj talent ukázal Daniel i v 74. minutě, kdy křižnou ranou napálil levou tyč. Starý Poddvorov definitivně zlomil odpor soupeře čtvrt hodiny před koncem. Střelou z boku se prosadil Tomáš Cupal. Dolní Bojanovice bojovaly až do konce, ale na zvrat neměly. V první minutě nastaveného času mohl snížit Kuchyňka, jeho hlavička šla ale těsně vedle.

Vnorovy – Lipov 1:2 (0:1)

Branky: 55. Michal Kočiš – 42. Patrik Škopík, 67. Michal Tobiáš. Rozhodčí: Zámečník. Diváci: 150.

Vnorovští fotbalisté přišli v derby s Lipovem o letošní neporazitelnost. Agro v souboji dvou nováčků okresního přeboru podlehlo tradičnímu rivalovi 1:2. Domácí sice na vedoucí trefu Patrika Škopíka dokázali ve druhém poločase odpovědět, když se prosadil Michal Kočiš, ale druhý gól výborně hrajícího Michala Tobiáše už byl vítězný.

Lipov venku bodoval podruhé v řadě, zato Vnorovy vyšly naprázdno vůbec poprvé. „Těžko se mi mluví, protože zápas nám nevyšel. Nehráli jsme dobře. Po předcházejících dobrých výkonech a výsledcích jsme si asi mysleli, že se soupeř porazí sám. Lipov byl bojovnější, hladovější, dal do utkání více než my, proto zaslouženě vyhrál," uvedl záložník Vnorov Marek Janoušek.

První poločas byl poměrně vyrovnaný. Domácí se snažili, ale žádnou ze slibných akcí nedotáhli do konce. Agru to ve finální fázi nešlo, hosté navíc pozorně bránili. Filip Žák šel z boku dvakrát sám na lipovského brankáře Urbánka, ale v zakončení neuspěl.

Lipov táhl především důrazný útočník Tobiáš. Bývalý hráč KENu Veselí měl velkou motivaci, energie z něj v derby přímo čišela. Vedoucí gól připravil Patriku Škopíkovi. Osmnáctiletý mladík v závěru prvního poločasu využil zaváhání domácí obrany a po brejku otevřel skóre nedělního utkání. „Jinak byla k vidění spousta nepřesností. Hosté byli důraznější, více chtěli a za snahu byli odměněni vedoucím gólem," řekl Janoušek.

Vnorovy se po přestávce zlepšily, soupeře zatlačily a v 55. minutě srovnaly. Trefil se mladík Kočiš. Domácí na chvíli ožili, ale jejich útočnou aktivitu utnul Tobiáš. Šestadvacetiletý forvard se prosadil umístěnou střelou k tyči z hranice šestnáctky po chybě ve středu hřiště. Domácí se ve zbytku utkání snažili urvat alespoň bod, platonická převaha žádné tutovky nepřinesla. Agru k vyrovnání nepomohli ani střídající hráči Luděk Bittner, Petr Zubalík, Roman Hlůšek nebo Lukáš Svoboda. Vnorovy měly několik standardních situací a střel, míč za gólmana Urbánka už nedotlačily.

Do domácí sestavy se vrátil Jan Motyčka, naopak pro zranění musel ve druhém poločase střídat Dominik Zachar.

Sobůlky – Dambořice 1:2 (1:2)

Branky: Petr Vyhňák – 39. a 43. Václav Matula. Rozhodčí: Lipár. Diváci: 120.

Dambořičtí fotbalisté v okresním přeboru bodovali počtvrté v řadě a po těsné výhře v Sobůlkách se bodově dotáhli na třetí Vnorovy. Výhru naftařů v šestém kole zařídil Václav Matula, který dvěma góly v závěru prvního poločasu odpověděl na vedoucí trefu Petra Vyhňáka. Domácím nepomohly ani skvělé zákroky gólmana Vlastimila Výstupa.

„Jsme spokojení. Bylo to vydřené vítězství. Pořád se potýkáme s neproměňováním šancí. Kdybychom v první půli dali víc gólů, zápas bychom dohráli ve větším klidu. Takto jsme se strachovali až do konce," uvedl vedoucí dambořického mužstva a jednatel Sokola Michal Konečný.

Ten přiznal, že naftaři jeli do Sobůlek s menšími obavami. „Víme, jaké tam bývá bouřlivé prostředí," poznamenal Konečný.

Vstup do utkání vyšel lépe hostům, kteří si v úvodních dvaceti minutách vypracovali tři gólové šance. Luskač však trefil pouze připraveného gólmana Výstupa, Bukovský mířil stejně jako Hovězák mimo. Domácí se v prvním poločase spíše bránili, přesto udeřili z první vážnější příležitosti. Po přihrávce ze strany se střelou k tyči prosadil nekrytý Vyhňák.

Hostům se však skóre povedlo rychle otočit. Obě branky kanonýra Václava Matuly byly téměř totožné. Bývalý hráč Bzence a Hodonína skóroval po sérii přihrávek střelou z hranice šestnáctky. Zkušený brankář Výstup neměl nárok zasáhnout.

Druhý poločas žádný převratný fotbal nenabídl. Sobůlky vyrovnaly hru, ale do zakončení se příliš nedostávaly. Ani naftaři po přestávce nebyli tak nebezpeční jako před poločasem. Vzruch přinesly až sporné zákroky v šestnáctkách obou týmů. Nejprve se po ruce jednoho z hostujících zadáků odpískání pokutového kopu dožadovali domácí, ale sudí Lipár viděl situaci jinak než hráči a příznivci Sobůlek a a nechal pokračovat ve hře. Na druhé straně chtěly penaltu i Dambořice, ale píšťalka zkušeného arbitra i po zákroku na Maleňáka zůstala němá. Emoce v závěru utkání opadly a zápas se v klidu dohrál.

SK Kostelec – Kovo Ždánice 3:4 (1:1)

Branky: 43. Dušan Horák, 47. Ondřej Lochman, 58. Gabriel David – 44. Vladimír Beker, 48. František Snášel, 75. Petr Lánc, 82. Petr Handlíř. Rozhodčí: Volf. Červené karty: 60. Ondřel Lochman – 60. Vojtěch Kopeček, 92. Kamil Štipčák. Diváci: 100.

Ždáničtí fotbalisté pokazili kosteleckému útočníkovi Gabrielu Davidovi svatební víkend. Známý okresní forvard, který se v sobotu ženil, musel stejně jako zbytek domácího týmu skousnout první letošní porážku. Remízové králové sice s Kovem třikrát o gól vedli, ale v závěru inkasovali dvě branky a po divoké přestřelce, ve které kromě sedmi branek padly také tři červené karty, prohráli 3:4. Nedělní souboj v 82. minutě rozhodl Petr Handlíř.

Zatímco Ždánice po utkání slavily první letošní výhru, Kostelec po výhře a čtyřech remízách vyšel poprvé bodově naprázdno. V prvním poločase byli hosté lepší, ale do vedení šli v závěru úvodní části Kostelečtí. Skóre ve 43. minutě otevřel Dušan Horák, který překonal bezmocného brankáře Rubana z hranice šestnáctky střelou pod břevno. Domácí fotbalisté ale neslavili dlouho. Ihned po rozehrávce totiž využil nepozornosti soupeřovy defenzivy Beker, který před odchodem do kabiny srovnal na 1:1. Ve druhém poločase přestřelka nabrala pořádné grády. Krátce po změně stran v koncovce selhal David Horák. Vzápětí vrátil Kostelci vedení Ondřej Lochman. Kovo ovšem znovu přispěchalo s rychlou odpovědí. Na 2:2 srovnal mazák Snášel. Kostelci pomohlo střídání a příchod kanonýra Davida na trávník. Zkušený forvard ihned po svém příchodu na hřišti udeřil a strhl vedení na domácí stranu.

Pak se na pažitu červenalo. Po hodině hry poslal nekompromisní sudí Volf pod sprchu Ondřeje Lochmana a Vojtěcha Kopačka. Oba kohouti byli vyloučeni po vzájemné potyčce za udeření soupeře v nepřerušené hře mimo souboj o míč střední intenzitou.

Ždánicím hra v deseti svědčila lépe. Kovo se totiž v závěrečné čtvrthodině neuvěřitelně semklo a výsledek otočilo. Vyrovnání obstaral stoper Lánc, obrat dokonal Petr Handlíř.

Hosté v hektickém závěru těsný náskok uhájili, i když v 92. minutě byl za bezohledné podražení soupeře v souboji o míč v nepřerušené hře vyloučen také sedmnáctiletý dorostenec Štipčák. Kostelec mohl v posledních minutách urvat alespoň bod, Kučeru ale nejprve vychytal Ruban a vzápětí zkušený hráč hlavičkoval ve výhodné pozici nad. „Jsme zklamaní. Celý mančaft byl v sobotu na svatbě, což mělo na náš výkon i výsledek vliv. I když jsme třikrát vedli, nakonec jsme čtyřikrát inkasovali a prohráli," uvedl předseda Kostelce Břetislav Junášek.

Nenkovice – FC Vracov 4:0 (1:0)

Branky: 1. Josef Kopčil, 48. Radim Stehno, 83. David Pospíšil, 89. Matěj Zálešák. Rozhodčí: Vrbovský. Červená karta: 58. Lukáš Říha (Vracov). Diváci: 90.

Vracovští fotbalisté se po páté porážce v řadě propadli až na dno tabulky okresního přeboru. Mužstvo vedené hrajícím koučem Jiřím Kudlíkem mladším nezvládlo ani duel v Nenkovicích, kde prohrálo 0:4. Hosté první gól inkasovali ihned po rozehrávce, závěrečnou půlhodinu navíc dohrávali bez vyloučeného kapitána Lukáše Říhy.

Vracovští se tak dostávají do velkých problémů, a pokud nezaberou, budou hrát i letos pouze o udržení nejvyšší okresní soutěže. Nenkovice v neděli také nutně potřebovaly bodovat, což se jim proti nevýraznému soupeři s přehledem podařilo.

Sokol začal ve velkém vedru skvěle. Domácí udeřili hned v 1. minutě. Matěj Zálešák vypíchl soupeři míč, předložil jej Josefu Kopčilovi, který neměl se zakončením žádné problémy.

Nenkovice měly i nadále převahu, další branky však nepřicházely. Kopčil po brejku místo střely přihrával spoluhráči Pospíšilovi, který pálil do boční sítě.

Po rohovém kopu Davida Pospíšila a přihrávce Zálešáka zblízka hlavičkoval Hrabal nad. Vracov hrozil pouze po standardních situacích a dlouhých nákopech. Brankář Schöfr měl práci především s trestným kopem kapitána Říhy. Domácí gólman si pak poradil i s dalekonosnou ranou obránce Kadlečka.

Nenkovice byly i po změně stran aktivnější. Druhý gól přidal na začátku druhého poločasu Radim Stehno, který se trefil po dlouhém autu Davida Pospíšila a hlavičce Zálešáka.

O šanci na bodový zisk hosté definitivně přišli v 58. minutě. Říha zezadu fauloval unikajícího Zálešáka, po právu uviděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Vracov v oslabení zahrozil pouze jednou. Parádní dalekonosná rána Kadlečka ale gólem neskončila. Jinak hosté příliš nebezpeční nebyli.

Tempo hry s přibývajícími minutami upadlo do průměru, Nenkovice přesto svůj náskok ještě navýšily. Na 3:0 zvýšil David Pospíšil, který odvrácený balon z voleje napálil přesně k tyči. Gólman Novák neměl nárok zasáhnout. Triumf Sokola pečetil z trestného kopu Matěj Zálešák. Hosty vysvobodil až závěrečný hvizd sudího Vrbovského. „Jsme spokojení. Zápasů, ve kterých jsme zbytečně ztratili body, už bylo moc. I když jsme s Vracovem nehráli nijak zvlášť dobře, tentokrát nám to tam napadalo. Vyhráli jsme ale zaslouženě," uvedl nenkovický předseda Zdeněk Kotas.

Sestava 6. kola okresního přeboru Hodonínska

Jakub Beneš (Starý Poddvorov) – Stanislav Kadleček (Vracov), Pavel Zálešák (Nenkovice), Filip Pochylý, Eduard Kuchyňka (oba Mikulčice), Huy Hoang Le, Lukáš Kašík (Starý Poddvorov), Václav Matula (Dambořice), Michal Tobiáš (Lipov), Ondřej Březina (Kozojídky), Petr Handlíř (Ždánice).