Čtyřicetiletý Pokorný strávil v Hodoníně dlouhých třináct let. Semifinálová bitva se Vsetínem byla jeho posledním play off. I když zkušený zadák opouštěl arénu jako poražený, bouřlivý potlesk zaplněných tribun ho hřál u srdce. „Je to definitivní. Ve čtyřiceti letech mám nejvyšší čas to ukončit a nechat to mladším,“ tvrdí oblíbený Pokec.

Loni kabinu Drtičů opustil veterán Jurásek, letos končí další významná postava novodobých hodonínských hokejových dějin. „Emoce byly velké, vždyť to byl můj poslední zápas,“ říká Pokorný.

Věk u něj při rozhodování o konci kariéry nehrál klíčovou roli. „Nejhorší je únava z dojíždění, která je daleko větší než zátěž na ledě,“ tvrdí známý hokejista.

Pokorný bydlí v Hlubočenech, Z malé obce, která leží kousek od Vyškova a má pouze pět set obyvatel, pravidelně o půl šesté vyjížděl do práce. Z ní mířil do Hodonína na trénink, domů se vracel až za tmy, kolem půl deváté večer. „Cestování mi sebralo spoustu času i energie. Únava už je v mém věku znát,“ cítí čtyřicetiletý bek.

Od hokeje si chce odpočinout, na hraní v krajské lize nebo trénování žáků nemyslí. „Časově by to vyšlo nastejno,“ myslí si.

Proto brusle i hole uloží do garáže a od milovaného sportu si na chvíli odpočine. „Budu přemýšlet co s volným časem,“ směje se Pokorný, jenž se nyní chce věnovat především rodině a práci na domě.

Na poslední duel kariéry ale jenom tak nezapomene. Drtiči ve čtvrtém semifinále trápili favorizovaný Vsetín, po trefě obránce Marka Halody znovu vedli. Náskok ale stejně jakov předchozích třech zápasech neudrželi a favoritovi po velkém boji podlehli 2:5.

Celou sérii pak prohráli 1:3 na zápasy. „Lepšího soupeře jsem si na rozlučku nemohl přát. Vsetín byl lepší, pořád má zvuk. I když jsme s ním vypadli, potrápili jsme ho pořádně. Soupeři jsme to nedali zadarmo, postup ho stál hodně sil,“ říká Pokorný, který hodnotí letošní ročník pozitivně.

„Sezona byla úspěšná,“ myslí si.

„V základní části jsme skončili čtvrtí a play off začínali doma. Dostali jsme se přes Opavu, která byla tak dost silná, do semifinále. Na Vsetín, který od začátku sezony jde za postupem a všechno tomu podřizuje, jsme ale neměli,“ ví Pokorný.

Na Hodonín nikdy nezapomene. „Za těch třináct let mi navždy zůstane v srdci,“ uzavírá životní etapu poctivý hokejista.