Naděje hodonínských hokejistů a všech jejich příznivců na postup do první ligy zhasly v minulé sezoně po třetí finálové porážce od šumperských Draků. Letos liga výrazného favorita postrádá. I to by mohla být jedna z šancí pro Drtiče.

Loni jste měl cíl skončit před play off do čtvrtého místa. S čím vstupujete do nového ročníku letos?

Myslím si, že po té loňské sezoně se to nemusí měnit, protože priorita je jasná a to začínat čtvrtfinále play off doma.

Přišli noví hráči Maláč, Sokolovský či Sladký. Máte v hledáčku ještě další jména?

Určitě ještě máme, ale bude se to odvíjet od ekonomické situace klubu. Ještě je na to času dost a pak budeme citlivě vybírat, abychom tým posílili jak v obraně, tak i v útoku.


Jak se vám podařilo získat Pavla Maláče?

Pavla znám velice dobře. V Kometě jsem ho trénoval. Patří k nejlepším brankářům v první lize. Kvalitní brankář dělá hodně, protože zápasy se určitým způsobem vyvíjí. Soupeř má šanci a nedá gól - my máme šanci a dáme gól a obráceně, proto post brankáře jsem řešil jako číslo jedna. Od toho se odvíjí všechno a Pavel je velmi kvalitní brankař, na tom to stavíme. Jak se mi ho podařilo sehnat? Tak kontakty v Kometě mám velmi dobré. Já jsem se s nimi rozešel v dobrém a ta spolupráce od majitelů Komety po manažera je výborná. Jsme v kontaktu a spolupracujeme. Jsem rád jak se Pavel rozhodl. Nijak jsem ho nelámal, to ani není můj styl. To samé byla i otázka Strýček z Komety. Měli jsme o něho určitý zájem a když on žádný zájem neprojevil, tak jsme od toho ustoupili. Hráči ještě budou.


Jak přistupují hráči k letní přípravě?

Jsou tady i hráči kteří mají dá se říct složité povolání, ale absolvují minimálně padesát procent tréninku, ale nebudu akceptovat že se hráč vůbec neukáže. Tým a parta se tvoří už teď. Trénujeme čtyřikrát týdně a účast a přístup těch co tu jsou je velmi dobrá.


Smlouvu v SHK jste podepsal na další dvě sezóny – jakou máte vizi v pokračování vaší práce a čeho byste chtěl s týmem dosáhnout?


Moje vize je, že chci s Hodonínem skončit v první národní lize. Je to moje přání a ti co se kolem hokeje pohybují ví, že je to závislé na mnoha faktorech, ale s tímto jsem sem šel. Pokud se to po ekonomické stránce nepodaří letos nebo příští rok, tak mě uspokojí to, když vše dopadne aspoň tak jak v poslední sezoně. Já už jsem to řekl mnohokrát, že Hodonín a fanoušci Hodonína si tu první ligu zaslouží a budeme pro to všichni co jsme tady dělat maximum.


U týmu budete již třetí sezónu. Do jaké úrovně za tu dobu dospěla vaše spolupráce s vedením a naopak?

V podstatě jsem byl u toho když se vše rozjíždělo. Jsou tu i lidi co to rozjížděli a k tomu nemám nejmenších připomínek. V podstatě v daných podmínkách dělají všichni co můžou a tím je to limitované. Kdyby tady byl dostatek financí, tak se to dělá všechno jinak, ale na ty možnosti co tady jsou je naše spolupráce velmi dobrá. Vedení a všichni kolem jsou vstřícní.


Mohl byste prozradit přípravná utkání před sezónou?

Už máme všechno nachystané. Turnaj o starostu města tady bohužel nebude z důvodu soustředění a turnaje reprezentace do osmnácti let. Máme naplánovaných devět přátelských utkání a určitě nás budou mít možnost fanoušci vidět před sezonou více než loni.


Chtěl byste ještě něco závěrem dodat?

Závěrem můžu, říct že si přeji, abychom pokračovali v loňském duchu. Já vím že to nebude jednoduché, laťku jsme si nasadili vysoko, ale určitě bychom chtěli dosáhnout úrovně loňské sezony. Nerad říkám velké prognózy, protože všechno se odvíjí od určitých záležitostí, ale byl bych spokojený kdyby to bylo jako loni.