Pro Halodu to nebyla pouze premiérová nula v novém klubu, ale i první shut-out mezi muži. „Jsem rád, že se mi to povedlo. Věřím však, že není poslední čisté konto," říká zlínský odchovanec. Šikovný gólman po středečním derby s Technikou chválil spoluhráče, kteří mu k vychytané nule výrazně pomohli. „Nepouštěli soupeře do vyložených šancí," kvitoval Ondřej Haloda.

Jednička Drtičů si v utkání připsal pouze třiadvacet zákroků, více toho Brňané v druholigovém zápase neměli. „Nejsou to lehké zápasy, nebyl jsem moc v tempu," přiznává Haloda. „V zápase jsem si dával postupné cíle a soustředil se na každý zákrok," přidal.

Drtičům pomohl v derby skvělý vstup, když už v desáté minutě vedli 2:0. V prostřední části slovácký celek přidal další gól, závěrečná část už místy připomínala exhibici. „Celý zápas jsme byli lepším týmem. Vyšla nám první třetina, po které jsme vedli o dvě branky, ale museli jsme se připravit na druhou, které nám letos nejdou. A jsme moc rádi, že se nám ji podařilo vyhrát. Myslím si, že to byl ten zlomový okamžik," prohlásil Haloda.

Zlínský odchovanec se i za rozhodnutého stavu soustředil a myslet jen na hru. „Už po druhé třetině se mě pokladník ptal, jestli mi to tam má napsat, říkal jsem mu, ať s tím raději počká," smál se po pohodovém duelu jeden z jeho hrdinů.

K dobré náladě měl zlínský odchovanec důvod. Zatímco v předcházejících zápasech defenzivní hra často skřípala a Drtiči většinou inkasovali tři a více branek, proti Technice se borci v modrooranžových dresech vážnější chyby v defenzivě nedopustili a zápas bez problémů kontrolovali. „V minulých duelech jsme dávali soupeřům více možností ke skórování. Já jsem mohl taky některé situace vyřešit líp, ale je to teprve začátek sezony a věřím, že to bude jen lepší," zůstal Haloda v klidu.

Šikovného brankáře nerozhodil ani pikantní souboj s kamarádem Petrem Zavadilem, jenž se na Zimním stadionu Václava Nedomanského nedávno představil v dresu Šumperku. „Se Zavošem jsme to brali jako další zápas. Jsem rád, že jsme ho zvládli my," řekl Haloda, který do Hodonína přišel před začátkem letošní sezony a angažmá na Slovácku si zatím pochvaluje. „Jsem tady maximálně spokojený. Máme super partu, kvalitní tréninky i zázemí," říká.

Jednička Drtičů hodonínskou kabinu obývá společně se starším bratrem Markem. Podle brankáře SHK to není nic mimořádného. „Už minulý rok jsme spolu odehráli pár zápasů v Novém Jičíně," připomíná Ondřej Haloda. „Jelikož je obránce, tak na ledě máme k sobě blíž a probíráme spolu některé situace. On mi radí, jak mám pomáhat obráncům a naopak," doplňuje.

Gólman Hodonín na ledě nevyčnívá pouze skvělými zákroky, ale i speciální maskou, jež je vyvedena ve zlínských barvách. „Dostal jsem ji po Šťurym (Tomáš Štůrala, brankář extraligového Zlína – pozn. redakce). Na jedné straně je beran a na druhé nějaká postava, ale ještě jsem nezjistil kdo, to je. Nejspíš je někdo z počítačové hry," neřeší Haloda.