Východní skupina druhé ligy tak bude mít nakonec jen sedm účastníků. Orlová čekala podporu města, ale ta nepřišla. „Zastupitelstvo hokej nepodpořilo. Chtěli jsme čtyři sta tisíc, ovšem ani to nám nedali. Takže na poslední chvíli musíme ty peníze shánět. Většinu rozpočtu máme. Ale chybí nám částka, kterou jsme chtěli po městě," přiznal prezident klubu Daniel Marosz.

Takřka půl milionu se tamnímu vedení sehnat nepodařilo, klub s tak musel druhé ligy vzdát. A jelikož nevyšel ani převod licence do nedaleké Karviné, východní skupina přišla po brněnské Technice o dalšího člena a v novém ročníku 2017/2018 se bude hrát jen v sedmi týmech.

Při původním systému by se tím snížil počet zápasů každého týmu na šestatřicet. Výkonný výbor ČSLH proto rozhodl o úpravě systému soutěže. Východní skupina se bude hrát sedmikolově. Každý z účastníků tak sehraje jako dosud dvaačtyřicet utkání, základní část nabídne dohromady devětačtyřicet kol. Návrh na změnu hracího systému podala předsedkyně SHK Hodonín Jana Gajošová. „Obvolala jsem všechny kluby naší skupiny a seznámila je s tímto návrhem. Všichni zástupci souhlasili s tím, že budou respektovat rozhodnutí Výkonného výboru ČSLH, který nám tímto vyšel vstříc,“ řekla šéfka Drtičů na klubovém webu.

Soutěž musí být znovu rozlosována, nově bude startovat už v sobotu 9. září a poslední díl pak napíše ve středu 28. února. Play-off zůstává beze změn. Nejlepší dva týmy postoupí rovnou do semifinále, mančafty na třetím až šestém místě si zahrají předkolo o dvě volná místa.

Účastníci východní skupiny druhé ligy v sezoně 2017-18: HC RT TORAX Poruba 2011, Draci Šumperk, SHK Hodonín, HK Opava, HC Bobři Valašské Meziříčí, HK Nový Jičín, HC Tatra Kopřivnice.

Hodonínský obránce Marek Haloda (na snímku) se asistencí podílel na vítězné brance Erika Hložánka. Drtiči zdolali Moravské Budějovice 6:1.
Jasná výhra na úvod přípravy. Drtiči deklasovali Moravské Budějovice 6:1